Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Ženy A | 02.09.2022

Porveme se o postup, říká trenér žen Kamil Kozák

První zápas nové sezóny čeká také ženský tým. Ten od nové sezóny vede trenér Kamil Kozák a ten se netají tím, že by se rád s pardubickým týmem vrátil do nejvyšší soutěže. V rozhovoru toho ale zaznělo mnohem víc.


S jakým cílem jde ženský tým do druholigové sezóny?

Prvotním cílem je vrátit holkám chuť do fotbalu a naučit je opět vyhrávat, neboť v první lize za poslední 3 roky pocit vítězství mnohokrát nezažily. Po mnoha vážných zraněních v loňské sezoně si také přejeme, aby se nám letos vyhýbaly úrazy a zranění. No a samozřejmě po sestupu z 1. ligy nemůžeme mít jiný cíl, než brzký návrat do nejvyšší soutěže. Víme, že to nebude vůbec jednoduché a postoupit do ligy chce více týmů, ale zkusíme se o postup porvat.

 

Jaké změny nastaly v kádru po sestupu z nejvyšší soutěže?

Náš kádr doznal značných změn a bohužel výrazně převažují odchody. Téměř polovina základní ligové sestavy je pryč… Do sezony jdeme jen se „svými“ hráčkami, budeme sázet na naše odchovankyně. Práce s mládeží je v našem klubu velmi dobrá, takže máme na co navazovat. V mládežnických kategoriích byla v minulosti řada hráček FK Pardubice v dívčích reprezentacích a my věříme, že holky v následující druholigové sezoně zúročí své zkušenosti z reprezentace, z juniorské ligy, či první ligy žen.

 

Jak probíhala příprava a jak znělo její hlavní motto?

S letní přípravou bohužel nemůžeme být příliš spokojeni… Kvůli různým dovoleným, brigádám, či nemocem jsme se pořádně ani jednou nesešli na tréninku v plném počtu. Některé hráčky letní přípravu značně „vychladily“ a moc toho nenatrénovaly… Doufáme, že se to nyní zlepší a tréninkový proces bude moci být kvalitnější. Spokojenost nevládne ani s počtem přátelských zápasů, kterých jsme měli naplánovaných celkem 5, ale bohužel nám 2 soupeři zápas zrušili a nepovedlo se sehnat náhradu. Odehráli jsme tak 3 zápasy, z toho 2 vítězně a jednou těsná prohra se Spartou B, tedy vítězkami loňského ročníku 2. ligy a zároveň favoritkami ročníku letošního.

 

Kolik hráček, které přešly z kategorie juniorek, budete mít k dispozici?

Z kádru našich loňských úspěšných juniorek přešlo do žen celkem 10 hráček, tedy v podstatě polovina našeho současného kádru. Z toho je vidět, že opět budeme mít velmi mladý, avšak dravý tým. Obě kapitánky juniorek z loňska – Janča Hegrová a Evča Suchanová – jsou bohužel nyní v rekonvalescenci po operacích křížových vazů. S jejich návratem na trávník na jaře však počítáme.

 

Minulou ligovou sezónu vás diváci mohli vídat na Vinici, kde budete hrát mistrovská utkání letos?

Kompletní tréninkový i herní proces probíhá v areálu na Dolíčku, kde našla „azyl“ téměř všechna naše dívčí družstva. Zatím všechny mistrovské zápasy odehrajeme zde. Věříme ale, že až bude dokončena rekonstrukce Letního stadionu, kde jsme v minulosti dlouhou dobu působili, tak se budou moci některé zápasy na jaře odehrát i tam. Umím si například na novém Letňáku představit derby s Hradcem Králové, který má také postupové ambice. Třeba jako předzápas našich mužů, nebo naopak po jejich ligovém zápase. Fanoušci by mohli zafandit v jednom dni jak mužům, tak i ženám FK Pardubice.

 

Soutěž otevřete sobotním zápasem na půdě FC Praha. Přivezete tři body?

Upřímně v této chvíli moc nevíme, co máme od soupeřek čekat. Ale do Prahy samozřejmě jedeme s jednoznačným cílem vyhrát a přivézt domů 3 body!

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 02.09.2022 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více