Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 27.03.2019

Tři naši hráči vykopali postup na Euro!!!

Obrovské gratulace míří k reprezentačním týmům do 17 a do 19 let. Oba se totiž podívají na závěrečné turnaje mistrovství Evropy! Ti starší, mezi nimiž bojoval pardubický záložní Tomáš Solil, ti mladší, kde nastupovali Lukáš Horníček a Petr Kurka, mohou slavit velký úspěch!


Reprezentace do 19 let nezačala kvalifikační skupinu, ve které se hrálo o jediné postupové místo, právě šťastně a podlehla domácí Anglii 1:4. Český tým si zachoval naději na postup díky výhře 3:1 nad Dánskem v druhém utkání. Řekové zároveň porazili Anglii. Závěrečné zápasy měli jasný scénář - český tým musel vyhrát a doufat, že Angličané neporazí Dánsko.

 

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka nezačali dobře a prohrávali, třemi góly ale otočili utkání a zvítězili nad Řeckem 3:1. A protože Anglie remizovala s Dánskem 2:2, Češi slavili postup na evropský šampionát své kategorie. Ten se se koná v Arménii v době od 14. do 27. července. Tomáš Solil nastoupil v prvních dvou zápasech v základu, proti Dánsku otevíral gólem skóre.

 

 

Reprezentace do 17 let (na snímku) už před posledním utkáním proti Nizozemsku věděla, že má postup jistý. V této kategorii totiž hraje EURO 16 týmů a tak postupovali vítězové kvalifikačních skupin a sedm týmů na druhém místě. „Sedmnáctka“ po dvou výhrách s čistým kontem (1:0 s Izraelem a 2:0 se Severním Irskem) podlehla Nizozemí 2:5, to ale bylo z postupového pohledu nepodstatné.

 

Trenér Václav Kotal nechal v posledním utkání odpočívat i dva Pardubáky, brankáře Lukáše Horníčka a obránce Petra Kurku, kteří ve vítězných zápasech patřili k oporám. Tým, který vedl jako kapitán hodně sledovaný Sparťan Adam Hložek, se může chystat na šampionát. Los základních skupin EURO 2019 hráčů do 17 let proběhne 4. dubna v Dublinu. Samotný turnaj se hraje od 3. do 19. května.


(Autor: Radek Klier | Datum: 27.03.2019 | Zdroj fotky: fotbal.cz )



AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více