Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

WU-18 | 11.02.2023

Dorostenky končí ve čtvrtfinále Poháru

V neděli 5. února jsme sehráli pohárové utkání v Brně s Lokomotivou Horní Heršpice. A sehráli jsme ho jako přes kopírák tomu ligovému na konci listopadu.


Pohár dorostenek čtvrtfinále, 5. 2. 2023, hř. Brno - TCM Sladovnická, UMT

 

LOKOMOTIVA BRNO HORNÍ HERŠPICE - FK PARDUBICE 2:1 (1:1)

Branky: 44. Cikánová, 65. Sladká - 12. Hlaváčová

ŽK 0:1
Rozhodčí: Čampišová, Šabacká, Fraňková

Sestava: Smutná (77. Chlupáčová) - Kubištová (74. Mandelíková), Koblížková, Friedrichová, Nechvílová - Burešová, Dytrtová, Vamberová (46. Kožíšková T.), Ptaszeková (74. Kožíšková A.) - Hlaváčová, Melounová (46. Mikulecká)

Martin Macháček (trenér FK Pardubice): Hrál se opět oboustranně rychlý a pohledný fotbal. Akce se střídaly z jedné poloviny na druhou. Dařila se nám rozehrávka i následný přechod přes středovou čáru na polovinu soupeřek. V 9. minutě vystřelila z vápna Míša Nechvílová, ale s její střelou si domácí golmanka poradila. O hodně líp dopadl pokus Verči Hlaváčové v 11. minutě. Po pěkném uvolnění ve vápně, nás střelou k tyči poslala do vedení 0:1. Nejvážnější situaci domácích vyřešila Áďa Smutná až ve 36. minutě, když skvěle přečetla hru a včasným vyběhnutím zabránila domácí hráčce skórovat. Hru jsme kontrolovali a vypadalo to, že půjdeme do kabin s jednobrankovým vedením. Bohužel jediná chybka v rozehrávce v poslední minutě vedla k vyrovnání na 1:1.


Druhý poločas začal se stejným scénářem, jako ten první. Byli jsme aktivní, s častým držením míče a přišla i první velká šance Marušky Koblížkové, ale její střelu z úhlu z hranice penalty domácí golmanka vyrazila. V 64. minutě je na nás odpískána penalta, po předchozím sporném postavení hráčky, která přebírala míč za naší obranou. Poláčková, která si postavila míč, však naši branku těsně minula. Bohužel tento moment nás nedokázal povzbudit a v 66. minutě jsme chybovali podruhé v rozehrávce a po následné dohrávané situaci jsme inkasovali druhý gól - 2:1. Závěrečnou desetiminutovku jsme odehráli na polovině domácích, druhá šance naší kapitánky bohužel taky neskončila gólem a ze série rohů jsme se zaslouženého vyrovnání nedočkali. Brno těsné vítězství ukopalo a postoupilo do semifinále poháru.

Všechny holky zaslouží obrovskou pochvalu a poděkování za předvedenou hru, za bojovnost a nasazení po celý zápas. Opět jsme byli blízko uhrát výborný výsledek s druhým týmem ligy dorostenek. Sestavu jsme museli doplnit dvěma staršími žákyněmi, které se v tomto těžkém zápase určitě neztratily.


(Autor: FK Pardubice | Datum: 11.02.2023 | Zdroj fotky: Martin Macháček )



Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více