Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 13.04.2023

Radoslav Kováč: V Brně se vrátíme k náročnosti a ke kolektivnímu pojetí hry

Kováčova parta v neděli odjede do Brna, kde se pokusí dát zapomenout na poslední dvě ligová utkání, ve kterých nevstřelila ani gól. Zbrojovka v průběhu týdne změnila trenéra, když Richarda Dostálka nahradil na brněnské lavičce Martin Hašek. Utkání začíná v 16:00 hodin. Jaký duel můžeme očekávat? O tom se rozpovídal trenér Pardubic Radoslav Kováč.


Brněnský celek v průběhu tohoto týdne změnil trenéra. Martin Hašek vystřídal na lavičce Zbrojováků Richarda Dostálka. Pardubický trenér ví, že většinou takové změny vedou k lepším výsledkům, přesto podotýká, že se Pardubice budou soustředit jen na svoji hru: „Změna trenéra vždy týmu pomůže. My se ale chceme dívat sami na sebe a vrátit se k takové hře, která nás zdobila. Musíme podat přesvědčivější výkon, než jaký jsme podali proti Spartě, kdy nám chyběla organizace směrem dopředu i dozadu.“

 

V posledních dvou ligových utkáních se červenobílí trápili jak bodově, tak i střelecky. Ani v Jablonci, ani v domácím prostředí proti Spartě se pardubičtí neprosadili gólově, a i proto se propadli na poslední místo tabulky. „Musíme zkvalitnit posledních 30 metrů hřiště a více se tlačit do zakončení. Chce to více hráčů ve vápně a samozřejmě i více centrovaných míčů,“  zdůrazňuje Kováč.

 

O kvalitách Zbrojovky Brno má Radoslav Kováč jasno. Pro nás ale vypíchl největší možná nebezpečí, která ze strany třináctého celku tabulky hrozí. „Nebude hrát Jiří Texl, který momentálně ukazuje skvělou formu a je pro Zbrojovku důležitý. Další hráči – Řezníček a jeho 17 gólů, to je neuvěřitelný počin. Víme i o Ševčíkovi, který je geniálním hráčem a umí si poradit na posledních 30 metrech. Také Alli, který je rychlostní typ. Kvalita do ofenzivy tam prostě je, ale ta je i do defenzivy – Šural, Tijani a další. My ale víme, že v Brně potřebujeme podat po dvou nezdarech dobrý výkon a bodovat,“ je si vědom kouč Pardubic.

 

Brněnská Zbrojovka na jaře nepodává ideální výkony. Také proto se Pardubáci budou chtít v neděli vytáhnout a přivézt z jihu Moravy cenné tři body. „Bude to nervózní zápas. Oběma týmům půjde vlastně o šest bodů. My chceme zachovat chladnou hlavu. Máme hodně kol do konce, takže půjdeme zápas od zápasu. Po Spartě jsme si řekli hodně věcí, které musíme zlepšit. Vracíme se k náročnosti, poctivosti a ke kolektivnímu pojetí hry,“ dodává Radoslav Kováč.


(Autor: Kazimír Svoboda | Datum: 13.04.2023 | Zdroj fotky: Ivana Hošková )



Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více