Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-17 | 23.06.2017

Kamil Řezníček: Práce obrany nás těšila, ale slabinou byl útok

Pardubický dorost U-17 skončil v nejvyšší soutěži své kategorie na 10. místě, ale se zajímavou defenzivní bilancí. Několik otázek na toto téma jsme položili Kamilovi Řezníčkovi, trenérovi týmu, který vedl společně s Pavlem Němečkem.


Jak byste celkově zhodnotil sezónu týmu U-17, který nakonec skončil na 10. pozici ve své soutěži?

S konečným postavením v tabulce nemůžeme být úplně spokojeni, neboť toto úplně neodpovídá našemu docela slušnému hernímu projevu v mistrovských utkáních. Sehráli jsme vesměs vyrovnané zápasy se všemi účastníky soutěže, včetně těch elitních týmů a o konečném výsledku v zápasech vždy rozhodovaly drobné detaily. Nebyl nikdo, kdo by nás vyloženě přehrával a jen škoda neproměňování brankových příležitostí, čímž jsme se připravili o větší bodový zisk a tím i lepší postavení v tabulce. Přesto jak jsem již uvedl, herní projev týmu byl kvalitní a konkurence schopný.

 

Na jaře jste se poměrně pomalu rozehrávali, první tříbodová výhra přišla až v šestém utkání. Proč se nedařilo?

Do zimního přípravného období jsme vstupovali s poměrně úzkým kádrem hráčů. Mimo jiné nás čekalo i devět náročných zápasů v rámci Memoriálu Vlastislava Marečka a dva zápasy na Slovensku a jak už to tak bývá, nevyhnula se nám zranění či nemoci, které ovlivnili i start do mistrovských utkání. Nemohli jsme nastoupit v optimálním složení a sestava se tudíž nemohla stabilizovat, často jsme si museli vypomoci alternací hráčů na jednotlivých postech. Přesto jsme neodehráli špatné utkání, kterým však chybělo jen bodové vyústění.  

 

Kdybyste měl vybrat nejlepší týmový výkon jarní části, který by to byl a proč?

Jak jsem již uvedl, sehráli jsme poměrně slušné zápasy. Hned ve druhém kole jsme odehráli kvalitní duel v Příbrami, kde jsme dlouho vedli a za celý zápas jsme vyrobili v defenzivě pouze jednu chybičku a soupeř hned vstřelil vyrovnávací branku a poté jsme neuspěli v penaltách. Velice kvalitní utkání jsme odehráli na Spartě, kde jsme dlouho vedli a domácí jsme k ničemu nepustili, až v závěru jsme po dvou hrubých individuálních chybách utkání ztratily. Mezi nejvíce podařené zápasy patří dvě domácí výhry nad Plzní a Hradcem Králové. Oba zápasy, i díky výkonu soupeřů, byly nejkvalitnější, co se týká nasazení, herní i taktické vyzrálosti snesli přísné měřítko.

 

Koho byste označil za hlavní tahouny týmu ve druhé polovině sezóny?

Na konci podzimní části náš kádr opustil Tomáš Solil, který byl přeřazen do kategorie U19, kde úspěšně působil v jarní části a tohoto se nám úplně nepodařilo nahradit. Přesto kluci, kterým se vyhýbala zranění, se dostali do poměrně slušné formy. V obraně se postupně ustálila čtveřice Špatenka, Boura, Pekárek a Pavlas, kteří odváděli kvalitní výkony. V záložní řadě se nejvíce dařilo Hofmanovi, dobré zápasy odehráli Valenta, Kubart, Hyxa a Novorný Jan. V útoku se slušně prezentoval Stýblo, který byl rovněž nejlepším střelcem týmu.

 

Nešlo přehlédnout, že jste měli čtvrtou nejlepší obranu v soutěži. Kladli jste velký důraz na tuto činnost i v tréninkovém procesu a jak jste s touto bilancí spokojení?

To, že jsme skončili ve statistice obdržených branek čtvrtí nejlepší, nás těší, na druhou stranu jsme se snažili mít herní projev vyvážený i směrem do ofenzivy. Bohužel v této statistice jsme až na 11. místě. Zde vidím největší slabinu ročníku, neboť nám chybí klasický útočník nebo hráč, který by v sezóně vstřelil více branek. Hráči se do šancí dokáží dostat, a v zápasech jsme jich měli dostatek. Ale produktivita a efektivita je nízká, přesto že jsme této herní činnosti v tréninkových jednotkách věnovali hodně času. Mužstvo je po taktické a herní stránce dobře připraveno a v zápasech se prezentovalo organizovaným způsobem.

 

Pracovali jste s hráči ročníku 2000, ale měli jste v týmu i dva mladší, Bouru a Kubarta. Jak se adaptovali v týmu a jak byste jejich přínos týmu hodnotil?

Jarda Boura s námi působil již na podzim. Jedná se silově výborně připraveného hráče s velkým fotbalovým potenciálem, pouze si musel určité věci srovnat a uzpůsobit a v jarní části patřil k těm lepším hráčům. Tomáš Kubart k nám naskočil v zimním přípravném období a rovněž on zapadl bez problému do kabiny a svými výkony potvrdil, že by se v budoucnu mohl stát kvalitním fotbalistou. Oba dva jsou reprezentanty ČR v kategorii U16.

 

Hráči se v létě přesouvají do další kategorie, budete na trenérské lavičce postupovat s nimi?

Většina hráčů ročníku 2000 se bude přesouvat do kategorie U19, kterou povede Pavel Němeček a s kterým jsme společně odtrénovali převážnou část sezóny v kategorii U17, takže ten má o klucích velký a dostatečný přehled. Zbytek hráčů bude působit v nově vzniklé kategorii U18. Já bych měl od nové sezóny působit v kategorii U16, kterou budou tvořit hráči ročníku 2002.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 23.06.2017 | Zdroj fotky: Radek Klier )



AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více