Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 04.05.2023

Radoslav Kováč: Ve skupině o udržení není prostor pro chyby

Už tuto sobotu vstoupí ekipa okolo trenéra Kováče do nadstavbové skupiny o udržení. Prvním soupeřem Pardubáků budou Teplice. Trenér Radoslav Kováč se v následujících řádcích rozpovídal o blížícím se utkání v Teplicích, hovořil ale i o tom, co bude v nadstavbě klíčové k udržení ligové příslušnosti.


Pardubický tým vstoupí do nadstavbové skupiny o udržení z 15. místa ligové tabulky, když Pardubice dokázaly v závěru základní části udržet za svými zády Zlín. „Postavení v tabulce vnímám tak, že v zimě bychom ho brali. Bohužel hrajeme dvě soutěže – tu první v domácím prostředí a tu druhou na venkovních hřištích. Je velký rozdíl v naší hře, když hrajeme doma a když hrajeme venku. Musíme něco změnit, abychom vozili body i ze soupeřových hřišť,“ uvědomuje si Radoslav Kováč.

 

Kováčovu partu čeká pět důležitých utkání, která rozhodnou o tom, zda Pardubice udrží ligovou příslušnost i pro příští sezónu. „V nadstavbě musíme změnit nastavení hlavně při venkovních zápasech. Doma jsme většinu utkání zvládli. Ve skupině o udržení není prostor pro chyby. Musíme hrát organizovaně a soustředěně. Čeká nás pět duelů, které budou hlavně o hlavě. Rozhodne i srdce,“ říká pardubický trenér.

 

Už tuto sobotu sehrají červenobílí první zápas nadstavby. Od 15:00 hodin vyzvou na severu Čech Teplice. O síle teplického kádru pardubický lodivod nepochybuje: „Teplice zlepšily organizaci hry a začaly dělat body. Bude to náročný zápas. Bude to o detailech. Klíčové pro to, abychom zápas v Teplicích zvládli, bude vstřelit první gól.“


(Autor: Kazimír Svoboda | Datum: 04.05.2023 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více