Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Krajský přebor | 03.12.2012

Hodnocení C-týmu po podzimní části sezóny 2012

Tradičně jako v minulých letech vám přinášíme hodnocení trenérů jednotlivých týmů FK Pardubice, včetně statistik. Začínáme hodnocením C týmu dospělých, včetně rozhovoru s trenérem Františkem Kovárníkem (na snímku v článku), který se po skončení podzimní části sezony 2012/2013 jako nováček umístil na solidním sedmém místě tabulky Krajského přeboru.


Jak jste spokojen či nespokojen s podzimní částí? Rozdělte na umístění, bodový zisk a hru. 

S podzimní části převládá spokojenost a to jak s umístěním, v bodovém zisku jsem předpokládal 24bodů, ale i tak jsem spokojen a největší radost mám s předváděnou hrou, kde je vidět velmi dobrý přístup všech hráčů kteří za "C" tým nastupovali.

Vaším cílem bylo hrát klidný střed tabulky a dávat příležitost méně vytíženým hráčům béčka a ligového dorostu.
Ano a to se nám dařilo, hráči B týmu dostávali příležitostí podle potřeby a myslím si, že v dostatečném množství a dorostenci již méně (nastoupili celkem tři hráči a to brankář Dominik Růžička a Michal Knotek 2x, Adam Kopecký jednou). V závěru soutěže však dorost provázelo mnoho zranění, tak již nebyl prostor k jejich využití.

František KovárníkSrovnejte I. A třídu a krajský přebor.
Přebor je jistě náročnější a hraje tady více zkušenějších fotbalistů.

Jste sice nováčkem, ovšem specifickým. Pro vyšší příčky nebylo nutné kádr posilovat, vystačíte si z vlastní kvalitou…
To máte pravdu, kvalita našich hráčů je na krajský přebor dostatečná a to máme ještě mnoho hráčů na hostování.

První co uhodí do očí je vysoký počet remíz, vlastně třetina. Díky tomu jste v tříbodovém systému dost ztratili. Jaké jsou toho důvody?
Remizovali jsme v úvodních dvou zápasech KP což lze možná přičíst nezkušenosti mladých hráčů (Litomyšl, Živanice). Další domácí remízu jsme si zavinili sami v lehkovážném přístupu hráčů i přes to, že jsme v utkání třikrát vedli (Vysoké Mýto) a úplně specifický byl zápas na umělé trávě s Moravany, kde by na utkání stačila půlka hřiště, ale byl to zápas "blbec", kde bychom nedali branku, ani kdyby se hrálo do večera... Jakou má cenu remíza z Lanškrouna ukáže až jarní část KP.

Ona vůbec je ta bilance hodně vyrovnaná: 6-5-4.
Tato bilance ukazuje na nezkušenost mladého hráčského kolektivu, kdy náš věkový průměr je i Františkem Rybou (52 roků) na úrovni 22 let…

Především domácí bilanci remízy hodně kazí. Je to tím, že jste hostili hodně těžkých soupeřů?
Jistě ano, ale sami jsme si remízy zavinili svou nedůslednou a bezstarostnou hrou, která patří k mládí.

Venku máte stejně výher jako proher. Takže také vyrovnaná bilance. Je vašemu týmu, kde hraje?
Myslím si, že ano, odpověď je stejná jako na předešlou otázku. Našim mladým hráčům je jedno kde hrajeme, snažíme se hrát stále stejně a to jak doma tak venku, není nám vlastní hrát v hlubokém obranném bloku, snažíme se o útočnou hru a tou také bavit diváky.

Celtic měl těžkopádnější rozjezd. Výhra přišla až v pátém kole. Tým si herně sedal nebo proč?
Začátek KP byl pro nás velmi náročný a v prvních čtyřech kolech jsme hráli se třemi mužstvy, které patří do úplné špičky (Živanice, Hlinsko, Chrudim B).

Výkony záložních týmů vždy ovlivňuje fluktuace hráčů. Nejinak tomu bylo ve vašem případě v minulých dvou sezonách. Zdá se, že v té letošní máte sestavu poměrně dost ustálenou…
To máte pravdu, vše se odvíjí od A týmu. Pokud nejsou zranění je i naše kvalita velmi dobrá a sestavou není potřeba "míchat". My ale máme nevýhodu v tom, že nejsme klasický záložní tým, ale jsme až ten druhý tzn. že čerpáme z toho, co na nás v podstatě zbude s jednou výjimkou, že můžeme sáhnout do extraligového dorostu pro hráče, kteří také mají svoji kvalitu…

Co ale vašemu týmu chybí je střelec. Na šestadvaceti gólech se podílelo hned čtrnáct střelců. Na druhou stranu pro trenéra dobré zjištění, že gól může dát kdokoliv viďte?
Ano to s vámi souhlasím a ono je to dobře, mužstva která proti nám nastupují mohou čekat nebezpečí od kohokoli, ale střelec by se stejně hodil. Před sezonou jsem byl přesvědčen, že tuto úlohu na sebe vezme Rydval, ale tomu se dařilo střídavě…

Výsledkově nezvládáte derby zápasy. Proč, soupeři vás znají?
Derby zápasy nám nesedí. Každý se chce proti nám "vytáhnout" a k tomu volí jakékoli prostředky!

Jaký byl nejlepší a nejhorší zápas podzimu a proč?
Za nejlepší zápasy považuji dva domácí se Žamberkem a Moravskou Třebovou, které jsme zvládli na výbornou a naopak se nám nepovedl poslední podzimní zápas v Přelouči, kde jsme propadli herně i výsledkově…

Jaké máte plány pro jarní část sezony?
Hrát pěkný fotbal, bavit diváky, potrápit mužstva nad námi a využívat všechny hráče, kteří budou v B týmu nevytíženi a v případě potřeby totéž platí i pro dorostence. Naším cílem je zůstat v horní polovině tabulky KP.
Na závěr chci ještě poděkovat akcionářům klubu za to, že našim mladým hráčům umožnili hrát tuto soutěž, trenérům Martinu Svědíkovi, Jardovi Míchalovi a Jiřímu Krejčímu za vstřícnost při doplňování hráčů k jednotlivým zápasům a sekretáři Lukáši Ouředníkovi za celkovou spolupráci se mnou.

 

FK Pardubice C - Krajský přebor - Podzim 2012

Celkem po podzimu: 7. místo, 15 zápasů, 6 výher, 5 remíz, 4 prohry, skóre 26:17, 23 bodů (-1)
Podzim doma: 9. místo, 8 zápasů, 3 výhry, 4 remízy, 1 prohra, skóre 17:8, 13 bodů
Podzim venku: 4. místo, 7 zápasů, 3 výhry, 1 remíza, 3 prohry, skóre 9:9, 10 bodů

 

Střelci: 4 - Rydval, 3 - Klátil, Vágner, J. Růžička, 2 - Tischler, F. Ryba, Polák, 1 - Křivka, Vanžura, Hovorka, Sůra, Čihař (pen.), Brychta, Konvalina.

 

Starty (celkem 28 hráčů): 15 - Křivka, Rydval, 13 - Táborský, Hovorka, F. Ryba, J. Růžička, Sůra, Vágner, 12 - Vanžura, Hanč, 11 - T. Kakrda, Polák, 9 - Novotný, Konvalina, Klátil, 8 - Čihař, Buriánek, 6 - Zahradník, 4 - Brychta, 2 - D. Růžička, Baldrych, Baudyš, Knotek, 1 - Chovanec, A. Kopecký, Vencl, Tischler, V. Kakrda.

 

ČK: 1 - J. Růžička.

 


(Autor: | Datum: 03.12.2012 | Zdroj fotky: )



Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více