Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 21.01.2019

Letos se na horách nikdo neztratil, směje se Adam Fousek

Pardubický tým se minulý týden nacházel na soustředění v Bedřichově, nyní je již zpátky. Adam Fousek nám prozradil, co se na horách odehrávalo, jak si nováčci vedli na lyžích a také jsme se dozvěděli, že má za sebou - a úspěšně - státnice. Teď se již může chystat na sobotní přípravu proti juniorce pražské Dukly.


 

Adame, jak náročné bylo letošní soustředění? Lišilo se v něčem od těch předchozích?

Letošní soustředění bylo trochu specifické v tom, že napadlo víc sněhu. Jinak žádné velké změny proti předchozím letům nebyly. Bylo to náročné jako každý rok, takže si troufnu říct, že když kvalitně odpracujeme celou přípravu, budeme dobře nachystaní na jarní část sezóny.

 

Jaká byla v týmu nálada ve dnech velké dřiny? Neztuhl úsměv i největším šprýmařům?

Nálada byla uvolněná po cele soustředění. Byli jsme celý týden pohromadě na hotelu, tudíž jsme kolektiv také o něco více utužili a i díky tomu celý náročný týden utekl docela rychle.

 

Na horách se občas něco přihodí, památné je hledání Joela Kayamby Horskou službou. Letos nic takového nenastalo? Jak si třeba korejské posily poradily s lyžemi?

Na Joelovu příhodu si v Krkonoších pamatují. Když jsme v úterý vystoupali na Mísečky, slyšeli jsme projíždějící lyžaře, říkat nějaké posměšné vzpomínky na tohle téma. Jinak korejské posily stály na lyžích poprvé v životě, ale kluci si vedli celkem dobře. Hlavně že se nám na rozdíl od Joela nikam nezatoulali. (se smíchem)

 

Když jsme u Sanghyuka a Jubyeonga, jak se s nimi domlouváte? 

S dorozumíváním je zatím malinko problém. Přijde mi, že kluci moc anglicky neumí, ale nevím, jestli to třeba není naší angličtinou, nebo něčím jiným. Každopádně jsou to hodní kluci a fotbalová řeč je všude ve světě stejná.

 

Z hor už jste doma, jak se těšíš na další zápasy? Přece jen, tak zápasová pauza je teď dlouhá…

Na zápasy se těším, každý je raději, když může místo tréninku hrát. Od posledního utkání byla dlouhá přestávka, ale víkendové volno jsme teď po náročném soustředění uvítali.

 

V podzimním rozhovoru jsi prozradil, že ti pomáhá individuální příprava. Absolvuješ ji i během zimní velké zátěže?

Teď jsem na individuální tréninky moc času neměl. Ve škole mne čekaly státní závěrečné zkoušky, které jsem úspěšně absolvoval, takže jsem rád, že už školu mám tak nějak z krku… Každopádně teď čas trochu bude, i když budeme mít dvoufázové tréninky, tak doufám, že moje výkonnost zase poroste.

 

V další přípravě hostíme juniorku Dukly, v přípravě jsme zatím nevyhráli, dočkáme se v sobotu?

Utkání proti rezervám ligových týmů jsou vždy taková živější, ale věřím, že si konečně připíšeme první vítězství v přípravě. Přece jen, měl by být vidět rozdíl mezi účastníky obou soutěží. Tím neříkám, že bychom nějak podceňovali kvalitu nadcházejícího protivníka… Ale určitě půjdeme do zápasu s cílem zvítězit!

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 21.01.2019 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více