Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 13.04.2019

Výhra nad Žižkovem, protrhli jsme střeleckou smůlu

Proti poslednímu Žižkovu se pardubický tým nadřel víc, než by naši fanoušci čekali! Pardubický tým ale vstřelil dvě branky a za vítězství 2:1 si připsal další tři body, vysněná třetí příčka je tedy znovu na dostřel.


22. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY

 

FK Pardubice - FK Viktoria Žižkov 2:1 (0:0)

 

V prvním poločase se hrál převážně bojovný fotbal, který nebyl příliš pohledný. Více ze hry měli fotbalisté Viktorie Žižkov, kteří měli k dispozici hned několik rohových kopů, ani po jednom ale nemusel zasahovat Jiří Letáček.

 

Do druhé části hry vstoupily Pardubice výrazně lépe. V 55. minutě Pavel Černý skvěle našel za obranou Ladislava Mužíka, ten ale z blízkosti branky zamířil svou levou nohou vedle.

 

Domácí pokračovali v tlaku a ten dokázali proměnit ve vedoucí branku. Z rohu Mužík přihrál na Tomáše Čelůstku, jehož centr spadl na hlavu Tomáše Solila a ten svou druhou brankou v sezóně překonal Jakuba Soukupa – 1:0!

 

Pražané se ale nechtěli vzdát bez boje a hned po čtyřech minutách vyrovnali. Centr Frizoniho podskočil Sokol a k míči se dostal Urbanec. Ten udělal domácímu hráči kličku a vystřelil, míč ještě tečoval Igor Súkenník a bylo vyrovnáno – 1:1! Pro Pardubice tento gól znamenal první inkasovanou branku v jarní části soutěže, která nebyla z penalty.

 

V 80. minutě připravilo trenérské duo domácích střídání, během kterého nastoupil na hrací plochu Daniel Kovář a Lee. A střídání to bylo povedené. V 86. minutě po rohovém kopu Čelůstky tečoval míč Emil Tischler. Následně se k němu dostal právě Daniel Kovář a levačkou zblízka prostřelil brankáře – 2:1!

 

Ve zbývajících minutách se viktoriáni snažili o vyrovnání. Nejblíže tomu byl v 88. minutě Filip Kubala, ale ten svou hlavičku poslal vedle tyče branky Jiřího Letáčka.

 

Hosté jsou tedy po této prohře stále přikovaní ke dnu tabulky a nevypadá to s nimi vůbec dobře, na 14. Prostějov ztrácí už sedm bodů. Pardubice se naopak díky dnešním třem bodů udržely v boji o třetí místo. 

 

Fakta - branky: 68. Solil, 86. Kovář - 72. Súkenník. ŽK: 2:2 (Fousek, Solil - Burda, Antl). Rozhodčí: Vojkovský z Frýdku-Místku (Vitner, Vaňkát). Delegáti: Kubíček a Zavadil. Diváci: 423.

 

Sestavy - FK PCE: Letáček - Prosek, Šejvl, Piroch, T. Čelůstka - Jeřábek (C) - A. Fousek (46. Sokol), Solil, Tischler, Mužík (80. Kovář) - P. Černý (80. Lee).
ŽIŽKOV: P. Soukup - Antl, Burda, Rothe, Frizoni (C) - Žežulka (88. Hejný), Súkenník - Urbanec, Bazal (64. Mashike Sukisa), Tusjak (88. Auer) - Kubala.

 


(Autor: David Klier, fnliga.cz | Datum: 13.04.2019 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více