Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Pohár | 12.10.2018

Chci vidět odvahu, říká před pohárovým zápasem trenér Krejčí

V minulém ročníku třetí tým nejvyšší soutěže a současný účastník základní skupiny Evropské ligy. Do Pardubic míří fotbalisté Jablonce. V sobotním utkání, které začne na stadionu Pod Vinicí ve 13.30 hodin, půjde o postup do 4. kola MOL Cupu.


dv

 

Před hráči FK Pardubice je velká výzva. Přes třetí kolo domácího poháru se probojovali naposledy před třemi lety. Nyní proti nim stojí zástupce domácí fotbalové elity. „Jablonec jsme viděli především v televizi. Jeho hráči na mě udělali dojem v pohárovém utkání s Kyjevem, když po chybách prohrávali 0:2 a dokázali se z toho oklepat,“ říká pardubický trenér Jiří Krejčí.

 

V top sestavě, kterou mohl jablonecký kouč Petr Rada nasadit v Evropské lize, se Severočeši v Pardubicích nepředstaví. Zápas se hraje během reprezentační přestávky. Nový trenér českého nároďáku Jaroslav Šilhavý povolal Lukáše Masopusta a Michala Trávníka, za jednadvacítku hraje David Lischka, své země reprezentují i Vladimir Jovovič a Davis Ikaunieks.

 

„Připravovat se speciálně na Jablonec je složité, protože nevíme, jak k utkání přistoupí,“ přiznává Krejčí. „Jablonec hraje poháry, nelze všechno zvládnout ve dvanácti lidech. Myslím, že mají silný kádr, kdokoliv může zaskočit,“ dodal kouč.

 

I jemu přibývají při skládání sestavy potíže. Již poslední zápas nehrál Pavel Černý, zraněný je navíc Emil Tischler, který tak přišel o sraz reprezentace do 20 let. Tam je z pardubických hráčů Jakub Klíma. „Nebude hrát ani Kovář, který jde na vyšetření s kolenem,“ připojil Krejčí, jenž pro pohárový zápas počítá s gólmanskou dvojicí Letáček a Šmíd. Prvně jmenovaný již začal trénovat.

 

Pardubicím se zatím v této sezoně na domácím hřišti daří. Mají na čem stavět. „Chtěl bych vidět odvahu, abychom nebyli zbytečně zakřiknutí. Věřím, že přijde dost diváků a budou po zápase spokojeni,“ poznamenal Krejčí.

 

wf 

 


(Autor: Tomáš Rais, Pardubický deník | Datum: 12.10.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více