Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-17 | 14.09.2021

Dorost U17 smolně remizoval v Opavě

Dorost U17 odehrál velmi náročné a kvalitní utkání v Opavě. Mladí Pardubáci bohužel nedokázali dotáhnout skvěle rozehraný zápas do vítězného konce a po hororovém závěru si z Opavy odvezli pouze bod.


SFC Opava – FK Pardubice 3:3 (1:1)

 

Branky: 44. Wehovský, 88. Cileček, 89. Ligač – 12. Prokeš (Brož), 48. Novák (Borůvka), 57. Prokeš (Brož)

 

ŽK: 70. Panyla, 76. Cileček – 63. Prokeš, 70. Brož, 87. Macák

 

Sestava: Dvořáček – Procházka, Rolenec, Jindra (75. Metelka), Svatoš (60. Šebek) – Flaška – Kožený, Rek (29. Novák, 75. Macák) – Brož (75. Morávek), Borůvka, Prokeš.

 

Statistiky:

 

Opava

FK Pardubice

Počet střel

9

15

Střely na branku

5

8

Držení míče

39%

61%

Počet přihrávek

295

378

Úspěšnost přihrávek

63%

78%

Rohové kopy

6

3

Fauly

10

18

Ofsajdy

2

4

 

 

 

Průběh zápasu:

Po čtrnáctidenní odmlce, kterou zapříčinilo odložení zápasu s Baníkem Ostrava, zavítala naše ,,sedmnáctka“ do Opavy. Kromě nepříjemně dlouhé cesty čekal naše hráče velmi kvalitní a ofenzivně laděný soupeř.

 

Úvod zápasu vyšel lépe Pardubákům, protože na jejich první příležitost se čekalo pouhé dvě minuty. Brož přihrál z pravé strany Koženému, který se na hraně pokutového území kličkou zbavil obránce a následně jen těsně přestřelil opavskou bránu.

 

Hned o tři minuty později opět centroval Brož, tentokrát na zadní tyč, kde byl osamocený Prokeš, který místo zpracování a rychlé střely zvolil zakončení hlavou, kterému chyběla přesnost i razance.

 

Nicméně mrzet ho to příliš nemuselo. Ve 12. minutě totiž Procházka skvěle navezl míč do pokutového území, následně průnikovou přihrávkou našel aktivního Brože, který přesně našel Prokeše a ten už pouze uklízel míč do odkryté brány. Krásná akce znamenala vedení Pardubic 0:1!

 

Ještě veseleji mohlo být ve 24. minutě. Matěj Rek krásně vyslal nabíhajícího Brože, který se ze strany řítil sám na brankáře, ale bohužel ho nedokázal propálit a stav se tak neměnil.

 

Jen o deset minut později došlo k podobné situaci. Míč opět navedl Brož, který Borůvkovi připravil šanci jako z učebnice, ale Borůvka trefil pouze brankáře Kadlece, který si tak připsal další důležitý zákrok.

 

Za další minutu se už Pardubáci radovali, protože Brož tentokrát našel Prokeše, který se nemýlil. Radost však netrvala dlouho, protože asistent rozhodčího signalizoval těsný ofsajd.

 

Ve 44. minutě zahrávala Opava přímý volný kop od pomezní čáry. K míči se postavil domácí Patrik Wehowský, který centroval z dobrých třiceti metrů. K překvapení všech míč napálil tak, že přeletěl všechny hráče v pokutovém území, následně i brankáře Dvořáčka a zapadl přesně do šibenice pardubické branky. Z první ,,střely“ na bránu tak Opava vyrovnala – 1:1.

 

Hned v následující akci zahrávali domácí další přímý kop z hranice vápna, ale tentokrát trefili pouze tyč a to byla poslední situace prvního poločasu. Místo klidného vedení 3:0 tak naši kluci odcházeli ze hřiště s hořkou pachutí zbytečně ztraceného náskoku. To ale nebylo to nejhorší, co naše hráče čekalo…

 

Nutno říct, že nástup do 2. poločasu zvládli Pardubáci skvěle. Ve 49. minutě po rohu Opavy vyrazili do rychlého protiútoku, o míč zabojoval Kožený s Borůvkou, přičemž druhý jmenovaný poslal krásnou přihrávku do běhu Novákovi, který se od půlící čáry řítil sám na brankáře a střelou na bližší tyč vrátil hostům vedení – 1:2!

 

Další obrovská příležitost se naskytla v 56. minutě. Borůvka zatáhl míč a přihrál ho před bránu, kde ho brankář Kadlec pouze vyrazil k Novákovi, který nedokázal míč rychle zpracovat a poslat do odkryté brány a tak přihrál lépe postavenému Prokešovi, jemuž stačilo poslat míč k tyči, ale střelou pravou nohou vůbec netrefil bránu.

 

V 57. minutě ale přišla další vlna radosti. Prokeš skvěle navedl míč středem hřiště mezi čtyřmi obránci, dokázal jim uniknout, ale sám před brankářem opět nedokázal míč umístit. Ten se odrazil k Brožovi, jehož střelu srazil obránce zpět k Prokešovi a na druhý pokus už dokázal propálit vše, co mu stálo v cestě – 1:3!

 

Po třetím gólu se hra začala postupně srovnávat a hrozit začali i domácí. V 65. minutě se do velké šance dostal Wehowský, ale Dvořáček byl na svém místě a příležitost zneškodnil.

 

V 78. minutě nebezpečně hlavičkoval Kokeš. Jeho pokus Dvořáček vyrazil jen s vypětím všech sil. To už bylo v době, kdy se Opava usadila na polovině hostů.

 

A pak přišel horor pro všechny příznivce Pardubic. V 88. minutě zbytečně fauloval Macák u postranní čáry. K míči se postavil Cileček a z prakticky stejné pozice jako v první půli Wehowský centroval do vápna. Míč proletěl celým předbrankovým prostorem až zapadl k zadní tyči – 2:3.

 

To však nebyl konec. V 89. minutě domácí nacentrovali z levé strany do vápna, kde si míč našel Ligač a přesnou hlavičkou k tyči vyrovnal na konečných 3:3.

 

Další branka již nepadla, a tak se oba týmy rozešli smírně. Pro pardubické hráče se po skvěle odehraném zápase jednalo o hodně krutý závěr.

 

Hodnocení trenéra Duroně:

K soupeři jsme přistupovali s velkým respektem, protože Opava doposud odehrála velmi dobré zápasy a ukázala velký ofenzivní potenciál. Do nějaké 65. minuty kluci dokázali skvěle plnit nastavenou strategii do utkání a zároveň prokazovat své fotbalové kvality. Byli aktivní, odvážní, trpělivě a přesně kombinovali a vytvořili si spoustu příležitostí ke vstřelení branky. V obranné fázi eliminovali přednosti soupeře. Zlom nastal okolo 70. minuty, kdy nás Opava zatlačila. Závěr zápasu se pro nás stal obrovskou zkušeností a inspirací do dalších podobně náročných zápasů. Byť nás ten konec hodně mrzí, tak v budoucnu jeho význam docení nejen hráči, ale i my trenéři. Opavě gratuluji k tomu, jak se do zápasu dokázala vrátit.


(Autor: FK Pardubice | Datum: 14.09.2021 | Zdroj fotky: )



Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více