Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

ČFL | 07.05.2023

Krutá porážka rezervy ve Velvarech

V sobotním odpoledni zajížděla pardubická juniorka do středočeských Velvar, kde se pardubickým dlouhodobě výsledkově nedaří. Bohužel stejně to dopadlo i tentokrát, ale nutno konstatovat, že předvedená hra a vytvořené šance měly vést alespoň k bodu...


25. kolo ČFL sk. B

 
TJ Slovan Velvary - FK Pardubice B 2:1 (1:0)
 

První se do vážnější šance dostal ve 22. minutě Lima, ale gólman Štefan jeho pokus s námahou vyrazil na roh. Za tři minuty pardubický presink donutil k chybě obranu domácích a Lima se dostal sám před gólmana, ale bohužel pro hosty trefil jen levou tyč! Jak už to ale v jarních zápasech bývá, tak šel lacino do vedení soupeř. Domácí ve 35. minutě zahrávali rohový kop, prodloužený hlavou se dostal k volnému Jakabovi, který zblízka prostřelil Šmída - 1:0. Ve 38. minutě dostal míč do branky Štichauer, ale gól platit nemohl pro předchozí faul Šimka na gólmana Štefana. Minutu před přestávkou Brdička fauloval ve vápně a byla z toho penalta pro domácí. K té se postavil Vopat, ale Šmíd skvělým zákrokem jeho pokus vyrazil na roh!
 
Do druhé půle šli hosté s cílem vyrovnat, Brdičku nahradil Miláček. Ve 47. minutě zahrál pod tlakem domácí Rubeš míč na svého gólmana a míč skončil znovu na tyči! V 53. minutě dostal míč za obranu hostů do pozice silně zavánějící ofsajdem znovu Jakab a pohodlně zvýšil na 2:0. Hosté se však nepřízni osudu nevzdávali, bojovali, kombinovali a měli míč více na svých kopačkách. Odměna přišla v 62. minutě, kdy se zpoza vápna utěšenou střelou prosadil Bernardo Rosa - 2:1! Pardubičtí hráli o vyrovnání, ale Velvary taktickou hrou drželi těsné vedení. O něj mohli přijít ve třetí minutě nastavení, kdy po faulu na Limu kopal Šimek trestný kop, jeho dělovku gólman jen vyrazil k Dostálovi, který ani na dvakrát gólmana neprostřelil...
 
Fakta - branky: 35. a 54. Jakab - 62. Rosa. ŽK: 1:3. Rozhodčí: Hányš z Nového Sedla (Jati, Talpáš). Delegát: Tasch z Kolína. Diváků: 228.
 
Sestava FK PCE B: Šmíd - Rosa, Vencl, Koukola, Sedláček - Jarkovský (72. Dostál) - Brdička (46. Miláček), Novák (84. Stýblo), Šimek, Lima - Štichauer (72. Kirchner).
 
Pavel Němeček, trenér Pardubic B: " Ve Velvarech jsme sehráli smolné utkání. Proti nám stál zkušený soupeř, který se prezentuje aktivní hrou. Bohužel každou chybu, kterou teď uděláme, tak soupeř hned potrestá brankou. V prvním poločase jsme měli dvě tutové šance, kdy jsme trefili z bezprostřední blízkosti tyč a brankáře. Naopak jsme inkasovali z rohu. Ve druhém poločase nás soupeř nachytal při dlouhém míči za naši obranu a stav byl 2:0. Po té Šmíd chytil penaltu. Ale kluky musím pochválit, že to nezabalili. Snížili jsme a soupeře jsme dostali pod tlak a vytvořili si zase několik příležitostí. Bohužel bez gólového efektu."
 


(Autor: FK Pardubice - Lukáš Ouředník | Datum: 07.05.2023 | Zdroj fotky: Jan Sláma )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více