Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Pohár | 09.10.2018

Tomáš Čelůstka: Zahrál si finále poháru, teď se těší na Jablonec

Ptát se Tomáše Čelůstky na který pohárový zápas nejvíc vzpomíná, bylo skoro zbytečné. Před více než rokem totiž hrál v dresu Opavy finále proti Zlínu, ale příjemné vzpomínky by rád měl i na sobotní pohárový zápas proti Jablonci. O čem jsme si v naším obráncem povídali?


Tomáši, o poháru se často říká, že to je až druhořadá soutěž, jak pohárová utkání vnímáš ty?

Já osobně pohár jako druhořadou soutěž rozhodně nevnímám. Je to naopak soutěž, ve které se může jakýkoli tým a také jednotlivec ukázat v co nejlepším světle a dokráčet co nejdál. Já osobně mám tu zkušenost ještě s coby druholigovou Opavou, kdy jsme v ročníku 2016/2017 dokráčeli v téhle soutěži až do finalé, kde jsme nestačili na Zlín. Ovšem chyběl kousek a v Opavě byla Evropská liga, takže i díky této osobní zkušenosti beru pohár určitě vážně.

 

Takže to bude tebou zmiňovaný finálový zápas, který ti z těch pohárových ulpěl nejvíc v paměti…

Jednoznačně, při vzpomínce na finálový zápas proti Zlínu si vybavuji plný olomoucký Andrův stadion, úžasnou atmosféru obou v obou táborech, chyběl nám jen kousíček…

 

Když se losovalo 3. kolo, měl jsi nějaké přání, proti komu sis chtěl zahrát? Jablonec to asi nebyl… 

Přiznám se, že Jablonec to opravdu nebyl. Mé přání bylo utkat se se Zlínem, na jeho půdě.

 

Když vešlo ve známost, že nás čekají Severočeši, začal jsi sledovat utkání Jablonce? 

Jablonec sleduji už delší dobu. Čeká nás velice těžký a houževnatý soupeř, což potvrdil i ve druhém kole Evropské ligy proti Dynamu Kyjev, kdy i za nepříznivého stavu 0:2 po patnácti minutách stále na soupeře tlačil a dokázal tenhle zápas dovést do remízy. Čeká nás velice nepříjemný soupeř a očekávám těžké utkání.

 

Dnes trenér reprezentace dodatečně povolal Trávníka a Masopusta, jablonecké opory. Je to trochu úleva?

To bych ani neřekl, i když jde o dva momentálně asi nejlepší hráče Jablonce. My musíme počítat s tím, že Jablonec má široký kádr a může klidně i zamíchat sestavou. Příležitost tak mohou dostat méně vytěžovaní hráči a ti se budou chtít jednoznačně o své místo na hřišti porvat.

 

Už jste v kabině nějak ladili, co by na silného soupeře mohlo platit? A na koho si ty na svém postu budeš muset dávat největší pozor?

O Jablonci jsme se zatím nebavili. Zbývá pár dní do utkání, a tak máme stále spoustu času se na zápas co nejlépe připravit. Pravý záložník Masopust byl povolán do reprezentace, tak si teď netroufám tvrdit, kdo jej na tomhle postu nahradí.

 

Vnímáš to, že ze všech pardubických hráčů máš nejvyšší minutáž v mistrovských zápasech? Nechyběl jsi ani chvilku, únavu zatím nepociťuješ?

Abych řekl pravdu, tohle vůbec nevnímám. Jsem velice rád, že mi trenér věří, a tak se vždy snažím vydat na hřišti ze sebe maximum; být prospěšný pro náš tým, protože tým je základ. Fyzicky se cítím velice dobře, myslím si, že jsme po téhle stránce výborně připraveni, takže žádnou únavu rozhodně nepociťuji. A už se moc těším na sobotní utkání!


(Autor: Radek Klier | Datum: 09.10.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více