Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 11.12.2018

Jsou tady hráči, od kterých očekáváme růst, říká trenér Novotný

Trenérský tandem Jiří Krejčí - Jaroslav Novotný dovedl pardubický tým k 5. místu po podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Jak Jaroslav Novotný hodnotí uplynulé měsíce, to poodhaluje rozhovor, který s naším trenérem přinesl Týdeník Pernštejn!


Páté místo po doplnění kádru mladými nadějemi (Letáček, Klíma, Tischler…) je naplněním předsezonního předpokladu?

Celý tým předvedl možné maximum, před rokem byl náš tým po podzimu rovněž pátý a nakonec jsme skončili na třetím místě, což by v této sezoně znamenalo možnost hrát baráž o první ligu. Uvidíme ale, jak se přes zimu změní kádry jednotlivých týmů, to bude na jaře hodně důležité.

 

FK Pardubice je jako jediný tým ve FNL, který v domácím prostředí zůstal neporažen.

V domácím prostředí jsme prokázali svoji kvalitu, patřili jsme mezi lepší druholigové týmy i po taktické stránce. Škoda, že naše domácí neporazitelnost neměla odraz ve vyšších návštěvách v hledišti…

 

Pardubice jsou druhým nejproduktivnějším týmem, jen vedoucí České Budějovice vstřelily o tři branky víc, to v minulosti nebývalo. Navíc na půdě soupeřů vstřelili pardubičtí fotbalisté spolu se Znojmem nejvíc gólů (oba po 13), to se nepovedlo ani exligovým týmům.

Snažíme se hrát ze zajištěné obrany, ale usilujeme o rychlé protiútoky a zejména po kvalitních centrech ze stran se dostáváme do střeleckých pozic. Na Žižkově a ve Znojmě jsme soupeřům nastříleli po čtyřech gólech, to se často nestává…

 

Které zápasy považujete za nejpovedenější, ve kterých jste měl jako trenér největší radost?

Určitě to byl domácí zápas s Chrudimí (4:0) a také s výbornými Českými Budějovicemi (2:0), potěšilo naše suverénní vítězství ve Znojmě (4:0). Tam nám vycházelo snad všechno, celý tým podal skvělý a sebevědomý výkon. Ocenit mohu určitě i výhru v Třinci (2:1).

 

Nejkurióznější výsledky pardubického celku?

Určitě to byl zápas na Žižkově (4:4), který měl neskutečný průběh. Prohrávali jsme 0:2, skóre upravili na 1:2. Ve druhé půli nám ale Žižkov vstřelil třetí gól. Náš tým to však nepoložilo, vyrovnali jsme na 3:3 a v poslední minutě se dokonce ujali vedení na 4:3. V nastaveném čase soupeř z nařízené penalty upravil skóre na 4:4. Za kuriózní považuji i první poločas v Hradci Králové, soupeř vedl 1:0, skóre jsme srovnali, ale inkasovali jsme druhý gól z ofsajdu a pak patou usměrněný míč skončil třetím gólem v pardubické síti a v poločase byl stav do konce 1:4…

 

Co lze z pohledu trenéra u pardubického týmu ocenit?

Náš tým má kvalitní osu - v obraně je pilířem Šejvl, dokáže dobře soupeřům odebírat míč, má solidní rozehrávku. Duší defenzívy je Jeřábek a do zadních řad dobře zapadl mladoboleslavský Klíma. Spolehlivé výkony podává Prosek a na druhé straně obrany také zkušenější Čelůstka. Ve středu pole dominují Fousek a Černý, v útoku Petráň… Máme radost, že svoje první starty ve druhé lize zvládl mladý gólman Letáček.

 

Ve kterých zápasech jste pocítil největší zklamání?

Byly to prohry ve Vlašimi 0:2 a v Sokolově 0:1. Mrzí nás i zmíněná prohra v Hradci Králové…

 

Před rokem jste sdělil, že pro mladé hráče jsou Pardubice dobrou adresou. Platí to i letos?

Určitě to platí, na podzim to prokazoval mladoboleslavský Klíma, v žádném zápase nezklamal Prosek, dobře se jevil v našem týmu Tischler a jsou zde další hráči, o nichž lze očekávat výkonnostní růst.

 

 


(Autor: Týdeník Pernštejn | Datum: 11.12.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více