Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 28.08.2018

Oklepeme se a v poháru postoupíme, říká Adam Fousek

S pardubickým záložníkem Adamem Fouskem jsme se ohlédli za nešťastným nedělním zápasem proti Vlašimi. Zkušený hráč ale říká, že takové utkání je třeba hodit za hlavu a soustředit se na dny příští. Třeba na středeční pohárový zápas v Benátkách!


Adame, jak se cítí hráč den po utkání, které mělo být vítězné, přesto jsme se vraceli z Vlašimi bez bodu?

Zápas už je minulostí a musíme ho hodit za hlavu. Někdy takové zápasy přijdou; hraje se na jednu bránu, ale nepovede se dát gól, ani kdyby se hrálo do následujícího dne… Samozřejmě bychom byli šťastnější, kdybychom měli o další tři body víc, to je jasné.

 

V utkání jsme měli celou řadu obrovských šancí, několikrát zvonila konstrukce domácí branky. Pamatuješ z poslední doby nějaký podobný zápas?

Vybavuje se mi nedávný domácí zápas s Varnsdorfem a obraz hry byl v podstatě stejný. Jenže tentokrát jsme měli šance, kterým se říká vyložené, ale dosáhli jsme akorát toho, že vyniknul domácí brankář a k tomu jsme nastřelovali tyče domácí branky.

 

Jak moc vás zaskočil gól domácích těsně před přestávkou?

V podstatě celý první poločas jsme soupeře nepustili za půlku a domácí po sporných situacích využili první šanci, kterou v utkání měli. Po obdrženém gólu už bylo hned zřejmé, že se soupeř zatáhne do hlubokého bloku a bude spoléhat na brejky, ze kterých nás následně potrestal i podruhé.

 

Na tvojí pravé straně operoval rychlý Túlio, jak se ti proti tomuto rychlonohému fotbalistovi hrálo?

Nijak zvlášť odlišně, než proti jiným obráncům, kteří figurují v 2. lize. Samozřejmě, je to Brazilec a ti mají v krvi skvělou techniku, takže pár fines v zápase předvedl, ale jak říkám, v zápase jsme jasně dominovali my, nicméně nedokázali jsme skórovat.

 

V závěru jsme šli za vyrovnáním, věřil jsi, že se některý z centů do vápna ujme?

Celý druhý poločas jsme se tlačili dopředu, přes centry a standardní situace, i pár střel ze střední vzdálenosti tam bylo. Do koncovky jsme se tlačili dost, jen si troufnu říct, že nám chybělo to pověstné “štěstíčko”.

 

Asi budeš souhlasit s tím, že druhý gól už nic neřešil…

Ten jsme obdrželi až ke konci zápasu, kdy už jsme měli otevřenou obranu a stáhli to na tři hráče vzadu. K tomu šel na hřiště Filip Kopřiva, takže jsme se snažili maximálně zjednodušit hru.

 

Ve středu nás čeká další zápas, ve kterém se můžeme vrátit na vítěznou vlnu, pohárový duel v Benátkách. Dokážete se z nedělní prohry sebrat a "vykopat" postup do 3. kola MOL cupu? 

Věřím, že nás tento zápas nijak nepoloží, už jsem zažil mnohem horší období. My se z toho oklepeme rychle. Teď už se musíme soustředit na pohárové utkání, je to nejbližší zápas, který nás čeká a uděláme všechno pro to, abychom postoupili do dalšího kola. V zápasu budeme favoritem, takže předpokládáme, že budeme hrát do zahuštěné obrany. 

 

fousek

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 28.08.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více