Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-19 | 03.10.2022

Pořád máme co zlepšovat, říká trenér U19 Aleš Vencl

V sobotu rozdával dorost U19 v Ohrazenicích radost! Příbrami v 9. kole dorostenecké ligy nasázel hostům 7 gólů, po výsledku 7:2 si připsal další tři body a v tabulce se mu již dýchá lépe, než v úvodu soutěže. S trenérem Alešem Venclem jsme si povídali o vítězném utkání!


Porazili jste vysoko Příbram a z posledních 4 kol máte 10 bodů. Jste spokojený?

Sice to vypadá moc pěkně, ale pořád máme co zlepšovat. První poločas se mi dnes vůbec nelíbil. Ale musím říci, že 30 minut druhého poločasu probíhalo přesně tak, jak jsem si představoval. Dali jsme 5 branek a z týmu byla cítit síla. Věřím tomu, že budeme dál pokračovat v takových výkonech a ještě se budeme zlepšovat, budeme přidávat do tabulky další body. Tým ukázal, že má kvalitu.

 

Předpokládám, že stav 0:1 v úvodu utkání vás vyděsil…

Rychlý gól jsme inkasovali z naší taktické chyby. Zase říkáme, že nesmíme hrát nesmyslné míče dozadu a přesto jsme to udělali… Ale ten stav 0:1 mě nevyděsil, věřil jsem, že utkání zvládneme. Jen jsme si udělali zbytečně nervy, protože jsme utkání měli rozhodnout už v prvním poločasu.

 

Je to motivace do dalších kol, protože nastřílet v ligovém utkání 7 gólů, to vůbec nezní špatně.

Motivace to je. Ale když vezmu poslední 2 domácí utkání, s Duklou a teď s Příbramí, tak z toho vychází, že si umíme připravit spoustu šancí, ale trápíme se s koncovkou. Musíme na ní zapracovat, těžší zápasy jsou o jedné, dvou šancích a my se musíme naučit je využívat, jinak nebudeme bodovat. I v takových zápasech, jako byl ten s Příbramí, je důležité dávat šance, mohli jsme se uklidnit daleko dřív, ne se poločas jen trápit. 

 

A jaký je aktuální zdravotní stav týmu?

Doufám, že už další zranění nepřijdou, protože když vezmu dohromady U19 a U18, tak jsme teď napočítali 10 marodů. Takže i proto dnes musel přijít Hanč a pomohl. Kraj je po operaci, když si zlomil malíček na ruce, nějak se nám to teď nakumulovalo, doufejme, že i různé nemoci se srovnají a budeme jak v U19, tak v U18, schopní soupeřům plnohodnotně konkurovat. Pokud jsou oba týmy zdravotně v pořádku, pak mají vysokou kvalitu.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 03.10.2022 | Zdroj fotky: Radek Klier )



AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více