Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

WU-15 | 06.03.2023

Starší žákyně jsou na jaře zatím stoprocentní

Naposledy si poradily s lídrem tabulky - pražskou Spartou. Starší žákyně na jaře zatím odehrály tři mistrovská utkání a ve všech bodovaly naplno.


15. kolo 1. ligy starších žákyň Čechy, 18. 02. 2023 hř. Pardubice - Ohrazenice, UMT
 
FK PARDUBICE - ABC Braník fotbal 5:0 (3:0)
Branky: 10. Kubisková, 24., 26. Pávková, 57. Dytrtová, 69. Kovaříková
 
ŽK 2:0
Rozhodčí: Cahlík, J.Rambousek, Štancel
 
Zápas s Braníkem byl jasnou záležitostí. Naše holky měly celý zápas pod kontrolou, držely soupeřky, které hrozily z ojedinělých brejků, na jejich půlce. Naše mezihra byla slušná, k vidění bylo nespočet brankových příležitostí, které jsme však mnohdy měli vyřešit lépe a rozdíl měl být tak vyšší. Nutno říci, že jsme trefili 5 břeven a tyč z penalty. 
 
 
13. kolo 1. ligy starších žákyň Čechy, 26. 02. 2023 hř. Pardubice - Ohrazenice, UMT
 
FK PARDUBICE - FK Teplice fotbal 4:1 (1:0)
Branky: 4. Nevosádová, 41. Kozáková, 61., 80. Dytrtová - 43. Málková
 
ŽK 1:0
Rozhodčí: Pečinka, Čapek, Louvar
 
Na první gól jsme nemuseli dlouho čekat, už ve 4. minutě se prosazujeme z rohového kopu. Zbytek poločasu ale nevypadá tak, jak by měl. Naše holky se přizpůsobily tempu Teplic a naše hra postrádala snad všechno.
Ve druhém poločase se hra mírně zlepšila. Hned z první akce navyšujeme vedení na 2:0, ale Teplice o dvě minuty později z brejku snižují na 2:1. Ke konci zápasu přidáme ještě 2 branky a zápas tak končí vítězstvím 4:1. 
I přes vítězství jsme s předvedenou hrou nebyli spokojeni, nesmí se stávat, že se přizpůsobíme soupeři a spokojíme se s podprůměrným výkonem. 
 
 
14. kolo 1. ligy starších žákyň Čechy, 04. 03. 2023 hř. Praha - Satalice, UMT
 
AC Sparta Praha fotbal - FK PARDUBICE 1:2 (0:1)
Branky: 80. Balázsová - 5. Kovaříková, 55. Kubisková
 
Bez karet.
Rozhodčí: Row, Polák, Slabý
 
Diametrální rozdíl mezi výkonem z minulého týdne a výkonem se Spartou. Od první minuty se hrálo utkání ve vysokém tempu nahoru a dolu. Nám se hned v 5. minutě podařila akce po pravé straně, kdy střelu Lucky Kubiskové stačila vyrazit golmanka jen k Viki Kovaříkové, která skvěle zavírala zadní tyč a dorazila míč do prázdné brány. Více ze hry měly sparťanky, více držely míč, ale do větších příležitostí je naše holky nepustily, hrozily především ze střel z velké vzdálenosti, se kterými si Deny Malíková v klidu poradila nebo z rohových kopů. Do přestávky jsme mohli jít do tříbrankového vedení, kdy jsme šli 2x sami na bránu, ale bohužel jsme tyto situace neproměnili. 
Druhý poločas vypadal podobně. Sparta měla převahu, ale těžko se dostávala do naší dobře fungující obrany. V 55. minutě, znovu po akci po pravé straně, navyšujeme vedení na 2:0, kdy Kamča Kozáková přesně nachází Lucku Kubiskovou a ta se nemýlí. Zanedlouho jdeme opět sami na bránu, ale ani tentokrát se nám nepodaří skórovat. Sparťanky se dostanou do 2-3 nebezpečných příležitostí, ze kterých jsme si koledovali o gól. Nakonec v nastavení po chaosu ve vápně se dostávají k odraženému míči a snižují na 1:2. Na víc se ale už nezmůžou a my tak můžeme zaslouženě slavit fantastickou výhru s lídrem tabulky. 
Holkám děkujeme za odmakaný zápas, znova si holky dokázaly, že hrát se dá opravdu s každým, a že se můžou rovnat nejlepším týmům, pokud budou hrát s takovým nasazením a chutí jako v tomto zápase. 
 
Další zápas odehrajeme 18. března od 18 hodin na Julisce proti Dukle Praha.


(Autor: Aneta Reinberková | Datum: 06.03.2023 | Zdroj fotky: Marcela Opltová )



AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více