Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 07.03.2013

Představení nedělního soupeře: FK Varnsdorf

Soupeř, na kterého nemá náš tým právě nejlepší vzpomínky, to je FK Varnsdorf. Na podzim to byl náš druhý domácí soupeř a na stadionu Pod Vinicí jsme s ním "jen" remizovali 2:2. V neděli jede náš tým k odvetě (výkop ve 14:30), kterou zahájí jarní cestu druholigovou soutěží.


Historie severočeského klubu se začala psát v roce 1938, kdy proběhla Valná hromada, která ustavila první český fotbalový klub ve Varnsdorfu, kde předtím působil jen německý DFC. Během let změnil SK Hraničář Varnsdorf, jak zněl název po založení klubu, několikrát své jméno. Od roku 1957 používal název Slovan, který se vryl fotbalovým příznivcům do paměti nejvýrazněji a byl v klubovém znaku ještě před pár lety, než se změnil na aktuální FK Varnsdorf.

 

V sezóně 2009/2010 sice skončil tým na 5.místě ČFL, přesto se posunul do 2. ligy. V ní bojuje i v této sezóně a velmi se mu daří, protože po podzimním programu je na 4.místě tabulky s pouhou dvoubodovou ztrátou na vedoucí Bohemians. "Kam jsme se dostali, nebyla náhoda. Předváděli jsme kvalitní fotbal, což je i filozofie našeho klubu," řekl v rozhovoru pro server idnes.cz trenér týmu Zdenko Frťala. Ten dostal v zimní přestávce nabídky z nejvyšší soutěže, přesto jim odolal. "Měl jsem dvě konkrétní nabídky, jenže já se nechci někam hrnout. Pořád mám ještě na takové štace čas. Vážím si toho, ale nechci utíkat od něčeho, co se tady tvoří. Čas ukáže, jestli jsem udělal chybu. Jsem stoprocentně přesvědčený, že ne. Že ta příležitost přijde později."

 

Na podzim sehrál FK Pardubice s tímto soupeřem nešťastný souboj. Dvakrát Pardubáci vedli, dvakrát Varnsdorf vyrovnal. A aby té smůly nebylo dost, neproměnil za stavu 2:2 Tomáš Prorok pokutový kop. V neděli tedy vyráží FK Pardubice na sever Čech za odvetou. A jak naznačil popis postavení varnsdorfského kolektivu v tabulce, nečeká naše hráče lehká práce. Souboj, který má čas výkopu stanovaný na 14:30 hod., budete moci sledovat v online přenosu na webu Onlajny.cz.

 

Podzimní vzájemné utkání

 

FK Pardubice - FK Varnsdorf 2:2 (1:1)

Branky: 22. Sklenář, 48. Javůrek - 44. Zieris, 65. Schubert.

Pardubice: Shejbal - Přibyl, Němeček, Prorok, Norek - Dittrich, Dubský (81. Jeřábek), Řezníček, Javůrek - Petrus, Sklenář (76. Hundák).

Varnsdorf: Kovář - Tvaroha, Zieris, Pimpara, Dobrovolný (46. Volf), Mach, Hikspoors (67. Vilkovský), Cana (36. Jakobovský), Breite, Schubert, Martan.

 

Pozápasová tisková konference

Co řekli po utkání oba trenéři, domácí Martin Svědík a hostující Zdenko Frťala?

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 07.03.2013 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více