Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-19 | 01.12.2022

Musíme pracovat na herních dovednostech, je si vědom trenér U19 Aleš Vencl

Pardubický dorostenecký tým U19 se po nepříznivém startu do sezóny zvedl a přezimuje na 8. místě tabulky. Trenér Aleš Vencl, který k týmu přišel až po 5. kole, hodnotil nejen výkony svých svěřenců v podzimní části soutěže, ale přiblížil také ambice do její druhé poloviny.


Po podzimu jste na 8. místě v tabulce. Převládá spokojenost nebo jste chtěli být výš?

Je to složitější. K tomuto týmu jsem přišel až na posledních 10 kol. Spíš jsem si dával já sám osobní cíle. Chtěl jsem udělat aspoň 20 bodů, což se podařilo. Mohu tedy hodnotit pouze 10 zápasů, se kterými jsem spokojen. Pouze dvě utkání jsme prohráli. Obě ale byla vyrovnaná a prohrát jsme je nemuseli.

 

Vy jste přišel k týmu až před 6. zápasem sezóny. Do té doby tým U19 získal jediný bod. Co jste tedy změnil?

Týmu se nepovedl vstup do soutěže. Trochu to na hráčích leželo, takže jsem měl jediný úkol. Zvednout klukům psychiku a vlít do nich sebedůvěru. Jsem přesvědčený, že náš mančaft má kvalitu. S tím jsme do toho šli od mého prvního zápasu v 6. kole s Brnem, který jsme vyhráli.

 

Byl nějaký zápas, který byste kvalitou vypíchl?

Líbil se mi zápas na Slavii.  Z kluků bylo cítit, že chtějí vyhrát. Myslím, že jsme toto utkání vyhráli zaslouženě 1:0. Kdybychom nebyli zbrklí ve finální části, mohli jsme utkání rozhodnout dřív a nestrachovat se o výsledek.

 

V čem vás na podzim tlačila bota?

Nejvíce asi koncovka. V utkáních s Duklou a Příbramí jsme si to zkomplikovali. Vytvořili jsme si spoustu brankových příležitostí, ale neproměnili je. Na druhou stranu jsme hráli dobře v defenzivní činnosti. Rozhodně máme na čem pracovat, ale věřím, že se v zakončení zklidníme a bude se nám hrát lépe.

 

V čem vidíte naopak největší sílu pardubického týmu U19?

Týmovost. Začali jsme táhnout za jeden provaz a bylo vidět, že chceme. I v trénincích cítím z hráčů chtíč. Snažíme se pořád o něco hrát, proto i v tréninku máme různé hry zaměřené na motivaci. Z tohoto týmu cítím to, že kluci chtěli po pěti nevydařených kolech něco změnit.

 

V týmu se ukázalo mnoho individualit. Je někdo, koho byste vyzdvihl?

Napadá mě více hráčů. Obrovský kus práce odvedl Jakub Tecl, který minulý týden nastoupil poprvé za A tým. Vím, že se s týmem připravuje dál. U něho pozoruji velký progres. Na svoji výšku je i rychlý, což je důležité. Také oba krajní záložníci – Brdička a Pandula, se jeví velmi zajímavě.

 

Jak těžký je vůbec přechod z dorosteneckého fotbalu mezi muže?

Je to podle mě ten nejtěžší přechod v kariéře pro každého fotbalistu. Čím dřív začnou kluci hrát dospělý fotbal, tím to pro ně bude lepší.

 

Co budete chtít do jara zlepšit?

Musíme pracovat na herních dovednostech. Prudkost přihrávky, první dotek, finální přihrávka, výběr místa, trhání obrany – to všechno jsou důležité aspekty hry, které chceme postupně zlepšovat. Jsou to věci, kterými se na jaře chceme prezentovat. Nejen, že chceme držet míč, ale být i nebezpeční. Samozřejmě se zaměříme i na koncovku.

 

Jaké jsou ambice do druhé poloviny sezóny?

Otázkou zůstává, kdo z hráčů se posune do B týmu. Náš největší cíl by měl být právě ten, aby se co nejvíce hráčů do toho mužského fotbalu posouvalo. Co se týká postavení v tabulce, jsem náročný. Klukům jsem řekl, že pro mě je nejhorší umístění do 3. místa. Musí to být ale podpořené hrou. Nechci hrát na výsledek. Rád bych, abychom byli úspěšní naší aktivní hrou.

 

STATISTIKY DOROSTU U19 PO PODZIMNÍ ČÁSTI SEZÓNY


(Autor: Kazimír Svoboda | Datum: 01.12.2022 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více