Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 13.04.2021

Skvělý obrat, ke kterému zavelel výborný Ewerton

Fantastické úterní odpoledne! Pardubáci výsledkem 3:1 porazili třetí tým tabulky Slovácko a posunuli se na sedmou pozici. Duel se sice vyvíjel lépe pro hosty, poté ale zavelel k obratu skvělou trefou Ewerton a domácí otočili skóre!


22. kolo FORTUNA:LIGY

 

FK Pardubice - 1. FC Slovácko 3:1 (2:1)

 

Pardubice neměly dobrý vstup do utkání, z čehož profitovalo hostující Slovácko. Po necelých deseti minutách hry Lukáš Sadílek prostrčil balón na Jana Klimenta, který z úhlu možná trochu překvapivě vystřelil, čímž překonal Jiřího Letáčka a dal hostům jednogólové vedení.

 

I hosté se ale museli bránit. Po čtvrt hodině hry zakončoval z levé strany Michal Hlavatý, jeho zakončení levou nohou mezi tři tyče nezamířilo. Z rohového kopu poté zakončoval Pavel Černý, jeho hlavička rovněž brankáře hostů neohrozila.

 

Ve 33. minutě byl Pavel Černý faulován v hlavičkovém souboji a domácí měli volný přímý kop. Ten si postavil brazilský křídelník Ewerton, který z dálky vystřelil a přesnou střelou o tyč vyrovnal utkání. O několik minut později bylo v táboře domácích ještě veseleji, když si centr Čelůstky do vlastní brány sklepl Stanislav Hofmann.

 

V závěru prvního poločasu Slovácko zahrozilo po akci z levé strany. Brankář Jiří Letáček ale předvedl reflexivní zákrok, kterým zneškodnil pokus jednoho z hostů. Ti se neprosadili ani po závaru před domácí bránou krátce před poločasem.

 

Pardubáci po přestávce vlétli na svého soupeře a to vyústilo ve třetí branku. Tomáš Solil na levé straně vysunul Ewertona. Brazilec hledal před bránou Pavla Černého, před ním ale zasáhl brankář Nemrava. Ten ovšem vyrazil míč jen k noze Dominika Kostky, který přesnou střelou dal svou první ligovou branku.

 

Zanedlouho poté téměř mohl hostující brankář lovit míč ze sítě počtvrté, když střídající Josef Divíšek tečoval míč jen těsně nad břevno své brány. Ve zbytku utkání hosté téměř neohrozili bránu Jiřího Letáčka, naopak o navýšení náskoku se snažil jak Ewerton, tak Solil s Hlavatým. Ani jeden se ale znovu neprosadil a tak Pardubice porazily Slovácko 3:1.

 

Fakta - branky: 33. Ewerton, 37. vlastní (Hofmann), 52. Kostka – 9. Kliment. ŽK:  1:2 (Hlavatý – Kliment, Kadlec). Rozhodčí: Orel - Hájek, Flimmel. Delegáti: Kubíček a Duda. Bez diváků.

 

Sestavy - FK PCE: Letáček – Prosek, Čihák, Toml, Čelůstka – Jeřábek (C) – Kostka (87. Sláma), Hlavatý, Solil, Ewerton (84. Pfeifer) –  Černý (72. Huf).

Slovácko: Nemrava – Reinberk, S. Hofmann, Mich. Kadlec (C), Kalabiška (53. Divíšek) – Havlík (79. Jakub Rezek), L. Sadílek – M. Petržela (66. Tomič), Kubala (53. Kohút), Jurečka (79. Srubek) – Kliment.

 


(Autor: David Klier | Datum: 13.04.2021 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více