Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Divize | 21.08.2016

První letošní divizní bod se zrodil v Kolíně

I ve druhém kole jela rezerva na hřiště soupeře a opět na půdu loňského účastníka ČFL, tentokrát do Kolína, který byl navíc vloni farmou Pardubic. Zajímavý zápas nakonec skončil remízou 1:1 a v penaltovém rozstřelu byli šťastnější domácí hráči.


2. kolo

 
FK Kolín - FK Pardubice B  1:1 (1:1) na pen. 3:2

 

Hosté do zápasu vstoupili aktivně a již v šesté minutě trefil Valenta lehce tečovanou střelou břevno domácí branky. Ve 14. minutě pro změnu napřáhl zpoza vápna  Gašpar a jeho přízemní střela orazítkovala tyč! Kolínští poprvé vážně zahrozili ve 21. minutě, kdy se ve vápně kolem Řeháka obtočil Rybařík, ale jeho dělovku Stejskal vyrazil. Ve 40. minutě se již hosté dočkali zasloužené branky, když se za obranu dostal Bláha a lehkým lobem přehodil vybíhajícího gólmana Stehna - 0:1! Radost hostů ale trvala pouhou minutu. Hned po rozehrání měli domácí výhodu trestného kopu z levé strany a po následném centru se hlavou prosadil Rybařík - 1:1!
Druhá půle byla ve znamení herní převahy domácích. V 50. minutě sice po rohu dotlačili míč do branky, ale s faulem na gólmana Stejskala. Jinak si vyloženou šanci nevypracovali, když spousta centrů skončila v zámezí, či v rukavicích Stejskala. V 87. minutě ale Gašpar poslal z půlky nesmyslně těžkou malou domů na Stejskala, ten musel vyběhnout, ale míč netrefil a fauloval, při čemž se navíc zranil... Červenou kartu tak viděl na nosítkách. Do branky musel studený Hrnčíř, ze hry šel Kim. Domácí měli navíc výhodu přímého kopu z ideální pozice. Brunclíkovu střelu ale ztečovala zeď. Ve zbytku zápasu i s nastavením již hosté cenný bod udrželi. Na řadu tak přišly penalty, před kterými Kolín udělal změnu na pozici brankáře a to se ukázalo jako důležitý taktický tah. Průběh penalt byl následující: Bláhovu střelu vyrazil Kopecký, Borkovcovu střelu vyrazil Hrnčíř, Málkovu střelu Kopecký opět vyrazil, Šourek trefil tyč, F. Pánek - 0:1, R. Biško - 1:1., Prokopec - 1:2, Nešpor - 2:2, Řehákovu střelu Kopecký vyrazil a Brunclík rozhodl na konečných 3:2, čímž zajistil Kolínu bonusový bod.
 
Fakta - branky: 41. Rybařík - 40. Bláha. ČK: 0:1 (87. Stejskal). ŽK: 3:3. Rozhodčí: Ježek z Jílovic (Novotný, Svoboda). Delegát: Říha. Diváků: 130.
 
Sestavy - KOLÍN: Stehno (93. Kopecký) - Čapek, R. Biško, Šourek, Nešpor - Lukeš, Němeček (83. Bora), Brunclík, Borkovec - Novák (62. Seifert), Rybařík (73. Rosendorf).
FK PCE B: Stejskal - Přibyl (75. Slezák), Staněk, Řehák, F. Pánek - Bláha, Málek, Prokopec, Kim (88. Hrnčíř) - Valenta, Gašpar.

 

František Kovárník, trenér FK Pardubice B: " Do zápasu jsme vstoupili dobře a v první čtvrt hodině dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci. Do vedení jsme se dostali až ve 40. minutě, bohužel hned za minutu o něj přišli... Ve druhé půli to byl boj, domácí měli územní převahu, ale my jsme remízu udrželi i přes hektický závěr, kdy jsme šli po vyloučení gólmana do deseti a domácí měli výhodu trestného kopu z ideální pozice na nerozcvičeného náhradníka. Penalty již jsou loterie a když jsme tři z pěti nedali, tak to se vyhrává těžko. I tak je ale bod z Kolína rozhodně cenný. "

 


(Autor: Lukáš Ouředník | Datum: 21.08.2016 | Zdroj fotky: redakce FK )



Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více