Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

WU-15 | 15.04.2023

Starší žákyně končí po základní části na 3. místě a zahrají si nadstavbu o titul

Starší žákyně si skvělými výsledky na jaře (6 výher z 6 zápasů) zajistily místo v top4 a jdou tak do nadstavby o titul z 3. místa za Slavii a Spartou. Čtvrtým týmem je Slovan Liberec. Naposledy naše holky přivezly 3 body z Julisky, ovládly domácí derby s Hradcem Králové a o týden později přivezly 3 body i z Jihlavy.


16. kolo 1. ligy starších žákyň Čechy, 18. 03. 2023 hř. Praha - Juliska, UMT

 

FK Dukla Praha ženy - FK PARDUBICE 1:4 (0:1)

Branky: 80. Lauková z PK - 8., 46. Kubisková, 58. Kovaříková, 77. Pávková

 

ŽK 1:0

Rozhodčí: Ducháček, Senft, Vodička

 

Začátek zápasu se nám daří, Kubisková dobrým presinkem vystihne přihrávku a posílá nás v 8. minutě do vedení. Dukla se s přibývajícím časem dostává více do hry, začíná získávat odražené míče a vyhrávat souboje, čímž nás zatlačí a vytvoří si pár zajímavých příležitostí. 
Vstup do druhého poločasu nám opět vyjde.  Ve 46. minutě Kožíšková rozehrává VPK z půlky hřiště na nabíhající Kubiskovou, která patičkou přehazuje obránkyni a navyšuje vedení na 0:2. Holky branka povzbudí, od té doby jsme lepším týmem a začínáme si vytvářet více šancí. Jako další se může radovat Kovaříková, která se z levé strany napodruhé trefuje - 0:3. V závěru utkání se dostává do samostatném úniku Pávková a nemýlí se - 0:4. V poslední minutě zahrává ještě Dukla pokutový kop a snižuje na 1:4. Tím utkání končí a my si tak z Julisky odvážíme 3 důležité body z těžkého utkání.
 
Holkám děkujeme za předvedenou hru v bojovném utkání. Dukla předvedla velmi dobrý výkon v prvním poločase, kdy jsme mohli být rádi, že jsme jejich šance před přestávkou, i díky dobře chytající Malíkové, přežili. Druhý poločas už byl v naší režii a troufáme si tvrdit, že jsme zaslouženě vyhráli.
 
 
17. kolo 1. ligy starších žákyň Čechy, 01. 04. 2023 hř. Pardubice - Ohrazenice, UMT
 

FK PARDUBICE - FC Hradec Králové ženy 3:0 (0:0)

Branky: 47. Kubisková, 59. Kovaříková, 78. T.Kožíšková 

 
Bez karet.
Rozhodčí: Petr
 
Zápas s Hradcem Králové byl přesně takový, jaký jsme očekávali. Naše holky držely míč, byly aktivnější a snažily se kombinovat. Hradec nakopával balony a chtěl hrozit především z brejků, které naše obrana dobře pohlídala. Prosazujeme se již v prvním poločase, ale pomezní zvedá praporek a branka tedy neplatí. Ani další gólové příležitosti neproměňujeme, a tak se jde na šaten za stavu 0:0. 
Druhý poločas pokračuje ve stejném duchu, kdy se hraje převážně na polovině Hradce. Ve 47. minutě se po dobrém presinku prosazuje Kubisková. Poté dáváme druhý gól, ale bohužel opět z ofsajdu. Chvíli na to se můžeme už konečně radovat, když hradeckou golmanku prostřeluje Kovaříková. Konec zápasu máme pod kontrolou a dvě minuty před koncem ještě přidáváme třetí branku. Tentokrát po rohovém kopu, kdy se ve vápně nejlépe zorientuje Kožíšková a je tak rozhodnuto. 
 
Jsme rádi, že holky ukázaly svoji kvalitu a že se nám podařilo vyhrát. Derby je vždy specifické a tohle obzvlášť, jelikož jsme věděli, že pokud chceme pomýšlet na první čtyřku, musíme tento zápas zvládnout a o to víc nás těší, jak si s tím holky poradily. 
 
18. kolo 1. ligy starších žákyň Čechy, 07. 04. 2023 hř. Jihlava - Na Stoupách, UMT
 

Fotbalový klub mládeže VYSOČINA JIHLAVA - FK PARDUBICE 0:5 (0:3)

Branky: 22. Pávková, 25., 79., 80. Kubisková, 36. Kellnerová

 

Bez karet.

Rozhodčí: Babák

 
Zápas byl od první minuty jasnou záležitostí. Naše holky se dostávaly do jedné příležitosti za druhou, ale ne a ne je využít. Ve 22. minutě konečně otevírá skóre Pávková a do přestávky se přidává Kubisková s Kellnerovou.
Po přestávce vypadala hra stejně, holky neustále chodily samy na bránu, ale jejich řešení bylo trestuhodné. V závěru ještě přidala dvě branky Kubisková, čímž zkompletovala hattrick. 
Předvedená hra nebyla špatná, ale tento zápas měl skončit vyšším rozdílem a místo toho byl přehlídkou zahozených šancí. Nemělo by se nám stávat, že zkazíme tolik tutových příležitostí. 
 
Holkám děkujeme za všechny výkony v základní části a především za ty poslední, kdy předvedly šňůru 8 zápasů bez prohry a zaslouženě si řekly o místo v top4.
Nyní se těšíme na posledních 6 zápasů, které si budeme chtít užít a získat co nejvíce bodů.


(Autor: Aneta Reinberková | Datum: 15.04.2023 | Zdroj fotky: Marcela Opltová )



Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více