Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 16.04.2023

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

V neděli odpoledne se Pardubáci představili v důležitém utkání na brněnském trávníku. S domácí Zbrojovkou v první půli remizovali bez branek, po změně stran ale přišel rychlý gól domácích, který určil další vývoj souboje. Domácí Řezníček přidal další gól, Pardubáci gólově reagovali až v úplném závěru.


27. kolo FORTUNA:LIGY 

 

FC Zbrojovka Brno - FK Pardubice 2:1 (0:0)

 

Brňané se do soupeře pustili s vervou a už v sedmé minutě mohl rozjásat publikum po Alliho křídelní akci Fousek, jenže vypálil těsně vedle.

 

Na dlouhou dobu šlo o poslední možnost k otevření skóre. Pardubičtí dobře hlídali střed pole, bez problémů likvidovali i centry a postupně převzali iniciativu. V 19. minutě neuspěl se svou střelou Kostka, o pár minut později ani Hlavatý. V 35. minutě zablokoval Tijani další nebezpečný pokus Kostky.

 

Mdlou Zbrojovku přišel po přestávce přece jen oživit s Hladíkem i Ševčík a efekt se dostavil okamžitě. Ševčík vybojoval ve 47. minutě u rohového praporku míč, Hladík jej poslal do vápna na Řezníčka, který nekompromisně skóroval.

 

V 65. minutě mohl vyrovnat střídající Pikul střelou z hranice šestnáctky, ale Berkovec balon skvěle vytáhl nad břevno. Pardubice pak opět převzaly iniciativu, řadu centrů odvrátila obrana Brna, střela Janoška v 73. minutě skončila těsně nad.

 

O tři minuty později si Řezníček našel ideální pozici v šestnáctce a po centru Falty hlavou navýšil vedení domácích. Ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů mu scházejí jen dvě trefy, aktuálně je na čísle 98. Pardubicím v této sezoně nasázel pět gólů, při říjnovém vítězství 3:1 na jejich hřišti zaznamenal hattrick. Tabulku střelců vede o šest zásahů před Chramostou z Jablonce a Van Burenem ze Slavie.

 

Šanci na korekci měl v 85. minutě Hranáč, ale Berkovec míč vytáhl na roh. V nastavení snížil Krobot a pak hosté dokonce sahali po bodu, když sudí Orel pískl penaltu za kontakt Štěrby s Krobotem. Po kontrole u videa ji ale odvolal.

 

Statistiky - branky: 47. Řezníček (Hladík), 76. Řezníček (Falta) – 90+3. Krobot (Černý).
ŽK: 0:1 (Pikul). Rozhodčí: Orel – Horák, Leška – Zaoral. Diváci: 5025.

Sestavy - Brno: Berkovec – Koželuh, Štěrba, Mo. Tijani, Hlavica – Granečný, Falta (90+4. Blecha), Fousek (46. M. Ševčík), Alli (90+1. Rogožan) – Nečas (46. Hladík), Řezníček (C).
FK PCE: Nita – Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek – Kostka (88. Sychra), Janošek (78. Krobot), Hlavatý, Darmovzal (56. Pikul) – Černý (C).

 


(Autor: David Klier | Datum: 16.04.2023 | Zdroj fotky: David Haan )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více