Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Ženy A | 13.04.2023

Bude to vyhecované a bojovné utkání, říká před derby Bibiana Ninczová

Pardubické ženy čeká v neděli od 16:30 hodin velice důležitý domácí duel. Na hřišti v Ohrazenicích vyzvou hráčky okolo trenéra Kamila Kozáka v rámci východočeského derby Hradec Králové. Oba týmy dělí v tabulce 2. ligy žen jediný bod. Zatím jsou šťastnější Pardubice, které se zároveň prezentují nejlepším útokem v celé soutěži. Naproti tomu královéhradecký celek disponuje nejlepší obranou druhé ligy. Jedna z nejzkušenějších hráček pardubického týmu v našem rozhovoru mluvila třeba o tom, jaký duel proti východočeskému rivalovi očekává.


Na jaře jste odehrály zatím dva duely. Oba dopadly pro Pardubice vítězně. Jste tedy zatím spokojeny s jarní částí sezóny?

Spokojeny jsme. Nejdůležitější jsou body do tabulky. Herně se nám určitě více povedl zápas s Teplicemi, který jsme vyhráli vysoko 7:1. Ve Zlíně nebyl náš výkon takový, jaký jsme si představovaly, ale ten zápas jsme zvládly naší bojovností. Také nám proti Zlínu chyběly nějaké hráčky, ale důležité jsou body a také zkušenosti, které jsme z tohoto utkání posbíraly, protože ten duel byl jiný, než na jaké jsme zvyklé.

 

O víkendu vás čeká duel proti Hradci Králové – tedy zápas prvního s druhým týmem tabulky. Bude to o to vyhecovanější?

Věřím, že se všichni vyhecujeme. Také nesmíme zapomínat na to, že je to derby. Utká se tým, který má nejlepší útok (Pardubice, pozn. red.) s týmem, který má nejlepší obranu (HK), z tohoto důvodu to bude velmi zajímavý duel. Myslím, že nás čeká hodně soubojů a uvidíme, kdo bude šťastnější. My jim ale rozhodně máme po podzimní prohře v Hradci co vracet. Snad bude štěstí tentokrát na naší straně.

 

Jak vnímáš zápasy, jako je tento? Je pro tebe derby vždy něco víc?

U mě je to o něco komplikovanější, protože v minulosti za Hradec Králové hrála. Na druhou stranu vždy pro mě byla derby vyhecovaná. Jsou to zápasy, které člověk prostě chce vyhrát. Není to jako každé jiné utkání, protože se v takových zápasech hráčka chce ukázat v co nejlepším světle a vyhrát východočeské derby.

 

Jakou hrou se bude chtít pardubický tým prezentovat?

Chtěli bychom hrát kombinační fotbal. Také chceme konečně zase začít dávat góly a bavit se naší hrou. Rozhodně chceme vyhrát.

 

Na co se diváci mohou těšit? Jaký to bude duel?

Bude to velmi vyhecované a bojovné utkání. Chlapská část publika se může přijít podívat na hezké ženy (směje se). Věřím, že to bude ten nejlepší možný zápas druhé ligy jak kvalitou, tak i výkony jednotlivých hráček.

 


(Autor: Kazimír Svoboda | Datum: 13.04.2023 | Zdroj fotky: Pave Jiřík ml. )



AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více