Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 16.03.2019

Z Chrudimi vezeme z derby jeden bod

Sobotní derby na chrudimském stadionu se hrálo za silného větru, který měl značný vliv na dění na hrací ploše. Nakonec si soupeři body rozdělili, domácí vyrovnávali pár minut před koncem z pokutového kopu.


19. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY

 

MFK Chrudim - FK Pardubice 1:1 (0:1)

 

Do třetího jarního kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vstoupily aktivněji Pardubice, první dvě vážnější šance si ale paradoxně vypracovali domácí. Po sedmi minutách hry našel Kesner svým centrem nabíhajícího si chrudimského útočníka Vašulína, jenž se v souboji s bránícím hráčem prodral až do vápna. Dobře proti němu vyběhl gólman Letáček a úspěšně zasáhl. Pardubické brance předcházel další rychlý nadějný útok Chrudimi, Sulík nahrál na levou stranu do vápna volnému Dostálkovi, ten měl míč na dlouhou nohu, i přesto však dokázal zakončit, jenže i v tomto případě byl gólman Letáček pozorný.

 

Pardubice poprvé vážněji zahrozily v 17. minutě a hned z toho byla úvodní branka utkání. Po faulu u pravé postranní čáry nacentroval Čelůstka balon ze standardky do pokutového území, kde si ho na hranici malého vápna našel nabíhající Adam Fousek a z první nedal brankáři Zímovi šanci zakročit – 0:1. O osm minut později se mohli hosté dostat do dvoubrankového trháku a opět to bylo po standardní situaci. Z levé strany centroval do vápna Fousek, Čelůstka na malém vápně hlavičkou poslal míč na Mužíka, jenž z dobré střelecké pozice minul bránu.

 

Po změně stran měli výhodu domácí, kteří hráli po větru, který jim dělal v první půli problémy, a podobně na tom byly ve druhém poločase pardubičtí fotbalisté. Chrudimským se toho dlouho nedařilo využít, jejich naděje na srovnání mohl výrazně snížit Solil, který předvedl po centru Fouska z levé strany parádní nůžky na hranici malého vápna, ale poslal balon do středu hřiště, kde byl připravený brankář Zíma. Po druhém střídání svěřenci trenéra Jirouska více ožili a začali se dostávat do kombinace, střelu Vašulína z dobré palebné pozice srazil Šejvl na roh.

 

Chrudim se hnala za srovnáním a velkou šanci k němu dostala v 82. minutě, kdy po rozehrávce rohu centroval z pravé strany Vašulín, míč se snažil zastavit skluzem Černý, jenže ho trefil rukou a sudí Adámková ukázala do penaltový puntík. Tíhu okamžiku zvládl střídající Tomáš Kopecký, jenž poslal balon do protipohybu Letáčka a střelou do levé části branky zařídil Chrudimi vyrovnání – 1:1. Závěr východočeského derby byl bojovný z obou stran, stav zůstal nerozhodný 1:1, což těšilo zejména domácí, kteří před téměř dvěma tisícovkami diváků vybojovali velice cenný bod v boji o záchranu.

 

Fakta - branky: 83. Kopecký z penalty - 17. Fousek. Rozhodčí: Adámková - Nádvorník, Petřík. ŽK: 3:3 (Sixta, Sulík, Drahoš - Solil, Tischler, Jeřábek). Diváci: 1.956.
Sestavy - Chrudim: Zíma – Hlavsa, Drahoš, Vencl, Krčál – Froněk, Sulík (59. Rybička), Kesner, Sixta (79. Ujec), Dostálek (65. Kopecký) – Vašulín. 
FK PCE: Letáček – Prosek, Piroch, Šejvl, Čelůstka – Jeřábek – Mužík (90. Kovář), Solil, Tischler, Fousek (79. Sokol) – Petráň (76. P. Černý). 


(Autor: fnliga.cz | Datum: 16.03.2019 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více