Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-10 (2013) | 26.02.2017

Zlatý víkend

V sobotu jsme na turnaji v Rychnově získali zlato, v neděli v Chocni jsme ho potvrdili.


Zlato z Rychnova nad Kněžnou

 

Turnaj očima trenéra Lukáše Daňka:

Turnaj se hrál na házenkářské branky v poměrně malé hale. Všechny zápasy na turnaji tedy byly spíše o bojovnosti, nicméně několik krásných akcí se na turnaji povedlo a to nejen nám. Paradoxně nejvyšší rozdíl ve skóre se zrodil ve finále, ale postupně...

Do turnaje jsme vstoupili utkáním se silnou Dobruškou, se kterou jsme již sehráli několik vyrovnaných utkání. A nezačali jsme vůbec dobře, asi po 15 vteřinách jsme inkasovali, naštěstí jsme poměrně rychle vyrovnali a zanedlouho jsme po akci Dostála s Drobným za přispění obránce soupeře odskočili do vedení. To jsme uhájili až do konce, přestože hra nebyla ideální. Nejhorší zápas na turnaji jsme sehráli ve skupině s Letohradem. Ačkoli to v úvodu tak vůbec nevypadalo. Rychle jsme se ujali vedení 2:0 a místo toho abychom se uklidnili jsme po dvou chybách dovolili soupeři vyrovnat. Ani vedení 3:2 nám na vítězství nestačilo a utkání skončilo remízou 3:3, asi spravedlivě, protože soupeř si to za větší bojovnost zasloužil.

Vše se k lepšímu obrátilo v utkání s mladší "bílou" Spartou. I když tomu výsledek 1:0 nenapovídá, utkání mělo skončit minimálně o 3-4 branky. Nutno říct, že každý rok je v tomto věku znát, přesto Sparta zaslouží velké uznání, její kluci bojovali co to šlo a snažili se hrát hezký fotbal. Možná náš nejlepší zápas přišel v posledním duelu ve skupině, kdy jsme se v derby utkali se sousedním Hradcem Králové. Utkání to bylo ,,nahoru-dolů“ s maximálním nasazením z obou stran a s hezkými akcemi. V poslední minutě nás Dostál poslal do vedení 2:1 a to jsme již udrželi.

V semifinále nás čekal domácí Rychnov, který hrál do té doby (i v tomto zápase) opravdu dobře. Po pár minutách se soupeř dostal do vedení a začalo dobývání Rychnovské branky. Nutno ještě říct, že nás za stavu 0:1 podržel fantastickým zákrokem Flamík. Zápas jsme si přesto zasloužili dovést minimálně k penaltovému rozstřelu a to se nakonec díky Dominiku Schejbalovi minutu před koncem povedlo, když chladnokrevně proměnil svůj samostatný únik. Narozdíl od ,,malých“ Sparťanů, kteří se všichni hlásili aby mohli jít kopat penaltu v zápase o 7. místo, chtěl od nás jediný hráč. Další dva jsme proto museli určit my. V první sérii Dostál bez problému uspěl, za to Flamík svého soupeře vychytal. V další sérii proměnili jak Čihák, tak i hráč Rychnova. V poslední sérii tak stačilo, aby dal Drobný gól a poslal nás do finále opět proti Letohradu. To se mu střelou pod břevno podařilo a kluci se mohli radovat z další finálové účasti.

Finále proti Letohradu bylo úplně jiné než utkání ve skupině. Od začátku jsme si šli za svým cílem a kluci podali zodpovědný, bojovný výkon. Po dvou gólech Drobného a Dostála jsme se mohli radovat ze zaslouženého vítězství a obrovského poháru. Gratulace patří i Honzovi Dostálovi za cenu pro nejlepšího hráče turnaje, i když jak sám ví, i další 3 nebo 4 hráči našeho týmu by si to zasloužili úplně stejně.

Poděkování patří zejména klukům, za skvěle odmakaný turnaj, takhle by to mělo vypadat pokaždé, každý ví, na čem má ještě zapracovat. Dále potom rodičům za výbornou podporu po celý turnaj.

 

FK Pardubice: Flamík Filip – Čihák Vojtěch, Schejbal Filip, Kučera Ondřej, Procházka Přemek – Dostál Jan, Drobný Lukáš, Skokan Filip, Schejbal Dominik

Základní skupina
FK Pardubice – TJ Dobruška 2:1

(Drobný, Dostál)
FK Pardubice – FK Letohrad 3:3

(2x Schejbal F., Dostál)
FK Pardubice - AC Sparta Praha ,,Bílá“ 1:0

(Schejbal D.)
FK Pardubice – FC Hradec Králové ,,Černá“ 2:1

(Dostál, Čihák)

Semifinále

FK Pardubice – FC Spartak Rychnov nad Kněžnou 1:1 na pen 3:1

(Schejbal D. – pen. Dostál, Čihák, Drobný)

Finále

FK Pardubice – FK Letohrad 4:0

(2x Drobný, 2x Dostál)

 

Celkové pořadí turnaje

  1. FK Pardubice

  2. FK Letohrad

  3. FC Spartak Rychnov nad Kněžnou

  4. OFS Rychnov nad Kněžnou

  5. TJ Dobruška

  6. FC Hradec Králové ,,Bílá“

  7. AC Sparta Praha ,,Bílá“

  8. AC Sparta Praha ,,Rudá“

  9. FC Hradec Králové ,,Černá“

  10. FK Náchod

 

Individuální ocenění

Nejlepší hráč: Dostál Jan (FK Pardubice)

Nejlepší střelec: ? (FK Letohrad)

Nejlepší brankář: ? (FK Letohrad)

 

 

Zlato z Chocně

 

Hned úvod turnaje pro nás byl velmi náročný. Aniž bychom to tušili, tak po nás v prvním klání skočil bojovný a napadající Lanškroun. Celý zápas byl plný nepřesností na obou stranách, nakonec jsme se radovali my, ale mohlo to skončit i úplně naopak. Po krátké pauze nás čekalo Hlinsko. To rozhodně tak akční nebylo. Kluci však byli bez pohybu, bez kombinace a s obrovským množstvím chyb. Z utkání jsme odcházeli se sklopenými hlavami, nešlo ani tak o výsledek, jako o předvedenou hru.

Kluci se pak ovšem naštěstí chytli. Hra byla pohledná, byla vidět snaha, bojovnost, kombinace, jen se někdy mohlo jít přímočařeji do zakončení. Následující tři zápasy kluci zvládli s přehledem, a to i v momentě, kdy třeba po minutě prohrávali.

Poslední utkání jsme hráli se Svitavami, stačila remíza k titulu. Utkání jsme měli pevně v rukou. Tvořili jsme si šance, drželi míč, ovšem jediná nepozornost poslala do obrovské šance útočníka soupeře, který ji využil. V hale se okamžitě strhnula obrovská lavina pokřiků a zápas začal být neuvěřitelně vyhecovaný. Kluci najednou přestali hrát v klidu a dorazila zbytečná zbrklost. Tři minuty před koncem krásnou střelou vyrovnal Hudák a zbytek duelu se spíše ukopal…

První dva zápasy nám herně vůbec nevyšli, naopak potom jsme předvedli skvělé výkony, za které kluky moc chválíme. Všechno nebylo dokonalé, ale když v tom je snaha, tak se nedá téměř nic vytknout. Obrovskou pochvalu si zaslouží Petr Bohuněk, Martin Pavlíček a Ondřej Čáslavka, kteří předváděli úžasné výkony.

Teď hlavy zase dolů a vzhůru do další práce.

 

FK Pardubice: ? – Komárek Adam, Stavinoha Jakub, Vrážel Daniel, Čáslavka Ondřej, Pavlíček Martin – Vencl Ondřej, Zelinger Jan, Bohuněk Petr, Hudák Jáchym

 

Výsledky

FK Pardubice – TJ Lanškroun    3:2

(2x Zelinger, Bohuněk)

FK Pardubice – FC Hlinsko     0:2

FK Pardubice – FK Spartak Choceň ,,Modrá“    3:0

(2x Zelinger, Čáslavka)

FK Pardubice – FK Spartak Choceň ,,Žlutá“    4:1

(3x Bohuněk, Zelinger)

FK Pardubice – SK Nemošice    4:1

(2x Bohuněk, Zelinger, Komárek)

FK Pardubice – TJ Svitavy     1:1

(Hudák)

 

Celkové pořadí turnaje

  1. FK Pardubice

  2. TJ Lanškroun

  3. FK Spartak Choceň ,,Modrá“

  4. TJ Svitavy

  5. FC Hlinsko

  6. SK Nemošice

  7. FK Spartak Choceň ,,Žlutá“

 

Individuální ocenění

Nejlepší hráč: ? (FC Hlinsko)

Nejlepší střelec: ? (TJ Lanškroun)

Nejlepší brankář: ? (TJ Svitavy)

 

 

 

 

 

 


(Autor: SLad | Datum: 26.02.2017 | Zdroj fotky: )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více