Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

WU-15 | 05.05.2022

Starší žákyně přivezly 3 body z Hradce

V nedělním dopoledni 24. dubna jsme sehráli v Hradci Králové východočeské derby, které jsme rozhodli v náš prospěch v poslední minutě utkání.


18. kolo 1. ligy starších žákyň Čechy, 24. 4. 2022 hř. Nový Hradec Králové


FC Hradec Králové ženy - FK PARDUBICE 0:1 (0:0)

Branka: 79. Rouhová

ŽK 0:1
Rozhodčí: Rybka, Müllerová

Sestava: Bálková - Kolářová, Smejkalová, Lacinová, Valentová - Vamberová, Dytrtová, Kovaříková - Kožíšková A., Kožíšková T., Kozáková (Kubátová - Borovičková, Rouhová, Malíková, Štiková, Nechvílová)


Do zápasu jsme vstoupili aktivně ve snaze vstřelit rychlý gól. To se v úvodu povedlo Aničce Kožíškové, ale souboj "rameno na rameno" domácí hráčka neustála a byl odpískán ve vápně útočný faul. Pokračujeme v aktivitě a úvodní desetiminutovka se odehrává na polovině Hradce. Další šance na sebe nenechají dlouho čekat, Terka Dytrtová střílí levačkou těsně nad, Anička Kožíšková zakončuje dvě samostatné akce pouze do brankářky. Z ojedinělé akce se zrodila největší šance domácích prvního poločasu, ale naštěstí pro nás, hráčka Hradce míjí ze strany naši odkrytou branku. Naopak my tu hradeckou zkoušíme ohrozit i ze střední vzdálenosti a střely Báry Smejkalové a Anči Lacinové končí v náruči hradecké golmanky, resp. vedle pravé tyče. Poločas se dohrává v naší režii, ale bez vážnějšího ohrožení domácí branky a tak se jde do kabin za bezbrankového stavu.
Druhý poločas začínáme opět aktivně. Terka Dytrtová po krásné samostatné akci zakončuje těsně vedle pravé tyče. Rychlý brejk Terky a Aničky Kožíškových také nekončí v síti, když Anička míjí ze strany odkrytou branku domácích. Hradec se osměluje a hrozí rychlými brejky. Dochází také k častějším osobním soubojům ve středu hřiště a přibývají fauly na obou stranách. V rozmezí mezi 60. a 70. minutou hrozí několikrát Hradec. Nebezpečný přímák z 25 metrů vyráží Denča Kubátová nohou mimo velké vápno, o 3 minuty později rychlý brejk zakončuje hradecká útočnice těsně vedle. Na druhé straně míjí Šárka Bálková střelou z vápna mezi 2 obránkyněmi pravou tyč. Před velkým vápnem domácích a v něm je stále více husto a najít skulinku je pro naše hráčky stále složitější. Nadějná akce Terky Kožíškové, která místo střely volila přihrávku, také nevedla k zakončení. Čtyři minuty před koncem nám zatrnulo. Z levé strany propadl prudký centr před brankovou čárou k hradecké hráčce a Denča obratným skokem sebrala útočnici doslova míč z kopačky, která se ho už chystala poslat do naší sítě. Závěr utkání se odehrává ve středu hřiště a rozuzlení tohoto derby přináší až poslední minuta. Míč se dostal ke Káje Rouhové, která naskočila do hry ještě na poslední minuty. Její počínání v tomto vypjatém okamžiku bylo obdivuhodné, převzetí míče za středovým kruhem, první dotyk do pohybu a ještě mezi dvě obránkyně, následovala "dlouhá" klička brankářce, která vybíhala, ještě jedno přistrčení míče do vápna a pak už placíra do odkryté branky a to vše v rychlosti a s další obránkyní na zádech - opravdový fotbalový majstrštyk. 
Celý tým zaslouží obrovskou pochvalu a poděkování, odměnou za předvedený výkon jsou 3 body, i když stály mnoho sil. Soupeři děkujeme za férovou hru a za nasazení, což přispělo k dramatickému průběhu tohoto derby.


(Autor: Martin Macháček | Datum: 05.05.2022 | Zdroj fotky: Marcela Opltová )



AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více