Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Ženy A | 07.12.2022

Na jaře chceme navázat na výkony z podzimu, hlásí trenér žen Kamil Kozák

Pardubické ženy drží po podzimu 1. místo v tabulce 2. ligy. Hráčky okolo trenéra Kamila Kozáka ale na jaře nečeká nic jednoduchého. 4. Líšeň ztrácí na první místo pouhé 3 body. Jak hodnotí trenér Pardubic podzimní část sezóny a s čím půjdou pardubické ženy do jarních bojů ve 2. lize? Nejen o tom se rozpovídal Kamil Kozák v našem rozhovoru.


Jak hodnotíte první polovinu sezóny?

S podzimní částí musíme být spokojeni. Ve většině zápasů jsme byli lepším týmem. Vyloženě nepovedených zápasů či poločasů bylo z naší strany málo.

 

Zajímavým poznatkem je fakt, že v druhém zápase podzimu pardubické ženy prohrály doma se Spartou B 0:5. V odvetě pak remizovaly 2:2. V čem byly oba zápasy jiné?

Ač se to nezdá, tak domácí zápas, který skončil 0:5, byl vyrovnaný. Soupeřky ale na rozdíl od nás své příležitosti proměnily. Odveta na Strahově byla v naší režii, holky hrály skvěle a konečná remíza je pro nás bohužel ztrátou.

 

Horní polovina tabulky je velmi vyrovnaná. Co říkáte na vyrovnanost prvních čtyř celků této soutěže?

Musíme přiznat, že nás kvalita druhé ženské ligy překvapila. První 4 celky by určitě hrály vyrovnané zápasy s družstvy spodní části 1. ligy žen. Je skvělé, že naše mladé družstvo může absolvovat tolik těžkých utkání. Náročnými zápasy rosteme.

 

Kromě domácího utkání s rezervou Sparty prohrály Pardubice ještě zápas v Hradci Králové 1:2. Jaký to byl duel?

Na zápas v Hradci Králové bychom nejraději zapomněli. Byl to jediný vyloženě nepovedený podzimní zápas. Holky derby nezvládly především psychicky. O to větší motivaci máme do jarních bojů, kdy se s Hradcem utkáme ještě třikrát – doma v odvetě a dvakrát v nadstavbě.

 

Se kterým utkáním podzimu jste nejvíce spokojen?

Velmi spokojeni jsme byli s jasnou výhrou v Brně. Brněnský tým má velmi silné družstvo a výhra 6:0 byla skvělá.Také nás potěšila kanonáda v Teplicích, kde se hrálo na hlavním stadionu Na Stínadlech. Užili jsme si krásné prostředí, perfektní trávník i skvělou atmosféru.Pak nás potěšil také domácí pohárový zápas s vedoucím týmem 1. ligy – Spartou Praha A. Áčko Sparty k nám přijelo v plné sestavě a naše hráčky předvedly skvělou práci v defenzivě. Prohra pouze o 4 branky je odměnou za jejich poctivý výkon. Škoda jen, že se nám nepodařilo vstřelit čestnou branku. Šance na ni ve 2. poločase byly.

 

Pardubický tým nastřílel na podzim nejvíce branek – z 10 utkání 45 gólů. Jste s ofenzivou spokojeni?

Jak se to vezme. Je skvělé mít průměr 4,5 gólu na zápas, ale na druhou stranu jsme těch branek mohli mít mnohem víc. Třeba na Strahově jsme mohli dát více než 5 branek, ale v koncovce naše hráčky selhávaly. Pak přišel trest v podobě vyrovnání na 2:2.

 

Na čem budete chtít přes zimu hlavně zapracovat?

Hlavně doufám, že náš kádr zůstane pohromadě. Po sestupu z 1. ligy odešla, nebo skončila spousta hráček. Celý podzim se holky na hřišti poznávaly a dávaly si dohromady určité mechanismy a principy. Holky byly úspěšné, tudíž je o ně zájem v jiných klubech. Některé naše hráčky jsou v hledáčku Baníku Ostrava či Hradce Králové. Věříme ale, že náš kádr zůstane stejný a na jaře navážeme na podzimní výkony.

 

Jakou hrou se budou chtít Pardubice prezentovat?

Chceme, aby se naší hrou bavily hráčky i diváci okolo hřiště. Na podzim se to dařilo, tak doufám, že na jaře tomu nebude jinak.

 

S čím půjdete do jarní části sezóny?

Chceme pravidelně vyhrávat a zkusit se porvat o druholigový titul a následný postup do 1. ligy. Přáním je také možnost zahrát si nějaký zápas na zrekonstruovaném Letním stadionu, kde jsme dříve působili.

 


(Autor: Kazimír Svoboda | Datum: 07.12.2022 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více