Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

WU-15 | 16.01.2020

Shrnutí podzimní části sezóny starších žákyň

Hodnocení jednotlivých prvoligových zápasů i halového turnaje v Německu trenérem Martinem Macháčkem


FK Pardubice WU15 - SK Slávia Praha WU15   2:4 (1:3)

 

Druhé domácí ligové utkání jsme sehráli v neděli 22. 9. na LS proti Slávii Praha. Od prvních minut byl k vidění duel hraný oboustranně ve vysokém tempu, které vydrželo celých 80 minut, což přispělo k velice zajímavému a kvalitnímu průběhu zápasu.

Úvod zápasu vyšel lépe hostujícím hráčkám. Po chybě na pravé straně následoval centr do vápna, na který si naběhla Janíková a přes vybíhající Týnu Mikuleckou poslala v 6. min Slávii do vedení. - 0:1. Aktivnější slávistky se dočkaly v 17. min druhé branky. Za naší obranu se šikovně protáhla Goretkiová a po dlouhé kličce Týně trefila ze strany prázdnou branku - 0:2. K prvnímu vážnému ohrožení hostující branky jsme se dostali ve 26. min. Aktivním napadáním dostala Eliška Krejčí hostující brankařku pod tlak, která míč pouze odkopla k Nikče Ledvinkové, od které dostala přihrávku Verča Hlaváčová, ale ta samostatnou akci nezakončila přesně a trefila z hranice penalty pouze vybíhající golmanku. Ve 28. min srazila hostující obránkyně centr z pravé strany od Jáji Bělíkové na roh. Zahraný roh a následně dohraná akce vedla k regulérní brance, ale rozhodčí, pro údajný ofsajd, gól Verče Hlaváčové neuznal. Ve 32. min jsme se již radovali ze snížení na 1:2. Míč za záda slávistické brankařky dostala chytrou střelou Eliška Krejčí, když zužitkovala přihrávku od Nikči Ledvinkové. O 2 minuty později však šly slávistky opět do dvoubrankového vedení, když jsme nepohlídali odražený míč po rohovém kopu, a upravily poločasový výsledek na 1:3.

Ve druhém poločasu jsme byli pro změnu aktivnější my a snaha o změnu skóre byla vidět čím dál víc. Ve 46. min si s nepříliš prudkou střelou od Nikči Ledvinkové brankařka Slavie poradila. Ve 48. min slibně vypadající brejk přečetla včasným vyběhnutím slavistická brankařka a před Nikčou Ledvinkovou odpállila míč do autu. V 50. min šla Mája Zikmundová, po vysunutí od Verči Hlaváčové, sama na branku, ale střelu poslala do padající golmanky. V 54. min rozehrála Maruška Koblížková přímák za obranu na Máju Zikmundovou, ale pozorná golmanka byla u míče opět o chvíli dřív. V 60. min se dostal centrovaný míč Míšou Nechvílovou do vápna k osamocené Verče Hlaváčové, ale pravý okamžik k zakončení prováhala. Vše vyšlo Verči lépe o 2 minuty později a po rohovém kopu snížila na 2:3. V 66. min hlavičkovala Maruška Koblížková z malého vápna vedle levé tyče. V 70. min vybojovala Verča Hlaváčová míč na polovině Slávie. Když si ho dávala kolem vybíhající brankařky, byla nekompromisně poslána k zemi. Za tento zákrok neváhal rozhodčí ukázat červenou kartu. Z následného přímého kopu z hranice velkého vápna jsme branku neohrozili a střela Nikči Ledvinkové mířila vedle. Početní převahu se nám nepodařilo zužitkovat a naopak Slavia v poslední minutě zvýšila po dorážce z přímého kopu na konečných 2:4.

 

Sestava: Mikulecká, Chlupáčová, Brožová, Friedrichová, Jedličková, Burešová,                Nechvílová, Zikmundová, Koblížková, Ledvinková, Hlaváčová

Střídaly:  Krejčí, Hladová, Bělíková

 

 

AC Sparta Praha WU15 - FK Pardubice WU15 2:1 (1:1)

 

Týden po zápase se Slávií, jsme zajížděli do Satalic k utkání s pražskou Spartou, které se odehrálo na UMT. Zápas jsme začali velice dobře a aktivně. Už ve 2.min se nám podařilo získat míč před pokutovým územím Sparty a Verča Hlaváčová pohotově vystřelila těsně vedle šibenice. V 7.min se po rozehraném rohovém kopu přesně trefila z voleje Nikča Ledvinková a poslala nás do vedení 0:1. Ve 14.min jsme nepohlídali rozehrávku Sparty, když z levé strany proletěl centrovaný míč do vápna, kde dostala moc prostoru hráčka Sparty a vyrovnala na 1:1. Ve 28.min vyrazila brankařka tvrdou střelu Nikči Ledvinkové na roh.

Ve druhém poločasu jsme měli první šanci opět my, ale hlavička Verči Hlaváčové ve 43.min skončila v náruči golmanky Kožurikové. Sparta tu svoji první šanci o dvě minuty později proměnila. Z dlouhého nákopu za naší obranu se prosadila Svobodová střelou podél vybíhající Elišky Melounové. Byli jsme nadále aktivní a nejblíže k vyrovnání měla Mája Zikmundová. V 55 min její střela skončila na břevně. Z následné dorážky poslala míč Verča Hlaváčová vedle pravé tyče. Mája se dostala ještě 2x k zakončení. V 61.min a v 66.min však její střely z hranice velkého vápna skončily v náruči domácí brankařky. 5 minut před koncem se blýskla výborným zákrokem Eliška Melounová, když včasným vyběhnutím srazila střelu z malého vápna na roh. V závěru zápasu scházely potřebné síly Marušce Koblížkové v zakončení, když její střela z vápna neměla potřebnou razanci. Škoda neproměněných šancí, kterých bylo hned několik. Přesto holky zaslouží velkou pochvalu za nasazení, ve kterém celý zápas odehrály a bojovaly až do závěrečného hvizdu.

 

Sestava: Melounová, Chlupáčová, Koblížková, Friedrichová, Jedličková,

               Zikmundová, Nechvílová, Burešová, Ledvinková, Hlaváčová, Krejčí

Střídaly:  Brožová, Bělíková, Hladová

 

 

FK Pardubice WU15 - FK Teplice WU15  9:0 (6:0)

 

Po reprezentační přestávce, ve které si vyzkoušely atmosféru mezinárodních zápasů s Polskem v kategorii WU15  také 2 naše hráčky Mája Zikmundová a Markéta Friedrichová, pokračovala liga starších žákyň a čekaly nás zápasy, ve kterých jsme si chtěli s chutí zahrát a vylepšit si postavení v tabulce.

13.10. jsme na LS přivítali nejdříve FK Teplice a vývoj utkání byl přesně takový, jaký jsme si přáli. Rychlé branky v úvodu utkání daly ráz dalšímu vývoji utkání. V prvním poločasu jich padlo celkem šest a ve druhém jsme přidali další tři branky. 

 

Sled branek:

3.min   -  1:0 Týna Burešová po rohovém kopu

10.min -  2:0 Verča Hlaváčová po přihrávce od Máji Zikmundové

13.min -  3:0 Verča Hlaváčová po přihrávce od Terky Jedličkové

18.min -  4:0 Verča Hlaváčová po české uličce od Terky Jedličkové

24.min -  5:0 Maruška Koblížková po rozehraném rohu s Týnou Burešovou

27.min -  6:0 Maruška Koblížková z přímého kopu

41.min -  7:0 Týna Burešová po rohovém kopu

46.min -  8:0 vlastní, dobrá práce Elišky Krejčí v napadání

60.min -  9:0 Verča Hlaváčová po příhrávce od Týny Burešové

 

Sestava: Mikulecká, Chlupáčová, Koblížková, Friedrichová, Jedličková,

               Nechvílová, Burešová, Zikmundová, Ledvinková, Hlaváčová, Krejčí

Střídaly: Melounová, Bělíková, Vojáčková, Brožová, Hladová, Kadlecová, 

 

 

FK Pardubice WU15 - FC Slovan Liberec WU15 8:0 (5:0)

 

Následující víkend jsme na LS přivítali hráčky Slovanu Liberec.

Očekávali jsme obdobný průběh jako v utkání s Teplicemi. Brankostroj jsme rozjeli dokonce již v 1.minutě. Sice jsme v zápase vstřelili 8 branek, ale velké množství vyložených šancí zůstalo ještě nevyužito.

 

Sled branek:

1.min   - Eliška Krejčí po přihrávce od Týny Burešové

12.min - Verča Hlaváčová po přihrávce od Terky Jedličkové

21.min - Verča Hlaváčová po přihrávce od Terky Jedličkové

28.min - Verča Hlaváčová

36.min - Jája Bělíková

53.min - Eliška Krejčí po přihrávce od Máji Zikmundové

72.min - Agáta Chlupáčová

80.min - Anna Vojáčková, ze skrumáže před brankou po rohovém kopu

 

Sestava: Mikulecká, Chlupáčová, Koblížková, Friedrichová, Jedličková,

               Nechvílová, Burešová, Zikmundová, Ledvinková, Hlaváčová, Krejčí

Střídaly: Mandelíková, Brožová, Bělíková, Vojáčková,  Hladová, Kadlecová

 

 

FC Hradec Králové WU15 - FK Pardubice WU15 1:3 (1:2)

 

Po další reprezentační přestávce, ve které svěřenkyně trenérky Evy Šmeralové vyhrály miniturnaj v Maďarsku a kterého se také zúčastnila naše hráčka Maruška Koblížková (nominovaná byla i Mája Zikmundová, ale pro zranění se srazu zúčastnit nemohla), liga pokračovala dalším zápasem a v neděli 3.11. jsme odehráli derby v Hradci Králové.

Zápas jsme začali opět aktivně a první gól v hradecké síti nenechal na sebe dlouho čekat. Ve 4.min se rozhodla k zakončení z levé strany Terka Jedličková. Dobře mířenou střelu na zadní tyč brankařka vyrazila na roh. Z následného rohu se míč dostal opět k Terce a ta se tentokrát nemýlila, když si naběhla na zadní tyč a pohotově zakončila - 0:1. Jediný dlouhý nákop na domácí Miculyčovou se nám nepodařilo pohlídat a za přispění nedorozumění v obraně jsme nechali Hradec ve 14.min vyrovnat. I po obdržené brance jsme byli aktivnější. V 18.min vystřelila pohotově Verča Hlaváčová z hranice pokutového kopu, ale jen do náruče domácí brankařky. Ta samá hráčka ve 26.min z velkého vápna orazítkovala brankovou konstrukci. Verča se gólu zaslouženě dočkala o 3 minuty později, když krásnou kombinaci středem hřiště zakončila přesnou střelou - 1:2.

Po přestávce jsme hru převážně kontrolovali my a hradecké hráčky jsme k ničemu vážnějšímu nepustili. Ve 45.min sklepla míč Maruška Koblížková proti noze Verči Hlaváčové, ale její střelu vyrazila brankařka na roh. Další střelu Verči, o dvě minuty později, srazila bránící hráčka na roh. V 50.min se do střely z velkého vápna opřela nártem svojí pravačky Nikča Ledvinková, ale její pumelice jen těsně minula pravou šibenici. V 58.min orazítkovala brankovou konstrukci Barča Plevová, když její střelu z levé strany zastavila tyč. V 65.min jsme se konečně dočkali a podařilo se nám domácím odskočit na rozdíl dvou branek. Úspěšnou střelkyní byla s chutí hrající Verča Hlaváčová - 1:3. Do konce zápasu se již skóre nezměnilo a tak jsme si zaslouženě z derby odvezli za bojovný a týmový výkon 3 bodíky a holky si mohly pozápasovou oslavu v kabině náležitě vychutnat.

 

Sestava: Mikulecká, Chlupáčová, Koblížková, Brožová, Jedličková, Ledvinková,

               Friedrichová, Burešová, Nechvílová, Hlaváčová, Krejčí

Střídaly: Melounová, Bělíková, Plevová, Vojáčková

 

 

FK Pardubice WU15 - Viktoria Plzeň WU15  5:1 (2:0)

 

V posledním domácím zápase podzimní části jsme přivítali na UMT v Ohrazenicích silný tým Viktorie Plzeň, která v předchozím kole remizovala doma se Spartou 1:1.

Úvod zápasu nám opět vyšel. Ve 2.min zatáhla po pravé straně míč Míša Nechvílová, od brankové čáry v pokutovém území ho předložila pod sebe na Verču Hlaváčovou a ta mířila přesně - 1:0. V 8.min jsme měli štěstí, když střela z velkého vápna skončila na břevně. V 11.min přesně trefila míč z přímého kopu Maruška Koblížková a zařídila vedení 2:0. Hrál se oboustranně kombinační fotbal a pohledné akce se střídaly na obou stranách. Do šaten jsme šli s dvoubrankovým vedením.

Ve 47.min se opět přesně trefila Verča Hlaváčová, když ji ve vápně míč přiťukla Eliška Krejčí - 3:0. Hru jsme v druhém poločasu více kontrolovali my, z toho plynuly i naše šance, které jsme dokázali využit. V 62.min vybídla českou uličkou Týna Burešová Elišku Krejčí a ta nezaváhala - 4:0. Další branku přidala po pěkné kombinaci o 2 minuty později Bára Plevová. V závěru zápasu jsme slevili v koncentraci a po naší chybě snížily viktoriánky z ojedinělého útoku na konečných 5:1. Holky zaslouží velkou pochvalu, i díky hře Viktorie, za předváděnou kombinační hru, za proměňování šancí, ve kterém se nám dnes dařilo lépe než minulý týden v derby. 

 

Sestava: Mikulecká, Chlupáčová, Koblížková, Friedrichová, Brožová,

               Ledvinková, Burešová, Nechvílová, Hlaváčová, Plevová

Střídaly: Melounová, Krejčí, Vojáčková, Bělíková

 

 

FK Dukla Praha WU15 - FK Pardubice WU15  0:3 (0:2)

 

Na malém hřišti ve Statenicích jsme 16. 11. odehráli poslední utkání, kde nás hostila pražská Dukla. Byl to spíše oboustranný boj s bahnitým terénem, než oku lahodící podívaná, jakou jsme předváděli v posledních zápasech. Hra se odehrávala převážně ve středu hřiště, což zároveň bylo i od vápna k vápnu, A když už jsme se po stranách dostali k brankové čáře, scházela buď přesná přihrávka, nebo centr byl sražen. Do zakončení jsme se často nedostávali, ale šance jsme si vypracovali. Přesnosti buď chybělo více klidu, tak jako v případě Máji Zikmundové ve 4.min prvního poločasu, když střela šla do středu branky, nebo se výbornými zákroky blýskla domácí brankařka v závěru druhého poločasu, když střely k tyčím Verči Hlaváčové a Máji Zikmundové, vyrazila na roh. Přesto jsme dokázali 3x skórovat a zakončili podzim výhrou 0:3. Dvakrát se přesně trefila Verča Hlaváčová a jednu branku přidala Barča Plevová. 

 

Sestava: Mikulecká, Chlupáčová, Koblížková, Jedličková, Ledvinková,

               Burešová, Nechvílová, Hlaváčová, Zikmundová, Krejčí

Střídaly: Plevová, Melounová, Bělíková, Hladová, Brožová, Kadlecová, Vojáčková

 

Přezimovat budeme na 3.místě. 2 body ztrácíme na druhou Spartu a 6 na vedoucí Slávii, čtvrtá Viktorka je za námi o 3 body. Jarní část bude určitě hodně zajímavá a chtěli bychom v ní navázat na povedený podzim.

Holky zaslouží velkou pochvalu a poděkování za nasazení a bojovnost. Poděkování patří i rodičům za početnou a hlasitou podporu při jednotlivých zápasech.

 

 

Halový turnaj v německém Herriedenu pořádaný SW 67 Weinberg.

 

FV Dittenheim WU15 - FK Pardubice WU15  0:5

 

Vstup do turnaje nám vyšel a v úvodním zápasu jsme našeho soupeře jasně přehráli. Naši převahu jsme dokázali vyjádřit i brankově. O vstřelené branky se podělily Verča Hlaváčová 2x, Mája Zikmundová 2x a jednu přidala Maruška Koblížková.

 

DJK BFC Nürnberg WU15 - FK Pardubice WU15  0:2

 

Velice nepříjemný a technický soupeř nás čekal ve druhém zápasu. Hráčky Norimberku byly důrazné v osobních soubojích, silné na balonu a díky Elišce Melounové v brance jsme v úvodních minutách neinkasovali. V polovině zápasu jsme se ujali vedení, po střele Terky Jedličkové a minutu před koncem jsme pojistili výhru na 2:0 Agi Chlupáčovou.

 

SV 67 Weinberg A WU15 - FK Pardubice WU15  0:0

 

Už z minulých ročníků jsme se přesvědčili, že hrát s domácími, a platí to pro všechny kategorie, je vždy dramatická podívaná a boj až do posledního hvizdu. Nejinak tomu bylo i v případě našeho dalšího utkání ve skupině. Sice jsme měli optickou převahu i větší počet šancí, ale dostat míč za záda domácí brankařky se nám nepovedlo. A protože se ani domácí neprosadili, utkání skončilo další vzájemnou remízou.

 

1.FC Schweinfurt WU15 - FK Pardubice WU15  0:1 

 

Pro nás i pro našeho soupeře rozhodující zápas. Matematika byla jednoduchá, naše vítězství by znamenalo postup do semifinále z prvního místa, v případě remízy bychom šli z druhého místa a v případě prohry by byl druhým postupujícím s Weinbergem právě náš soupeř. Tuto variantu jsme si ani na chvíli však nechtěli připustit a od prvních vteřin jsme ukazovali, který tým chce z tohoto duelu odejít jako vítěz. Jediná branka znamenala sice

 

těsné, ale zasloužené, vítězství v tomto rozhodujícím utkání. Úspěšnou střelkyní byla Maruška Koblížková.

 

Semifinále:

 

FC Ellwangen WU15 - FK Pardubice WU15  0:0 pokutové kopy 1:2

 

V semifinále jsme narazili na finalistu z minulého ročníku, tým děvčat  FC Ellwangen. I toto utkání bylo se spoustou šancí na obou stranách, ale střely z vyložených šancí Máji Zikmundové, Elišky Krejčí nebo i Verči Hlaváčové, skončily v náruči brankařky. Na druhé straně čarovala v naší brance Eliška Melounová, která nepustila do naší sítě taky žádnou střelu. Co by to bylo za turnaj, abychom si nestřihli penalty. Po remíze 0:0, tak následovala série 3 penalt na každé straně. Po prvních byl stav 1:1, když za nás vyrovnávala Mája Zikmundová. Eliška se rozhodla dál v brance čarovat . Následující 2 penalty soupeřkám chytla a když, jako další v pořadí, byla úspěšná Verča Hlaváčová, na Marušku Koblížkovou, jako třetí,už nedošlo.

Radost z finálové účasti byla obrovská.

 

Finále: 

 

SpVgg Greuter Fürth WU15 - FK Pardubice WU15  3:2

 

 

Do finále jsme postoupili bez obdržené branky v řádné hrací době a na tuto bilanci jsme chtěli navázat i ve finále. Bohužel zůstalo jen u přání. Nezačali jsme vůbec špatně a ze suverénem turnaje jsme drželi krok. Jenže v rozmezí mezi 4.až 6.min jsme obdrželi 3 branky a hrozil nelichotivý výsledek. Obdržené branky nás však na kolena nesrazily a naše snaha ještě něco s výsledkem udělat byla s přibývajícím časem více než znatelná. 2 minuty před koncem se nám podařilo Verčou Hlaváčovou snížit a v poslední minutě jsme dokonce závěr ještě zdramatizovali, když se před brankou dobře zorientovala Týna Burešová. Více času by nám určitě ještě pomohlo, ale v tom zbývajícím se nám již vyrovnat nepodařilo. S velice kvalitním soupeřem jsme odehráli výborné finále. V týmu vítězek se představilo i několik hráček, které nastoupily předchozí den v turnaji juniorek, který Greuter Fürth, jakožto účastník německé bundesligy, vyhrál. 

 

 

Z Německa jsme si, kromě druhého místa v turnaji, ještě odvezli také individuální cenu, kterou obdržela Eliška Melounová za nejlepší brankařku

 

Turnaje se zúčastnily:

Melounová, Chlupáčová, Koblížková, Brožová, Friedrichová, Burešová,

Nechvílová, Jedličková, Ledvinková, Zikmundová, Krejčí, Hlaváčová

 

Masér: Roman Divoký byl spokojen. Celý turnaj jsme absolvovali bez zranění,

            což je nejdůležitější.

Fanoušci: Tomáš Ledvinka a Martin Friedrich

 

Děkujeme jim za hlasitou podporu, hlavně ve finále, o kterou se také starala

kapela FK Pardubice včele s bubeníkem Láďou Bidlem a dirigentkou Verčou Hýlovou. 


(Autor: Martin Macháček | Datum: 16.01.2020 | Zdroj fotky: )



Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více