Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 20.04.2017

Deník: Náhrada za Míchala? Až pro příští ročník

Realizační tým druholigových fotbalistů Pardubic zeštíhlel. Vedení klubu se dohodlo na ukončení spolupráce s Jaroslavem Míchalem. Z dvojice trenérů tak zbyl Pod Vinicí jen jeden. Tým dále povede Jiří Krejčí, který spolupracuje s asistentem Jiřím Pospíšilem a trenérem brankářů Martinem Shejbalem.


Lavičku opouští trenér s profesionální licencí. Co to znamená pro klub? Podle pravidel má nyní šest týdnů na to, aby našel náhradu. V případě Pardubic to znamená, že stihnou dohrát letošní ročník FNL se stávajícími trenéry. O tom, v jakém složení bude fungovat realizační tým v příští sezoně, se začíná jednat. Situaci komentuje VÍT ZAVŘEL, sportovní ředitel FK Pardubice.

 

Jaké důvody vás vedly k ukončení spolupráce s Jaroslavem Míchalem?
Důvody byly na straně pana Míchala, především z osobních a časových důvodů. Po vzájemném jednání jsme se dohodli na tom, že naše spolupráce předčasně skončí. Tréninkový program přizpůsobujeme zápasům. Někdy trénujeme dopoledne, jindy zase odpoledne. On má ještě svoje zaměstnání a bylo to pro něj čím dál více časově náročné.

 

Je to v rozehrané soutěži velká komplikace? Budete ho někým nahrazovat?
Budeme řešit náhradu tak, abychom měli jasno směrem k následující sezoně. V současné době se bavíme o jménech, ale nejsme v jednáních tak daleko.

 

Zbytek této sezony tedy dohrajete bez trenéra s profesionální licencí?
Ano, máme teď prostor k tomu, abychom si sehnali jiného trenéra s profilicencí. Fotbalová asociace to umožňuje, není to tedy pro nás ve zbytku sezony takový závažný problém.

 

Vedle toho navíc nemohl ze zdravotních důvodů odcestovat do Ostravy trenér Jiří Krejčí. Jak probíhalo koučování týmu během utkání?
Jeho zdravotní stav jsme řešili ráno před odjezdem do Ostravy. I přes pomoc klubového lékaře nemohl pan Krejčí absolvovat celou cestu autobusem. Domluvili jsme se, že zápas odkoučují asistenti Jiří Pospíšil s Martinem Shejbalem. S tím, že si potom krátce o přestávce zavolají s trenérem Krejčím a sdělí si svoje poznatky. Podle toho měla proběhnout poločasová příprava a případná střídání.

 

V dnešním utkání proti Vlašimi již bude trenér Krejčí opět na střídačce?
Ano, jeho stav se zlepšuje. Pokud nedojde k nějaké změně, měl by být ve středečním utkání na lavičce.

 

Tým Pardubic má za sebou šest jarních zápasů. Jak zatím hodnotíte úvod jara?
Ze začátku jsme měli těžký los, proto jsme nedělali žádné unáhlené závěry po třetím utkání. Zároveň se opakovala situace s početnou marodkou jako v podzimní části. V zimě jsme přivedli další čtyři fotbalisty, o kterých jsme byli přesvědčeni, že se mohou ucházet o místo v základní sestavě. To se potvrzovalo v přípravě, ale přišel první mistrák a tři z nových hráčů nebyli ze zdravotních důvodů k dispozici. V posledních třech zápasech, kdy již byl kádr kromě dlouhodobých marodů kompletní, mančaft ukazuje svou sílu. Spíše si teď říkám, že už jsme si smolné dny snad vybrali a přijdou ty lepší.

 


(Autor: Tomáš Rais, Pardubický deník | Datum: 20.04.2017 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více