Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-10 (2013) | 10.05.2015

Stříbro z Talent cupu

O pátečním svátku se v Hlinsku konal již tradiční Talent cup. Na něm jsme dokázali vylepšit loňský úspěch. Tentokrát jsme místo bronzu brali medaile stříbrné.


Turnaj očima trenéra Lukáše Daňka:

V pátek nás čekal již 4.ročník hlineckého Talent cupu. V předchozích třech ročnících jsme se umístili na 13., 11. a 3.místě, to znamenalo, že prostoru pro lepší umístění už nebylo mnoho, přesto se nám to ve slunečném odpoledni podařilo, i když pár výkonnostních mráčků bylo...ale popořadě.

 

V prvním utkání nás čekal tým Havlíčkova Brodu, známý především z halových turnajů, kde nám dělal problémy svými auty a rychlými útočníky, to se ovšem nepotvrdilo a v naprostém klidu jsme si, i po krásných akcích, dokráčeli pro důležité úvodní vítězství. Bohužel to byl na dlouhou dobu výkon odpovídající naším možnostem.

 

V dalším klání, jsme se střetli se Spartou Brno, celé utkání bylo hodně vyrovnané, pomohla nám nejprve chyba gólmana a poté vlastní gól po autovém vhazování. Nicméně jsme zápas dotáhli k vítězství a už v tuto chvíli jsme měli zajištěný postup do finálové skupiny, kde nás čekalo 7 protivníků. S tím prvním, Náchodem, jsme se střetli ještě v rámci základní skupiny, ale body se již počítali do té finálové, jelikož právě náš soupeř nás tam z naší skupiny B doprovodil.

 

Utkání začalo přesně tak, jak jsme si nepřáli, soupeř hrál se 3 obránci, což nám evidentně nesedělo a celý zápas jsme se nemohli vyrovnat s jejich jednoduchou hrou a především důrazem. Toto utkání se nám opravdu nepovedlo, bylo třeba ho hodit za hlavu a soustředit se na další, jelikož každé další zaváhání by naše šance na jakýkoliv cenný kov rapidně snižovalo. Klukům jsme po zápase zdůraznili, že takhle by se o medaile hrát nemělo a pokud nějakou chtějí, musí změnit přístup.

 

V prvním utkání finálové skupiny jsme se střetli s fotbalisty Svratky Brno, ač hráli kluci z Moravy pohledný fotbal, tak se dá říct, že nám starosti dělal jediný hráč, který nám dal oba góly a později byl také vyhlášen nejlepším střelcem turnaje s 21 góly (my jich za celý turnaj dali 19 ale zase máme pevnou obranu). Přesto jsme po gólech Procházky a Haldy vydřeli výhru, což se později ukázalo jako klíčové.

 

Dalším soupeřem byl pozdější vítěz z Prahy, sešívaná Slávia. Ač jsme klukům říkali, že se není čeho bát, že to jsou kluci s dvěma rukama, nohama, ušima jako oni, tak jsme po dvou minutách prohrávali 2:0. Časem jsme hru trochu zlepšili, přesto byl výsledek 4:2 pro Slávii ještě přijatelný.

 

Od té doby už přišly samé výhry, ta čtvrtá v pořadí po perfektním výkonu s Českou Třebovou. Kluci hráli hezký fotbal, nebáli se hrát, útočili i obránci, takto by měl vypadat každý zápas.

 

Potom přišel zápas opět z jiného soudku. Soupeř ze Žďáru nad Sázavou byl z té finálové skupiny asi herně nejslabší, přesto jsme se dlouho o výsledek strachovali, mimochodem jsme dostali gól přes celé hřiště, což se také ne každému podaří, ale kluci to ubojovali a připsali si další výhru.

 

Výkony jako na houpačce pokračovaly. Po utrápené výhře s týmem z Vysočiny nás čekal známý soupeř z Hlinska. Tentokrát jsme mu téměř nedali šanci a od začátku si přesvědčivě šli pro vítězství, další výborný výkon.

 

A na závěr drama v utkání s Jihlavou. Tým, který v předchozím zápase zdolal zatím neporaženou Slávii. Od začátku se hrál zvláštní fotbal. Spousta přerušení, spousta autových vhazování. Poté zničehonic přišla obrovská šance Flašky, který neproměnil samostatný únik ale tak to asi mělo být. Otěže utkání přebrali do svých rukou hráči Jihlavy, jenže Shejbal zachytal svůj životní zápas a zavřel kasu na celých 15 minut. Když už jsme se všichni spokojili s 3.místem, zjevil se znenadání před jihlavským gólmanem opět Flaška a v levém dolním rohu branky rozzvonil stříbrné medaile. Mohla tak vypuknout nefalšovaná radost (a že jsme si všichni opravdu zakřičeli). Ve finálové skupině jsme uhráli 15 bodů, stejně jako první Slávia Praha. Oliveru Shejbalovi gratulujeme k ocenění nejlepšího brankáře turnaje, určitě si ho zaslouží. Také však děkujeme všem klukům za převáděné výkony.

 

FK Pardubice: Shejbal Oliver – Metelka Ondřej, Vondrouš Jan, Kožený Filip, Machatý Ondřej – Halda Marek, Procházka Bořek – Flaška Jan, Kvapil Jakub, Brož Artur, Morávek Vojtěch, Čebiš Hynek

 

 

Výsledky v základní skupině

 

FK Pardubice – FC Slovan Havlíčkův Brod   6:0

(3x Flaška, Morávek, Vondrouš, Procházka)

FK Pardubice – Sparta Brno    2:0

(2x Flaška)

FK Pardubice – FK Náchod    1:2

(Flaška)

 

Výsledky ve skupině o 1. – 8. místo

 

FK Pardubice – Svratka Brno   3:2

(2x Procházka, Halda)

FK Pardubice – FK Česká Třebová    5:0

(3x Morávek, Machatý, Brož)

FK Pardubice - FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou    4:2

(2x Kvapil, Morávek, Flaška)

FK Pardubice – SK Slavia Praha     2:4

(Brož, Kvapil)

FK Pardubice – FC Hlinsko ,,Zelení“    3:0

(Kvapil, Morávek, Halda)

FK Pardubice – FC Vysočina Jihlava    1:0

(Flaška)

 

 

Celkové pořadí turnaje

 

  1. SK Slavia Praha

  2. FK Pardubice

  3. FC Vysočina Jihlava

  4. Svratka Brno

  5. FK Náchod

  6. FC Hlinsko ,,Zelení“

  7. FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou

  8. FK Česká Třebová

  9. FAFK Rajhrad

  10. FC Slovan Havlíčkův Brod

  11. TJ Šumavan Vimperk

  12. Sparta Brno

  13. FK Hodonín

  14. TJ Lanškroun

  15. SK Spartak Slatiňany

  16. FC Hlinsko ,,Červení“

 

 

Individuální ocenění

 

Nejlepší hráč: Toula Daniel (SK Slavia Praha)

Nejlepší brankář: Shejbal Oliver (FK Pardubice)

Nejlepší střelec: ? (Svratka Brno, 21 gólů)

 

 

Fotografie z turnaje naleznete zde:

http://jardakvapa.rajce.idnes.cz/nastenka#

a zde: http://kettiphoto.rajce.idnes.cz/Talent_Cup_2015_-_8.5.2015


(Autor: Slezák Ladislav | Datum: 10.05.2015 | Zdroj fotky: )



Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více