Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-19 | 03.05.2019

Repre U17 na ME remizovala s Belgií, nastoupili tři naši hráči

Ve svém úvodním vystoupení na mistrovství Evropy do 17 let v Irsku remizovala česká reprezentace s Belgii 1:1 a zahájila tak svou cestu šampionátem. Lukáš Horníček udržel čisté konto a Petr Kurka také odehrál v obraně celých 90 minut a Samuel Šimek nastoupil v nastaveném čase.


V prvním poločase byli belgičtí fotbalisté aktivnější, když vystřelili celkem pětkrát, ale žádný pokus se neujal a pouze jedna střela mířila na branku. Český výběr si připsal pouze jednu střelu. V jediné šanci se belgičtí fotbalisté neprosadili.

 

Vedoucího gólu se tak dočkal český tým, když si osm minut po přestávce srazil míč do vlastní branky Ibe Hautekiet. Pro tohoto hráče navíc o necelou čtvrt hodinu později zápas skončil předčasně, když musel střídat kvůli zranění.

 

V 79. minutě byl blízko vyrovnání De Wolf, ale ve svém příležitosti zaváhal a netrefil branku. Závěrečnou snahu o vyrovnání pokazil belgickému týmu útočník Engolo, který v 86. minutě obdržel za faul druhou žlutou kartu a musel opustit hřiště.

 

Zápas byl nastaven o deset minut a v polovině nastaveného času se podařilo Belgii vyrovnat, když se prosadil střídající Thibo Baeten a úvodní utkání skupiny tak skončilo remízou 1:1.

 

"V prvním poločase byl lepší soupeř, v druhém jsme byli lepším mužstvem my. Škoda inkasované branky v nastaveném čase, ale byl to pěkný zápas," řekl pro fotbal.cz bezprostředně po utkání trenér Václav Kotal. 

 

Česká republika - Belgie 1:1 (0:0)

Branky: 53. vlastní (Hautekiet) - 90.+5 Baeten.

Česká republika: Horníček - Koželuh, Starý, Hellebrand, Kurka - Hájek, Hroník (90.+10 Šimek) - Pech, Ritter, Šíp (79. Šilhart) - Sejk.

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 03.05.2019 | Zdroj fotky: uefa.com )



AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více