Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-10 (2013) | 26.04.2015

Šesté místo ve Františkových Lázních

V sobotu jsme se účastnili velmi kvalitně nabytého turnaje. FK Pardubice se na tomto klání zatím nejlépe na desátém místě, nám se podařilo laťku notně zvednout.


Cesta byla dlouhá, hřiště velké a navíc se hrálo v počtu hráčů, na který nejsme úplně navyknuti (6+1). Přesto se nám povedl udělat velmi pěkný výsledek. Přeci jen jsme skončili na šestém místě, přeci jen jsme druhým nejlepším českým mužstvem, přeci jen jsme spolu s Herthou Berlín jediný tým, co nepoznal porážku a přeci jen jsme obdrželi nejméně gólů ze všech týmů na turnaji.

První utkání bylo z naší strany trochu nervózní, z toho pramenilo několik individuálních chyb. Ty však Sparta nepotrestala a my v závěru utkání zahodili dvě gólové příležitosti. Zkrátka po počátečním náporu soupeře jsme se trochu zvedli a hru se Spartou vyrovnali, ke změně skóre však nedošlo.

Zápas s Malacky jsme herně vůbec nezvládli. Hráči byli bez pohybu, obrana nedoplňovala útok, nikdo si nenabíhal, žádná komunikace na hřišti, jen zběsilé nakopávání. Jedinou naší šancí byla Machatého střela z půlky. Bylo jasné, že se musíme herně trochu spravit.

To se povedlo v utkání s Dioss Nýřany. Kluci konečně běhali, kombinovali a vytvořili si několik skvělých příležitostí. Po právu jsme zvítězili.

Klání s MTV Riede ,,A“ bylo herně skvělé, ale zahodili jsme snad deset gólových šancí. Skóre mělo být výrazně vyšší, což zapříčinilo, že v posledním utkání s Berlínem musíme získat bod k postupu z druhého místa.

Viktoria Berlín ještě neztratila ani bod, hrála pohledný fotbal, plný kombinace a výbušnosti. S námi na to asi zapomněla, neboť jsme soupeře okamžitě napadali a ten neměl jinou možnost než jen nakopávat míče před hrozícím nebezpečím. V první minutě jsme zahodili dvě neuvěřitelné gólové příležitosti a o chvíli později dostali smolný gól. Nebylo však co ztratit, tak jsme pokračovali v agresivní hře. Toho využil Divišek, který si tělem pokryl míč a levou nohou vyrovnal. Následně hra probíhala spíše ve středu hřiště a skóre se již nezměnilo. Po povedeném výkonu jsme postoupili z druhého místa, zatímco Sparta skončila na třetí příčce skupiny.

Utkání ve skupině o 5. až 8. místo byly od nás už velmi utahané, bylo vidět, že na kluky je tato velikost hřiště zrádná (konec konců se hrálo skoro na půl hřiště). Kohouti Rokycany byli urostlým soupeřem, možná i proto se spíše válčilo, než hrál fotbal. V posledních vteřinách měl dobrou příležitost Kvapil, ovšem stav zůstal nerozhodný.

Zápas proti Dukle byl z naší strany asi nejhorší z celého turnaje. Hráči neběhali a byli zcela zmatení. Oliver Shejbal předvedl několik pěkných zákroků a držel náš tým nad vodou. Dobře hrající Duklu srazil do kolen Machatý, který si všiml vyběhnutého brankáře a z půlky hřiště zkusil z první vystřelit -1:0. To nám dodalo trochu kuráže a kluci zvedli svůj výkon. Díky tomu si vypracoval šanci Brož, kterou dorážel do odkryté branky Halda. Zvítězili jsme, ale zřejmě to nebylo zcela zasloužené.

V posledním klání jsme hráli o páté místo se Staakenem  Berlín, museli jsme vyhrát, soupeři stačila remíza. První šanci zápasu si vypracoval Machatý, trefil však spojnici a následnou dorážku nasměroval vedle branky. Soupeř pak z následných dvou příležitostí vykřesal jeden gól. Únava už zde byla velmi znát, ale jelikož se jednalo o poslední zápas, tak kluci zkoušeli makat. To vedlo i k vyrovnání, kdy dobrým napadáním soupeř rozehrál chybně na Machatého, ten si posunul míč kolem obránce a vystřelil nechytatelně k tyči. Chvíli před koncem zase Machatý unikl po lajně, ale jeho nahrávku před prázdnou branku na Brože zachytil gólman.

Turnaj byl pro kluky fyzicky velmi náročný, ale vybojovali krásné šesté místo, díky němuž, se překonal pardubický rekord. Všem klukům velmi děkujeme za předvedené výkony. Je to skvělý výsledek.

 

 

 

FK Pardubice: Shejbal Oliver – Vondrouš Jan, Čejka Radek, Kožený Filip, Machatý Ondřej – Halda Marek, Procházka Bořek – Brož Artur, Hrobař Lukáš, Divišek Vojtěch, Kvapil Jakub

 

 

Výsledky v základní skupině

 

AC Sparta Praha – FK Pardubice   0:0

FK Pardubice – ČSFA Malacky   0:0

FK Pardubice – Dioss Nýřany   2:0

(Machatý, Procházka)

MTV Riede ,,A“ – FK Pardubice   0:2

(Kvapil, Halda)

FK Pardubice – Viktoria Berlín   1:1

(Divišek)

 

Výsledky ve skupině o 5. až 8. místo

 

FK Pardubice – Kohouti Rokycany   0:0

FK Pardubice – FK Dukla Praha ,,A“    2:0

(Machatý, Halda)

SC Staaken Berlín – FK Pardubice   1:1

(Machatý)

 

Celkové pořadí turnaje

 

  1. Hertha Berlín SC

  2. SK Slavia Praha

  3. MŠK Žilina

  4. Viktoria Berlín

  5. Staaken Berlín

  6. FK Pardubice

  7. Kohouti Rokycany

  8. FK Dukla Praha ,,A“

  9. AC Sparta Praha

  10. Erzgebirge Aue

  11. FK Ostrov

  12. TJ Hradiště

  13. FK Dukla Praha ,,B“

  14. Buldoci Karlovy Vary

  15. ČSFA Malacky

  16. Tatran Rakovník

  17. FK Viktoria Plzeň

  18. FC Hradec Králové

  19. Dioss Nýřany

  20. SK Kladno

  21. TSV Neunkirchen

  22. MTV Riede ,,A“

  23. JFG Bayerisches Vogtland

  24. MTV Riede ,,B“

 

 

Zde najdete ke stažení fotografie z turnaje: http://www.uloz.to/xEfQToug/turnaj-frantiskovy-lazne-25-4-rar

 


(Autor: SLad | Datum: 26.04.2015 | Zdroj fotky: )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více