Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

WU-15 | 10.05.2023

Starší žákyně upevnily náskok před Libercem, ale pražská S už byla nad jejich síly

Starší žákyně mají za sebou první vzájemná utkání v nadstavbě o titul. Recept našly jen na Liberec.


1. kolo nadstavby 1. ligy starších žákyň Čechy, 22. 04. 2023 hř. Praha - Satalice, UMT
 

AC Sparta Praha fotbal - FK PARDUBICE 4:0 (1:0)

 

Rozhodčí: Kozlík

 

K prvnímu zápasu nadstavby jsme zajížděli do Satalic na pražskou Spartu, kde jsme chtěli zopakovat výkon z předchozího vzájemného utkání a sebrat domácím hráčkám znovu body. To se nám bohužel tentokrát nepovedlo. Od první minuty byly sparťanky lepším týmem, my se převážně jen bránili a nedokázali jsme podržet míč. Ve 20. minutě Sparta využívá jednu ze svých šancí a poločas tak končí 1:0 pro domácí.
Prvních 15 minut druhého poločasu vypadá z naši strany lépe, dostáváme se více do hry a konečně zatlačíme Spartu na jejich půlce. A i když pár kombinací vypadá slibně, nedaří se nám je zdárně dotáhnout. Naopak domácí po hezkých akcích přidávají v 54. a 66. minutě další branky, čímž je rozhodnuto. V poslední minutě po standardní situaci ještě navyšují skóre na konečných 4:0.

Kaňkou zápasu byly dvě zranění našich hráček, které musely v průběhu hry odstoupit. Celkově nás ale může mrzet první poločas, kdy jsme byli zbytečně ustrašený, neměli chuť hrát a snahu udělat něco navíc.

 

2. kolo nadstavby 1. ligy starších žákyň Čechy, 01. 05. 2023 hř. Liberec - Doubí, UMT

 

FC SLOVAN LIBEREC mládež - FK PARDUBICE 2:3 (1:1)

Branky: 11. Chládková, 70. Jiroutková - 30., 49., 66. Paskarenko

 

Rozhodčí: Vacek - Bohuš, Zikmund

 

Na svátek 1. května jsme zamířili pod Ještěd, kde jsme se utkali s hráčkami Slovanu Liberec. První minuty jsme drželi míč, ale častými a zbytečnými nepřesnostmi jsme soupeřkám nahrávali do šancí, které jednu v 11. minutě využily a šly tak do vedení. Ve 30. minutě Arina Paskarenko u rohového praporku obchází hráčku, pokračuje do vápna a její přihrávku si do brány srazí domácí hráčka - 1:1.
Ve druhém poločase vybojuje Terka Dytrtová míč na naší půlce a posílá krásnou průnikovou přihrávku mezi obrannou řadu na nabíhající Ari Paskarenko, která skvěle zakončí na zadní tyč - 1:2. Postupem času se dostáváme pod tlak, liberecké hráčky nás zatlačí na naši polovinu a vytvářejí si brankové příležitosti, které fantastickými zákroky ničí v bráně Deny Malíková. V 66. minutě Terka Dytrtová skvělou individuální akcí vyveze míč přes celé hřiště, následně ho udrží mezi 3 hráčkami a přihraje Ari Parkarenko, která se ani napotřetí nemýlí a kompletuje tak hattrick ve svém prvním zápase za starší žákyně - 1:3. Bohužel o 3 minuty později inkasujeme po odraženém míči a nastává infarktových 10 minut. Liberec stupňuje tlak, naše holky hrají na hranici svých možností. S posledními zbytky sil a se skvěle chytající Deny Malíkovou se nám nakonec daří udržet vedení, a tak si odvážíme důležité 3 body a navyšujeme vedení o 4 body na 3. místo právě nad Libercem.

Holkám bychom chtěli moc poděkovat za jejich nasazení. I když jsme nebyli zejména ve druhém poločase lepším týmem, svým nasazením, týmovostí a vůlí vyhrát jsme tomu šli naproti a nakonec se to povedlo.

 

3. kolo nadstavby 1. ligy starších žákyň Čechy, 07. 05. 2023 hř. Pardubice - Dolíček
 
FK PARDUBICE - SK Slavia Praha fotbal mládež 0:5 (0:3)
 

Rozhodčí: Robovský 


V neděli 7.5. jsme na domácím hřišti přivítali hračky Slavie. Vstup do zápasu se nám nepovedl, jak bychom chtěli, jelikož už ve 2. minutě slávistky střílí branku. Hostující hráčky ukazují svoji kvalitu, vytváří si jeden útok za druhým a jsou jasně lepším týmem. V předposlední a poslední minutě prvního poločasu navyšují vedení nejdříve z rohového kopu a následně z penalty - 0:3.
Ve druhém poločase během 8 minut Slavie přidává další 2 branky a obraz hry vypadá stejně. Až posledních 20 minut se nám aspoň někdy daří podržet míč a dostat se do zajímavých situací. Nebyli jsme daleko od vstřelení 2-3 branek, avšak slávistickou golmanku se nám překonat nepodařilo.

Našim holkám děkujeme za odmakaný zápas, který je stál spousty sil. Nedá se jim upřít snaha ani bojovnost, ale musíme uznat sílu a kvalitu Slávie, která předvedla skvělý výkon, kterému se bohužel zatím nemůžeme rovnat.


(Autor: Aneta Reinberková | Datum: 10.05.2023 | Zdroj fotky: Kubiska )



Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více