Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Ženy A | 16.11.2022

Kapitánka našich žen hodnotí podzimní část soutěže

Za úspěšným podzimem se ohlíží Denisa Kupková, která svoje družstvo dovedla k zisku podzimního půlmistra 2. ligy žen.


Tým žen končí po podzimu na první příčce druhé ligy žen o skóre před B týmem pražské Sparty. Jde vše podle plánu?

Celkově ano. Samozřejmě najdeme zápasy či momenty, které jsme měli odehrát jinak a lépe. Obecně nás trápí koncovka, i když to tak podle našeho skóre 45:13 z 10 zápasů nemusí vypadat.
 
Tým prošel velkou obměnou, jak hodnotíš novou základní jedenáctku. Je souhra na hřišti lepší zápas od zápasu. Jak hodnotíš první polovinu sezóny?
Na hřišti se určitě cítíme lépe než na začátku sezóny, zvykli jsme si na chování spoluhráček, více víme, co od sebe čekat a dokážeme si lépe vyhovět. Půlka týmu je nová, takže ze začátku to nebylo jednoduché najít v týmu správnou chemii, aby nám to fungovalo. Museli jsme se více poznat i mimo hřiště, abychom si lépe porozuměli i na trávníku. Celkově si myslím, že za sebou máme vydařený podzim, kde nás mohou mrzet jen některé soupeři darované góly po našich chybách a derby v Hradci, kde se dle mého podepsala naše nezkušenost a zápas jsme nezvládli více po psychické stránce, čemuž nepomohlo ani neudělení jasné červené karty hradecké hráčce. Psychická odolnost je jedna z věcí, na kterých musíme ještě jako tým zapracovat, aby nás nerozhodil soupeř či rozhodčí, ale dokázali jsme se soustředit jen na naši hru.
 
Je velký rozdíl mezi první a druhou ligou?
Ano, rozdílů najdeme mnoho, přes zázemí a podmínky pro hráčky až po herní aspekty jako je taktická vyspělost, rychlost přemýšlení, rychlost práce s míčem a fyzická připravenost. 
 
Jste na první příčce, pokud by se týmu i nadále dařilo je cílem postoupit zpět do první ligy nebo je v plánu zatím stabilizovat kádr ve druhé lize? 
Cílem je vyhrát druhou ligu, to jaké by byly následující kroky už je samozřejmě na dalším vyhodnocení různých faktorů - šířka kádru, zkušenosti, finanční náročnost. Pro nás jako hráčky je určitě cíl se zase do první ligy vrátit a moci srovnat síly s nejlepšími v republice.
 
V posledních 2 zápasech proti Spartě B a Líšni se ti střelecky dařilo. To určitě potěší z pozice stopera. Má tým žen nějakého kanonýra, na kterého se spoléhá nebo se na gólech podílí celá kabina?
Jsem ráda, že mi to tam spadlo, zvlášť v tak důležitých zápasech a získali jsme tak i důležité 4 body do tabulky. Je pravda, že z mé pozice se do šancí tolik nedostávám, vždy to bylo po standardní situaci, která byla skvěle zahraná. Nejvíce se střelecky daří Vanes Solničkové. Ale o góly se dělí téměř celý tým, což je naše výhoda, že nemusíme spoléhat na jednoho střelce, ale jsme schopni se zastoupit, když to ten den jedné z nás nesedne.
 
Je nějaký top zápas podzimu, který bys vypíchla?
To by byl zápas na Strahově se Spartou B, který se hrál nahoru dolu. Oba týmy chtěly vyhrát a tak se hrálo ve velkém nasazení, na hraně našich možností. Myslím si, že i pro diváky muselo být na co koukat, padly 4 góly a snaha o kombinační hru se nedala upřít oběma stranám.


(Autor: FK Pardubice | Datum: 16.11.2022 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více