Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

esport | 03.04.2020

Představujeme eSports tým FK Pardubice

Když v průběhu minulého roku nastínil pardubický fotbalový klub v magazínu Libero myšlenku, že zvažuje možnost založení eSports týmu, vynořila se celá řada pozitivních reakcí. A nyní projekt eSports týmu zahajuje svůj život!


Aby textu rozuměli všichni naši fanoušci: pod názvem eSports se sdružují různé varianty elektronických sportů; zjednodušeně jde o hraní her na počítači, případně herních konzolích (Playstation, Xbox). Náš klub FK Pardubice se pochopitelně soustředí na hraní fotbalové hry FIFA na Playstationu.

 

„Protože se naše aktivita v tomto směru teprve rozjíždí, sáhli jsme po hráčích do našich řad a trojice, která půjde do prvního zápasu, jsou bez výjimky také fotbalisté ze zeleného trávníku,“ vysvětluje složení týmu PR manažer klubu Radek Klier.

 

Aktuálně má eSports tým FK Pardubice tři hráče: Davida Hufa, Tobiase Pittera a Radka Řezníčka. „Nicméně nevylučujeme, že v dalším období se složení týmu obmění a rozšíří. Třeba u Davida Hufa doufáme, že bude střílet góly na Vinici, což se s ovladačem úplně neslučuje,“ vysvětluje Klier

 

Tým čeká v neděli první utkání, ve kterém nastoupí pro esportovému týmu FK Teplice, což je jeden z prvních fotbalových klubů, který se na eSports scéně objevil a patří k domácí špičce. Hrát se bude v neděli 5. dubna 2020 od 17:00 hod. a utkání bude možné v přímém přenosu sledovat zde: www.twitch.tv/dalas94

 

Pojďte si přečíst názory našich tří hráčů!

A najít je můžete také na Instagramu: www.instagram.com/fkpardubice_esports

 

 

Čtyři otázky pro hráče eSports týmu FK Pardubice

 

1) Jaká je tvá fotbalová kariéra?

2) Kdy ses začal věnovat hraní na Playstationu a odkdy hraješ FIFU, případně jaké další hry hraješ.

3) Jaký cíl si pro nedělní utkání proti Teplicím kladeš?

4) Co si myslíš o budoucnosti eSports a jsi rád, že FK Pardubice se na tuto scénu pouští?

 

 

David Huf (21 let)

1) Fotbal jsem začal hrát ve svých 4 letech v Jevíčku, odkud pocházím. Potom jsem prošel přes Moravskou Třebovou a Svitavy do Pardubic, kam jsem ve 14 letech přestoupil. Od malička jsem hrál uprostřed hřiště, většinou střed zálohy, ale s věkem jsem se posunul víc nahoru a teď hraji hrotového útočníka.

2) Na PS jsem hrál poprvé už asi ve 13 letech na PS2, které doma myslím ještě mám. A samozřejmě první hrou byla FIFA. Aktuálně si občas zahraji také NHL.

3) Cílem pro nedělní utkání je otestovat své herní dovednosti proti silným soupeřům a nejlépe je dokázat potrápit - a třeba i vyhrát.

4) Aktuálně je eSports na vzestupu a myslím si, že to má velkou budoucnost. Jsem rád, že FK Pardubice nechtějí být pozadu a že se pokusí bojovat i ve virtuálním světě, nejen na trávníku, kde je to ale každopádně nejdůležitější.

 

Tobias Pitter (18 let)

1) Fotbal jsem začal hrát, když mi byly 4 roky za pardubickou Teslu, za FK Pardubice hraji dodnes. Nastupoval jsem většinou na pozici levého krajního hráče, od obrany po křídlo.

2) FIFU jsem občas hrál na počítači u bráchy, a to už od ročníku 2001. V režimu Ultimate tým, ve kterém se esportová utkání hrají, jsem začal hrát ve FIFA15. Bylo to společně s dnešním spoluhráčem Radkem Řezníčkem.

3) Cíl mám takový, že určitě chci vyhrát. Bude to těžké, protože to je hodně o připraveném týmu a přece jen – nastoupíme proti profesionálům. Ale myslím, že se nás mohou trochu obávat.

4) Budoucnost má skvělou, myslím, že popularita esportu půjde hodně nahoru. V jiných státech, napříč celým světem, to funguje, tak proč ne u nás. A myslím si, že pro klub to otevírá možnost získat i nové partnery pro fotbalový tým.

 

Radek Řezníček (19 let)

1) Fotbal jsem začal hrát ve svých 7 letech, začínal jsem v SK Pardubičky a hrál jsem na pozici hrotového útočníka. Po čase jsem změnil pozici z útočníka na brankáře. Jako brankář jsem chytal chvilku i za Hradec Králové, ale poté jsem se zase vrátil do pole. V jedenácti letech jsem přestoupil do FK Pardubice.

2) FIFU hraji od ročníku 2002, to jsem ještě bojoval na počítači. Tak jsem prošel několik sezón, první FIFA na PS4 byla 2015, která byla podle mého ze všech nejlepší. Kromě fotbalu jsem strávil hodně času u Fortnite; momentálně mě ještě baví Call of Duty.

3) Proti Teplicím bych chtěl uhrát co nejlepší výsledek. Kdyby se podařilo vyhrát, bylo by to skvělé, ale vím, že mě čekají nejtěžší utkání v kariéře.

4) Je dobře, že eSport nabírá obrátky a podle mého budou mít maximálně za 2 roky eSports tým všechny kluby.

 

 

 

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 03.04.2020 | Zdroj fotky: )



AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více