Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Ženy A | 02.08.2018

Spojení je krokem kupředu, říká Eva Šmeralová

Týdeník Pernštejn se na svých stránkách věnoval spojení sil FK Pardubice s klubem ženského fotbalu. Přečtěte si článek, které se tomuto tématu věnuje!


Druholigové fotbalistky SK DFO Pardubice se od nadcházející sezony včlení do struktury FK Pardubice. To je jedna z velkých novinek, které fotbalový klub FK Pardubice přinesl v posledních týdnech.

 

„Nepřicházíme s ničím objevným, je to trend, který lze vypozorovat na celém světě. Ženský fotbal je na vzestupu a poutá stále víc pozornosti,“ vysvětluje sportovní manažer FK Pardubice Vít Zavřel a dodává, že jde o další krok toho, co začalo před deseti lety. „Tehdy se sloučily tři fotbalové kluby, aby v Pardubicích vznikl jeden silný celek. A spojení sil s SK DFO je dalším, logickým krokem.“

 

Fotbalový klub Pardubice se tak rozroste o šest dalších týmů, o něž se SK DFO Pardubice stará. Sloučení si vyžádalo spoustu práce a součinnosti obou stran a před několika týdny ho posvětila i FAČR. V praxi to znamená, že již od 1. července vystupují pardubická ženská a dívčí družstva pod názvem FK Pardubice, včetně loga a dalších náležitostí.

 

Ještě v podzimní části nové sezony zůstanou ženské týmy ve svém původním působišti, tedy na Letním stadionu, ten však následně čeká rekonstrukce. „Až ta začne, počítá se s tím, že ženy budou využívat další naše pardubické fotbalové areály. Co se týká ženského A-týmu, máme vizi, že by svá utkání hrál na Vinici, stejně jako druholigový mužský tým,“ objasnil sportovní manažer Zavřel.

 

Přestože ženské týmy budou spadat pod FK Pardubice, budou mít nadále své vedení. „Rádi poskytneme podporu, v čem bude potřeba. Umím si představit i to, že bychom personálně vypomohli s trénováním žákovských týmů,“ těší se na spolupráci Vít Zavřel.

 

Ředitelka týmů žen a dívek Eva Šmeralová byla u toho, když se nedávno FK Pardubice spojil s SK DFO. „Jsem pevně přesvědčená, že pro ženský klub je toto spojení velkým krokem kupředu. Pomůže to sportovní stránce, přičemž vrcholem a cílem je, abychom se v nadcházející sezoně vrátily do první ligy žen,“ vyhlásila cíl pro první tým.

 

Připomenula i to, že ženský fotbal je v Pardubicích velmi úspěšný. „Máme šest týmů, z toho pět z nich hraje nejvyšší soutěž. V mládežnických reprezentacích máme aktuálně deset hráček a naším cílem je vychovávat talentované fotbalistky a postupně je posouvat jednotlivými kategoriemi.“

 


(Autor: Tydeník Pernštejn | Datum: 02.08.2018 | Zdroj fotky: Luboš Jeníček )



Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více