Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 19.06.2017

Joel Ngandu Kayamba odchází do SFC Opava

Konžský fotbalista Joel Ngandu Kayamba, který zejména v jarní části sezóny předváděl v dresu FK Pardubice skvělé výkony, se připravuje s týmem SFC Opava, který se pro příští sezónu netají těmi nejvyššími ambicemi.


Joel Ngandu Kayamba (nar. 17.04.1992) přišel do FK Pardubice před dvěma roky, na začátku přípravy na sezónu 2015/2016. Nejprve se rozehrával v B-týmu, postupně sbíral větší minutáž v druholigovém celku. V nedávno skončené sezóně FNL už patřil k ose týmu a především na jaře podával výborné výkony, takže se dalo tušit, že o jeho služby bude zájem.

 

Za dvě sezóny odehrál za FK Pardubice v mistrovských zápasech 3.622 minut (z toho 2.310 ve FNL), na trávníku nechyběl ani u obou památných pohárových zápasů proti pražské Spartě. 

 

O jeho služby v minulých týdnech projevil zájem SFC Opava, kde již Joel zahájil letní přípravu. Kluby jsou na přestupu domluvené, ten se ale může realizovat až po 1.7.2017, nicméně jde jen o administrativní záležitost. "Jsme rádi, že se potvrdil náš odhad, protože jsme tušili, že Joel je hráč, jehož kvalita rychle poroste," vysvětluje sportovní manažer FK Pardubice Vít Zavřel. "Na jaře u nás prodloužil smlouvu, ale poté, co přišla nabídka Opavy, nechtěli jsme mu bránit v dalším rozvoji kariéry. Víme, že je to hráč, který se zakrátko může prosadit i v první lize."

 

Jednání se slezským klubem byla věcná a tak proběhla dohoda bez problémů. "Musíme Joelovi poděkovat za zápasy, které v Pardubicích odehrál. Přejeme mu hodně štěstí, ať se mu nejen na trávníku daří. Opava vyhlásila boj o postup do první ligy, určitě jim k tomu může hodně pomoci," vzkazuje Vít Zavřel.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 19.06.2017 | Zdroj fotky: redakce )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více