Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 24.10.2017

Vladimír Pitter: Pro pardubický fotbal začíná další etapa

Nejužší vedení FK Pardubice včetně předsedy představenstva Vladimíra Pittera, sportovního manažera Víta Zavřela, ale také trenér A týmu Jiří Krejčí, šéftrenér Regionální fotbalové akademie Ladislava Matras a slušný počet příznivců klubu. Ti všichni v pondělí v podvečer sledovali v Ideonu jednání Zastupitelstva města Pardubic.


A zastupitelé po obsáhlé dvouhodinové diskusi drtivou většinou hlasů rozhodli, že projekt revitalizace Letního stadionu a jeho okolí bude pokračovat, v dalších bodech schválili i upravený rozpočet, který umožní realizovat další kroky vedoucí k vytvoření důstojných podmínek pro pardubické fotbalisty.

 

Jedním z nejšťastnějších v sále byl předseda představenstva FK Pardubice Vladimír Pitter. Co říkal na pro fotbal pozitivní období, které pondělním rozhodnutím zastupitelstva začalo? 

 

 

Jaké jsou vaše první pocity krátce po hlasování, které dopadlo pro pardubický fotbal úspěšně a posunulo Letní stadion k jeho znovuzrození?

Vzhledem k tomu, že návrh před měsícem zastupitelstvem neprošel, máme nyní velkou radost. A jak si výsledek dnešního hlasování budeme postupně uvědomovat, bude naše radost minutu po minutě, hodinu po hodině, stále větší. Strávili jsme na přípravě projektu spoustu času, bylo v tom mnoho hodin příprav, vynaloženého úsilí a také komunikace. Z toho pohledu je radost obrovská. Postupem času nám začne docházet, co to pro pardubický fotbal znamená. Splní se jeden velký cíl, který jsme si s akcionáři klubu vytýčili, když jsme začali „tuhle káru táhnout“. Otevírá se pro nás, ale především pro pardubický fotbal, další etapa vývoje.

 

Překvapil vás po minulém neúspěšném hlasování dnešní vysoký počet hlasů zastupitelů pro předložený návrh?

Věnoval jsem tomu hodně práce nejen v mezidobí od minulého hlasování, ale v posledních letech. Jak za předchozího vedení radnice, kdy jsme s primátorkou Fraňkovou tento projekt rozjížděli, tak i v posledním období za vedení primátora Charváta, probíhala řada jednání, workshopů a dalších aktivit. Myslím, že panovala shoda a nálada rekonstrukci stadionu podpořit, jen jsem věřil a doufal, že se zastupitelé nenechají zviklat menšinou, která se snažila záměr přerušit.

 

Co nejbližšího projekt Letního stadionu čeká?

Den po hlasování zastupitelstva nás čeká další workshop, který byl plánovaný bez ohledu na pondělní jednání. Workshopu se zúčastňují různé odbory a různé složky města, např. odbor dopravy, architekti a pochopitelně nebudou chybět ani zástupci klubu. Tam se budou řešit další témata a různé detaily předloženého projektu. Město před rokem schválilo záměr revitalizace Letního stadionu, vybralo svého projektového manažera a ten řídil a řídí celou anabázi a podílel se na předložení návrhu pro jednání zastupitelstva. Právě on spolupracoval s architekty, kteří vyhráli výběrové řízení a tak se dospělo k současné podobě stadionu.

 

Na jednání zastupitelstva dorazili i fanoušci, co jste na jejich účast říkal?

Vedení klubu záleželo na tom, aby došlo k odhlasování předloženého návrhu. A bylo dobré vidět, že tak to vnímají i fanoušci, kteří dorazili v hojném počtu. Samozřejmě, nebyli úplně ukáznění, ale možná i to podpořilo atmosféru, která v sálu panovala. Dali zastupitelům najevo, že fotbal se tímto krokem může posunout a jednou se postavit na úroveň hokeje.  Umím si představit to, co řekl v diskusi jeden ze zastupitelů - že v krajském městě můžeme mít na vysoké úrovni nejen basket a hokej ale i fotbal.  Otevírá se tím pro nás prostor, kdy si další vývoj můžeme sami ovlivnit. A bude jen na nás, a hlavně na hráčích, abychom vybojovali vysněný postup do nejvyšší soutěže.   

 

Architekt Řepa, jehož otec stadion při jeho vzniku projektoval, jeho novou podobu chválil. Jak se vy díváte na stav projektu z pohledu potřeb pro fotbalový klub?

Život je o kompromisech a ze sportu jsme na to zvyklí. Dokázali bychom si představit úplně nový fotbalový stadion, ale chápeme, že je třeba se přizpůsobit území, zůstávají na něm dvě památkově chráněné tribuny a tomu je nutné se přizpůsobit. Byl jsem u vzniku projektu od začátku a musím říci, že se mi aktuální podoba stadionu líbí a věřím, že stejně jako vypadá na aktuálních výkresech, bude jeho konečná podobě pěkná.  

 

 

Výsledky hlasování o návrhu na revitalizaci Letního stadionu a jeho okolí

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 24.10.2017 | Zdroj fotky: jika-cz.cz )



ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více