Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 23.05.2018

Třetí místo? Přišlo by po dlouhých 45 letech!

Pardubický tým je aktuálně na třetí pozici ve Fortuna národní lize a má ve své moci si toto postavení udržet. Ovšem potřebuje k tomu v pátečním duelu posledního kola porazit na domácím trávníku pražskou Olympii. Proč zmiňujeme třetí pozici, která není postupová?


 

Uniklo to již v minulém týdnu v rozhovoru s Tomášem Čelůstkou a ti pozornější si jeho slov všimli. Třetí místo ve druhé nejvyšší soutěži by bylo nejlepším umístěním pardubického fotbalu po 45 letech!

 

V sezóně 1972/1973 skončil tým VCHZ Pardubice na třetí pozici v 2. československé fotbalové lize a i tehdy to bylo jedinou pozici od postupu. Do nejvyšší soutěže se posunul první Inter Bratislava a s ním i pražští Bohemians, Pardubice ztrácely na „klokany“ tři body. Tehdejší sestava? Hrávala v ní jména, která občas můžete na tribuně na Vinici potkat, jako jsou Prorok, Škrha, nebo Možíš, pilířem obrany byl nedávno zesnulý Ladislav Procházka. A pochopitelně řada dalších kvalitních fotbalistů.

 

Od té doby se pardubické kluby objevovaly ve druhé nejvyšší soutěži často a bylo jich hned několik (VCHZ, FK AS/Slovan, aktuálně FK). Ale na třetí příčku nikdo od té doby nedosáhl.

 

Teď je možnost zmiňovaný úspěch po dlouhých 45 letech vyrovnat. Pokud se podaří zdolat nevyzpytatelnou Olympii Praha, skončí FK Pardubice na třetí pozici bez ohledu na to, jak se bude dařit jeho pronásledovatelům. Vyrovná tak úspěch ze sezóny 1972/1973 a potvrdí se fakt, že pardubický fotbal se znovu dere na výsluní.

 

Být v první dvacítce klubů ve sportu, který provozuje několik stovek tisíc hráčů a své soutěže hraje několik tisícovek týmů, není vůbec špatné… Tak v pátek držte palce! 

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 23.05.2018 | Zdroj fotky: )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více