Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Pohár | 26.07.2017

Naším pohárovým soupeřem bude FC Písek

Středeční odpolední los 2. kola MOL cupu rozhodl o tom, že se po více než pěti letech střetneme v mistrovském utkání s jihočeským týmem FC Písek.


FC Písek skončil v minulé sezóně ČFL na 12. místě a v těchto dnech se chystá na účast v dalším ročníku třetí nejvyšší soutěže. Právě v ČFL se pardubický tým s píseckými setkával dvě sezóny, v letech 2010-2012. V celkem čtyřech střetnutích byli 3x úspěšní hráči FK Pardubice, jen jednou, hned v prvním měření sil, zvítězil FC Písek. Pro zajímavost se podívejte na údaje z posledního utkání obou soupeřů, ke kterému došlo na jaře roku 2012:

 

FK Pardubice - FC Písek 2:0 (0:0)

20. kolo ČFL 2011/2012 | 24.03.2012 | Stadion Pod Vinicí
Branky: 55. Petrus, 70. Petrus.
Sestava: Shejbal - Přibyl, Prorok, Šejvl, Norek - Hundák (80. Kakrda), Jeřábek, Kudrna (85. Řezníček), Rešetár - Brychta, Dittrich (46. Petrus).

 

Aktuálně mám tedy los 2. kola MOL cupu přisoudil za protivníka tento jihočeský celek. „Je to soupeř z ČFL, což je soutěž, kde se hraje hodně bojovný fotbal,“ řekl k losu trenér FK Pardubice Jiří Krejčí. „V této soutěži nastupují starší kvalitní fotbalisté s řadou zkušeností, čímž do týmů přinášejí například dobře zvládnuté rozehrávání standardních situací.“ A přesně to se týká i Písku, jehož nejzářivější hvězdou je bývalý reprezentant a hráč Sparty či Liberce Miroslav Slepička.

 

Ani délka cestování pardubického kouče nepotěšila. „Písek není právě za rohem, čeká nás tedy náročné cestování,“ není nadšen Krejčí, ale hledá i pozitiva. „Teď mám radost z toho, že se derby s Hradcem ve FNL posunulo a bude se hrát až o dva dny později, prodlouží se nám tak čas na regeneraci po pohárovém utkání.“

 

Oficiálním termínem pro odehrání utkání 2. kola MOL cupu je středa 9. Srpna 2017 s časem výkopu v 17:00 hod., na oficiální potvrzení termínu je ale ještě třeba počkat.

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 26.07.2017 | Zdroj fotky: fcpisek.cz )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více