Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-19 | 10.05.2019

Horníček, Kurka a Šimek do čtvrtfinále Eura!

Trojlístek pardubických fotbalistů Lukáš Horníček, Petr Kurka a Samuel Šimek dosáhl velkého úspěchu. Spolu s reprezentací do 17 let totiž postoupili do čtvrtfinále mistrovství Evropy, které se v těchto dnech hraje v Irsku. Zařídila to čtvrteční výhra nad Řeckem poměrem 2:0.


Jedním z klíčových momentů posledního zápasu ve skupině se udál v nastavení prvního poločasu, kdy řecký útočník Tzolis neproměnil penaltu, trefil jen břevno Horníčkovy branky.

 

V druhém poločase pak čeští fotbalisté rozhodli o svém vítězství i postupu. Nejprve se v 53. minutě prosadil střelecky Václav Sejk, který vstřelil svůj druhý gól v turnaji. V pětašedesáté minutě se po třech minutách na hřišti prosadil střídající David Pech, jenž po přihrávce Pardubáka Petra Kurky zvýšil na 2:0 pro český výběr.

 

V souběžné hraném utkání vedla Belgie nad Irskem 1:0 po gólu v 65. minutě, ale v 74. vyrovnal Sobowale na 1:1. Díky dvoubrankovému vedení se ale český tým nemusel ohlížet na druhý zápas ve skupině a po závěrečném hvizdu mohl slavit postup do čtvrtfinále. Češi postupují do čtvrfinále z druhého místa ve skupině se ziskem pěti bodů za jednu výhru a dvě remízy. První ve skupině skončila Belgie taktéž s pěti body, ale s o gól lepším skóre.

 

V neděli 12. května nastoupí český tým do čtvrtfinále proti Francii. Výkop utkání je ve 14:00 středoevropského času, hrát se bude v Dublinu na Tallaght Stadium.

 

Řecko - Česká republika 0:2 (0:0)
Branky: 53. Sejk, 65. Pech. 

Řecko: Tzolakis – Tsavos (85. Karakoutis), Aslanidis, Pavlidis, Aventisian – Panagiotou, Grosdis (85. Manisoglou) – Arsenidis, Sourlis (79. Kotopoulos), Liatsos (78. Siatounis) – Tzolis (66. Belevonis).

ČR: Horníček – Koželuh, Matys, Starý, Kurka – Hellebrand, Hájek (90. Nováček) – Šilhart (62. Pech), Wojatschke (71. Hroník), Šíp (71. Ritter) – Sejk (90. Toula). 

 

PODÍVEJTE SE NA SESTŘIH UTKÁNÍ NA SERVERU YOUTUBE.COM

 


(Autor: fotbal.cz | Datum: 10.05.2019 | Zdroj fotky: fotbal.cz )



Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více