Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-12 | 09.02.2016

Miroslav Štichauer: Nevychováváme kluky jen jako fotbalisty

Běží druhý měsíc zimního přípravného období a tak jsme se rozhodli ve spolupráci se šéftrenérem žákovských týmů Ladislavem Matrasem vyzpovídat trenéry jednotlivých žákovských celků. Jako první přichází na řadu kouč týmu U-12 Miroslav Štichauer.


Jak hodnotíte z pozice trenéra U-12 podzimní část této sezóny?

Podzimní část sezóny jsme odehráli s velmi dobrými výsledky v celé podzimní části soutěže. Naše bilance je 11 vítězství a jedna porážka, která přišla v posledním podzimním utkání v derby s Hradcem Králové, v kterém kluci nepodali optimální výkon. Kluci se v zápasech prezentovali velice dobrými výkony a snahou hrát celoplošný fotbal s převahou v držení míče. Náš nejlepší výkon jsme předvedli v utkání s Jabloncem nad Nisou, kde kluci hráli s velkým nasazením a chutí do hry.

 

Jak hodnotíte přístup chlapců k tréninkovým jednotkám v zimní přípravě a fotbalu celkově?

Zimní přípravu jsme začali již 5. ledna, tréninky probíhají převážně na umělé trávě v Ohrazenicích. Počasí nám zatím přeje, a tak jsme s podmínkami a přístupem kluků k tréninkovým jednotkám velice spokojeni. Někteří kluci z důvodu nemoci z tréninkového procesu na chvíli vypadnou, ale z jejich ohlasu víme, že se na fotbal těší a chtěli by se co nejdříve zapojit.

 

Jak jste spokojen s úrovní soutěže a kvalitou zápasů v zimní přípravě?

V podzimní části sezóny jsme některá utkání hráli proti slabším soupeřům, kdy družstva měla problémy sestavit svůj kolektiv z daného ročníku a tak za ně nastupovali i mladší hráči. Úroveň těchto zápasů pak nedosahovala vysokých kvalit, za což hovoří i skóre z těchto zápasů. Velice kvalitní a pro kluky přínosné zápasy byly proti Jablonci, Liberci a Hradci Králové, v kterých kluci musí hrát ve vysokém nasazení a koncentrací po celé utkání. Zimní příprava a zápasy v ní nám ukážou konfrontaci s týmy, s kterými se v soutěži nestřetáváme, ale jejich kvalita je na velice vysoké úrovni, ať je to Sparta, Slavie, Brno, Jihlava, České Budějovice, Olomouc, Hradec Králové, Teplice, Dukla. My trenéři i kluci se na tyto utkání velice těšíme a rádi si zahrajeme s naší mládežnickou špičkou v této kategorii.

 

Co považujete jako největší úspěch v podzimní části sezóny?

Nechtěl bych teď hovořit o nějakých výsledcích, ale o tom, že pro nás trenéry největším úspěchem je, že kluci se těší na tréninky i zápasy a v nich pracují s nasazením a nadšením pro fotbal a se snahou se dále zlepšovat a rozvíjet svoje fotbalové dovednosti.

 

Koho z vašich hráčů můžete za jeho přístup nejvíc pochválit?

Těžko zde vyjmenovávat hráče, chtěli bychom pochválit celý kolektiv kluků, jelikož nemáme v týmu hráče, který by tréninky flákal. Samozřejmě se najdou kluci, kterým to jde trochu lépe, ale i ostatní se snaží dostat na jejich úroveň a to nás posouvá stále dál a dál.

 

Jak hodnotíte klubovou spolupráci se ZŠ Ohrazenice?

V kontaktu se školou jsem každý den, jelikož ve škole působím a můžu říci, že vzájemná spolupráce probíhá na vysoké úrovni. Škola nám vyšla vstříc a v dopoledních tréninkových jednotkách se můžeme u hráčů zaměřit na činnosti, které nejdou zvládnout, pokud by kluci trénovali pouze odpoledne. Kluci také reprezentují školu v sportovních aktivitách a v nich uplatňují dovednosti, které se učí.

 

Co říkáte faktu, že při našem klubu vznikne od příští sezóny regionální fotbalová akademie FAČR?

Z informací, které mám zatím k dispozici, se mi myšlenka regionálních akademií velice líbí a celý tréninkový proces by se měl ještě více zkvalitnit a klukům bude věnována péče. Ať se to týká fotbalových činností, tak i zejména výchova jejich stravovacích návyků a psychologická příprava. To, že byl náš klub vybrán ke spolupráci, svědčí o dobré úrovni mládeže v našem kraji.

 

Na čem budete v následujícím půlroku se svými hráči pracovat?

I nadále se budeme snažit kluky rozvíjet zejména v jejich individuálních herních činnostech, které by měly následně uplatnit v utkáních. V dnešní době se fotbal zrychluje a na rozhodování a činnost je stále méně času. Proto půjdeme touto cestou a budeme se kluky snažit rozvíjet v přesné a rychlé činnosti na hřišti a v samostatné a správné řešení herních situací. Nechceme ale kluky vychovávat pouze jako fotbalisty, ale i jako charakterově dobré hráče se smyslem k fair-play.

 

Dále si můžete najít:

Soupiska žákovského týmu U-12

Výsledky a tabulka týmu U-12 po podzimu

Statistiky hráčů U-12 po podzimní části sezóny

Podstránka týmu U-12 na našem webu


(Autor: FK Pardubice | Datum: 09.02.2016 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více