Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-17 | 24.11.2022

Jsme spokojeni s druhou polovinou podzimu, říká trenér U17 Miroslav Jirka

Pardubický dorost U17 přezimuje na 7. místě tabulky celostátní dorostenecké ligy. Úvod sezóny sice Pardubákům výsledkově nevyšel podle představ, přesto se však hráči okolo trenéra Miroslava Jirky od poloviny podzimní části zvedli a vyhráli několik důležitých zápasů. Nejen o tom, jak hodnotí podzimní počínání svého týmu trenér pardubického dorostu U17 Miroslav Jirka, ale také o zajímavé sázce se svými svěřenci se dočtete v rozhovoru pro klubový web.


Po podzimní části jste na 7. místě. Jste spokojeni nebo jste mířili ještě výš?

Před sezónou jsme si žádný cíl k postavení v tabulce nedávali. V této kategorii ještě pořád preferujeme výchovu hráčů. Chceme z kluků vychovávat hráče minimálně pro náš A tým. Zajímají nás hlavně individuální výkony. Na druhou stranu hráči samozřejmě chtějí vyhrávat a být úspěšní. Spokojenost rozhodně je s tím, že jsme nastříleli 45 gólů. Navíc se o ty branky podělilo několik hráčů.  Inkasovali jsme ale 31, což je také hodně. Spokojeni jsme hlavně s druhou polovinou podzimu, která se nám vydařila.

 

Většinu bodů jste nasbírali právě ve druhé polovině podzimní části soutěže. Co jste změnili k lepšímu?

Trochu jsme upravili mikrocyklus. Přidali jsme jeden úterní trénink odpoledne, který byl zaměřen na zátěžové hry, rychlé přepínání a další věci, které nám na začátku sezóny chyběly. Poté se nám začalo dařit. Například jsme odehráli skvělý první poločas na Slavii. Bohužel jsme propadli v tom druhém, ale zlepšení bylo vidět. Do toho jsme s hráči vymysleli i další speciální motivační sázku.

 

O jakou sázku šlo?

Když vyhrajeme pět zápasů v řadě, oholím si vousy a můj kolega celou hlavu. Musím říct, že nosím vousy 10 let, proto to pro kluky byla opravdu velká motivace. Bohužel se to nepovedlo, když jsme ve 4. utkání v řadě o sérii přišli s Hradcem Králové. Na hráčích bylo vidět velké zklamání. Proto jsme sázku prodloužili na poslední čtyři zápasy podzimní části, ve kterých nutno říct, nás čekali silní soupeři. Hráči z nich museli získat aspoň 9 bodů, což se jim podařilo a nemusejí tak v prosinci zpívat na Pernštýnském náměstí koledy a já jsem bez vousů (směje se).

 

Je nějaký hráč pardubického dorostu U17, kterého byste díky výkonům vyzdvihl?

Nechci být konkrétní. Celý tým pracuje perfektně. Máme v týmu kluky, kteří cítí, že v nich máme důvěru, a mají tak větší minutáž na hřišti. Všichni ale táhnou za jeden provaz, zlepšují se a pracují na sobě. Věřím, že z této kategorie to do ligy několik hráčů dotáhne.

 

Na který zápas podzimu vzpomínáte jako trenér zatím nejraději?

Nejvíce nám sednul zápas se Spartou. Podali jsme výborný výkon a dali čtyři pěkné góly. Dostali jsme jen dva z trestných kopů. Ve druhé polovině podzimu jsme odehráli více kvalitních utkání.

 

V čem vidíte největší sílu týmu U17?

Pravděpodobně týmovost a soudržnost. Všichni pracují a chtějí se zlepšovat. Tento ročník to tak měl i loni. Rozhodně je to přednost tohoto týmu.

 

Je naopak něco, co byste chtěli do jara zlepšit?

Není nic konkrétního, co by nám vyloženě nešlo a co bychom museli zlepšit. Víceméně pracujeme na jakési komplexnosti jednotlivých hráčů. Chceme, aby se kluci posouvali v herních dovednostech, taktice, rychlosti a síle. Jediné, co mě napadá a měli bychom zlepšit, je asi obranná fáze. Dostali jsme hodně branek.

 

S čím půjdete do druhé poloviny dorostenecké ligy?

V každém zápase chceme být dominantní na míči a diktovat tempo hry. Ne vždy se nám to dařilo, jelikož kvalita některých týmů je vysoká. S realizačním týmem máme vždy cíl, že chceme mít lepší jaro než podzim. V utkáních, ve kterých jsme na podzim nepodali dobrý výkon, chceme být lepší a soupeře přehrát. Ať to výsledkově dopadne jakkoliv, zajímá nás zlepšená hra. Doufám, že se nám to bude dařit.

 

ecec

 


(Autor: Kazimír Svoboda | Datum: 24.11.2022 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více