Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-10 (2013) | 25.09.2013

Ročník 2004 na Memoriálu Františka Veselého čtvrtý

V úterý a středu 24. a 25. září se mužstvo ročníku 2004 zúčastnilo Memoriálu Františka Veselého, který se odehrál v severočeské Bílině, kde tento bývalý fantastický fotbalista odehrál své poslední utkání v životě. Legenda Slavie Praha, českého a československého fotbalu ve své osobě ztělesňoval vlastnosti, které jsou ozdobou každého sportovce a člověka – čestnost, charakter, smysl pro fair play, pracovitost, disciplínu.


1. hrací den (hrací čas 1x25 minut)

 

SK Junior Teplice 5:6 FK Pardubice

 

Branky: 0:1 Možíš, 1:1, 2:1, 2:2 Schmidt (nahrávka: Straka, Novák), 2:3 Bartoníček, 2:4 Straka (Novák), 2:5 Břeň (Možíš), 3:5, 3:6 Hanč (Novák), 4:6, 5:6.

 

Do turnaje jsme vstoupili utkáním s Teplicemi. A začali jsme ho dobře, když hned v úvodních vteřinách proměnil náš nástup v branku Možíš. Poté jsme však nedokázali dvakrát využít možnost skórování do odkryté branky, a tak přišel trest. Dvě chyby v rozehrávce poslaly Teplice do vedení. Na to dokázal po krásné kombinační akci na jeden dotek zareagovat Schmitd, který zakončoval do prázdné branky na 2:2. Když pak Bartoníček dokázal dorazit svoji první střelu, která se odrazil od tyče, bylo to 2:3. Zlepšenou hru korunovali branky Straky a Břeně na 2:5. Po soupeřově snížení na 3:5 sice Hanč krásnou střelou z levé strany zvýšil na rozdíl tří branek, jenže v závěru jsme se ještě museli strachovat. Soupeř využil naše dlouhé střídání v kontaktní branku a v samém závěru snížil na 5:6. Prakticky ihned po ní však zazněl závěrečný hvizd duelu.

 


FK Pardubice 6:0 MFK Chrudim

 

Branky: 1:0 Břeň, 2:0 Svoboda (Straka), 3:0 Straka (Schmidt), 4:0 Straka (Novák), 5:0 Straka, 6:0 Novák.

 

Ve druhém utkání nás čekala Chrudim. Tu jsme v počátku utkání nepustili prakticky k míči a po třech minutách přišla zaslouženě i první trefa utkání. Skóroval Patrik Břeň, ale dlouho u jedné branky nezůstalo, když v krátkém sledu zvyšoval po dobře rozehraném přízemním rohu Svoboda. Po následných dvou brankách Jardy Straky už to bylo 4:0. Chrudim poté zahrozila, ale Šimon skvěle vyrazil prudkou střelu a následně nám pomohlo i štěstí, když jeden ze soupeřových hráčů pálil z dorážky nad. Straka přidal svoji třetí trefu po chybě brankáře a pěknou branku si málem připsal i Možíš, jenže bohužel trefil břevno. Na konečných 6:0 tak uzavřel až Novák.

 


FK Ústí nad Labem 1:9 FK Pardubice

 

Branky: 0:1 Novák, 0:2 Straka (Novák), 0:3 Novák, 0:4 Možíš, 0:5 Straka, 0:6 Břeň, 0:7 vlastní, 0:8 Schmidt (Straka), 0:9 Novák (Straka), 1:9.

 

Brankový ohňostroj přišel ve třetím utkání proti FK Ústí nad Labem. Od počátku náš tým jasně kontroloval hru a s přehledem zakončoval. Třikrát se trefil Fabrizio Novák a další hráči ze sestavy si připsali na své konto první trefy v turnaji.

 

 

SK Slavia Praha 5:1 FK Pardubice

 

Branky: 1:0, 2:0, 2:1 Šimon, 3:1, 4:1, 5:1

 

První den turnaje náš tým zakončil utkáním proti Slavii Praha. Ta sice přijela na turnaj s hráči narozenými v o rok později, než celý zbytek týmů, avšak herně to znát rozhodně nebylo. Náš tým se hned od úvodu zbytečně zalekl velkého jména soupeře a Slavii zcela přenechal iniciativu. Pražský celek se dostal rychle do vedení 2:0 a i když se nám povedlo snížit, když Schmidt dobře dobíhal vysoký centr od Šimona, a ten se štěstím doskákal do branky, tak už jsme se střelecky neprosadili. Krásnou akci po ose Novák-Schmidt-Straka totiž posledně jmenovaný nedokázal lépe zakončit. Slavia nás trestala zejména po rychlých kombinačních akcích a zaslouženě vyhrála 5:1.

 


2. hrací den

 

FK Pardubice 2:6 AC Sparta Praha

 

Branky: 0:1, 0:2, 0:3, 0:4, 1:4 vlastní, 1:5, 2:5 Novák, 2:6

 

Středeční den jsme zahájili utkáním proti Spartě Praha. I přes naši snahu hrát s protivníkem minimálně vyrovnanou partii se nám to v první polovině utkání vůbec nepovedlo. Sparta trestala naši nedůslednost, bojácnost a neobsazování hráčů nemilosrdně a když se k tomu přidala i chyba do té doby ve velmi dobré formě chytajícího Šimona, stav byl rázem 0:4. Po přímém kopu Nováka z levé strany si soupeř nešťasně srazil míč do branky na 1:4 a konečně jsme se na útočné polovině začali prosazovat. Sparta však po chybě Norka dokázala zvýšit opět na rozdíl čtyř branek. V nejlepší části utkání jsme bohužel přidali jen jednu branku. Šance měli Schmidt, Straka a v té největší neuspěl ani Fabrizio Novák, který po krásném sólu zakončil jen do brankáře soupeře. I tak se Novák prosadil na 2:5, ale konečné slovo měla Sparta, která tedy nakonec zvítězila zcela zaslouženě 6:2.

 

 

FK Bílina 2:3 FK Pardubice

 

Branky: 1:0, 1:1 Bartoníček (Norek), 1:2 Straka (Schmidt), 1:3 Straka (Novák), 2:3.

 

V posledním zápase Memoriálu Františka Veselého nás čekala domácí Bílina. V utkání už se bohužel projevila únava našich hráčů, která logicky zapříčinila i nejslabší výkon v turnaji. Hned v úvodu jsme navíc inkasovali. Důležité vyrovnání však připravil Ondra Norek pro Matyáše Bartoníčka, a tak to bylo 1:1. Vázla nám kombinace, obsazování hráčů i pohyb, a tak Bílina hrozila. Straka však po nahrávkách Schmidta a Nováka proměnil dvě své příležitosti, což znamenalo vedení 3:1. Bílina však stále cítila šanci a snažila se o zvrat. Náš výběr však vydoloval poslední zbytky sil a i když se mu nedařilo herně, tak alespoň bojoval a na konci utkání slavil i přes snižující branku soupeře čtvrtou výhru.

 


Sestava: Šimon – Hanč, Svoboda, Mejzlík, Norek – Straka, Schmidt, Novák, Možíš, Břeň, Bartoníček.

 

Trenér: Martin Mišovec
Vedoucí mužstva: Světlana Svobodová

 


Umístění: 1. SK Slavia Praha (ročník 2005), 2. SK Junior Teplice (2004), 3. AC Sparta Praha (1. hrací den ročník 2005, 2. hrací den ročník 2004), 4. FK Pardubice, 5. FK Bílina (2004), 6. MFK Chrudim (2004), 7. FK Ústí nad Labem (2004).

 

Nejlepší střelec: Daniel Toula (SK Slavia Praha)
Nejlepší hráč: Martin Procházka (AC Sparta Praha)
Nejlepší brankář: Adam Šimon (FK Pardubice)

 

Realizační tým hráče chválí za ukázkové nasazení a snahu o kombinační fotbal po zemi. Čtvrté místo by však nemělo znamenat uspokojení, jelikož na řadě atributů je třeba výrazně zapracovat (individuální práce s míčem, první dotek s míčem, rychlost s míčem i bez něj, důsledné obsazování hráčů). Dále by chtěl poděkovat klubu FK Bílina a KM FAČR za skvělou organizaci Memoriálu Františka Veselého, který byl po všech stránkách na velmi profesionální úrovni.

 

* - v článku je uvedena část z propozic k Memoriálu Františka Veselého.


(Autor: Martin Mišovec | Datum: 25.09.2013 | Zdroj fotky: )



Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více