Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-10 (2013) | 09.10.2016

Kvalifikace na Ondrášovku neúspěšná

V úterý 4.10. jsme odehráli kvalifikační turnaj na Ondrášovka cup. Turnaj to byl zvláštní, smutný a smolný. Postup do hlavní části nám utekl o jedno místo, o jeden bod, o jeden gól. Turnaj se vzhledem k nepříznivému počasí odehrál na umělé trávě, což nám příliš nesvědčilo, jelikož dost kluků hrálo na umělce poprvé. Ale bylo to pro všechny stejné.


Turnaj očima trenéra Lukáše Daňka:

V prvním utkání s Varnsdorfem se soupeř skoro nedostal za půlku, přesto jsme potřebovali skoro deset tutových šancí na jeden šťastný gól. A tato střelecká nemohoucnost nás provázela celým turnajem a byla nám i osudnou. Druhým soupeřem byl Sokolov, který nás poměrně překvapil, ač hrál celý zápas na dva velké hráče, nedokázali jsme si s jejich důraznou hrou poradit a podlehli 1:2. Kdybychom věděli jak nás budou mrzet neproměněné šance v konečném vyúčtování, kdyby to věděly dvě tyčky které jsme v zápase nastřelili. Další utkání jsme sehráli s Xaverovem, kterému jsme 3 dny zpátky podlehli 1:3, tentokrát jsme na tým z Prahy vlétli a  v polovině zápasu vedli 3:0, ani dva góly soupeře (z toho ten druhý po jasném faulu) na vítězství nic nezměnil. Čtvrtý zápas jsme sehráli s Mladou Boleslaví. První polovina zápasu patřila nám, druhá Středočechům, proto i konečný stav 1:1 nebyl překvapením. Po obědě jsme nastoupili proti Liberci, který se snažil hrát kombinační fotbal, a výhra 3:1 potěšila. Poté nás čekal tým Sparty, který přicestoval s o rok mladším ročníkem, a na hře to bylo znát, celý zápas jsme měli pod kontrolou, i když Sparta se snažila hrát to, co je jí vlastní. Sedmý, nakonec zlomový zápas přišel s Mostem. V 1. minutě jsme soupeři nahráli na gól a rázem prohrávali 0:1, když jsmeotočili na 2:1 a mohli jít do výraznějšího vedení tak jsme soupeři opět dali dárek v podobě gólu na 2:2. A bohužel ani vedení 3:2 jsme si nevážili a v posledních sekundách, po ztrátě míče inkasovali na 3:3 (kdybychom vedení udrželi, postoupili bychom).

Soupeř z Vlašimi pro nás nebyl hrozbou a jen naše střelecká nemohoucnost znamenala výhru jen 4:0. V posledním utkání jsme museli porazit Ústí, které do té doby neztratilo ani bod. Nutno si přiznat, že Ústí nad Labem je v současné době o krok před námi, takže prohra 0:2 odpovídala průběhu hry, i když šance byly. Úplně poslední zápas turnaje sehrál Liberec se Sokolovem, pokud by Sokolov nevyhrál, také bychom mohli ještě postoupit. I když dlouho 0:1 prohrával, nakonec zvítězil a nám zbyly oči pro pláč. Nutno říct, že postup jsme ztratili v soubojích s Mostem, respektive Sokolovem - a oba se daly vyhrát.

 

Nepostup do hlavní fáze je samozřejmě neúspěchem, ale svět se neboří. S výjimkou Ústí zde nebyl soupeř, který by nás přehrál. Možná jsme si vybrali smůlu na rok dopředu, ale pokud chceme mít to potřebné štěstí, musíme mu jít naproti a to se zde dostatečně nestalo. Ač nikdo z hráčů vyloženě nezklamal, nikdo ani nezaslouží speciální pochvalu, jako tým vyhráváme, i prohráváme, je třeba se poučit z chyb, zdravě se naštvat a příště hrát zase lépe.

Takže hlavy nahoru a makat.

 

FK Pardubice: Hudák Jáchym – Čihák Vojtěch, Schejbal Filip, Komárek Adam, Kučera Ondřej – Drobný Lukáš, Schejbal Dominik – Dostál Jan, Zelinger Jan, Vrážel Daniel, Skokan Filip

 

Výsledky

FK Pardubice – FK Varnsdorf    1:0

(Dostál)

FK Pardubice – FK Baník Sokolov     1:2

(Schejbal D.)

FK Pardubice – SC Xaverov     3:2

(2x Skokan, Dostál)

FK Pardubice – FK Mladá Boleslav       1:1

(Drobný)

FK Pardubice – FC Slovan Liberec      3:1

(Vrážel, Dostál, Skokan)

FK Pardubice – AC Sparta Praha      2:0

(2x Dostál)

FK Pardubice – FK Baník Most     3:3

(Drobný, Dostál, Zelinger)

FK Pardubice – FC Sellier a Bellot  Vlašim      4:0

(2x Skokan, Dostál, Schejbal D.)

FK Pardubice – FK Ústí nad Labem     0:2

 

Celkové pořadí turnaje

  1. FK Ústí nad Labem

  2. FK Mladá Boleslav

  3. FK Baník Most

  4. FK Baník Sokolov

  5. FK Pardubice

  6. SC Xaverov

  7. FC Slovan Liberec

  8. AC Sparta Praha

  9. FC Sellier a Bellot Vlašim

  10. FK Varnsdorf

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 09.10.2016 | Zdroj fotky: )



Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více