Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 20.07.2018

Začínáme! V sobotu nás čeká první mistrovské utkání

V sobotu začne v 10:15 hod. naše úvodní mistrovské utkání nové sezóny. Na stadionu Pod Vinicí přivítáme v 1. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY severomoravský celek MFK Vítkovice.


 

Vítkovice se ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE zachránily prakticky jen díky odhlášení pražské Olympie a následnému nezájmu celků z MSFL hrát tuto soutěž. To ale soupeři nic neubírá na kvalitě a ambicích. „Poslední dvě sezony jsme hráli o sestup, v té minulé jsme dokonce sportovně sestoupili. A nakonec jsme se zachránili jen administrativně. Proto je logickým přáním akcionářů i vedení celého klubu v nové sezoně skutečně nehrát o záchranu,“ uvedl na předsezonní tiskové konferenci Pavel Filipčík, předseda představenstva MFK Vítkovice.

 

Ve Vítkovicích vyměnili trenéra, tým nyní vede bývalý ligový fotbalista Jiří Balcárek. „Hráčům jsem i z vlastních zkušeností vysvětlil, že začátek sezóny je hodně důležitý. I proto jsem byl v Pardubicích na jejich generálce, abych si udělal vlastní obrázek či úsudek,“ svěřil se médiím.

 

Přípravě pardubického týmu je za námi. Trenér Jiří Krejčí si posteskl, že přestávka byla krátká. „Ale o to byla intenzivnější,“ upozorňoval. „Spíše jsme se zaměřili na herní nácviky, než na kondici. Za měsíc jsme absolvovali šest přípravných zápasů, což mělo i kondiční charakter, takže si troufnu tvrdit, že na sobotní start sezóny jsme připravení.“

 

Sestava třetího týmu minulé sezóny doznala změn. Odešel zkušený Řezníček, naopak tříletou smlouvu podepsal Tomáš Čelůstka a v přestup se změnilo hostování Pavla Sokola. A zatímco některým hráčům hostování skončilo, jiní přišli. Pověstná atmosféra v pardubické kabině se však nezměnila.

 

„Nálada je dobrá a bojovná, těšíme se po sérii přípravných zápasů na ostrý start sezóny. Věříme, že potěšíme fanoušky a že první zápas vyhrajeme,“ nechal se slyšet Martin Šejvl, stoper pardubického celku. A těší se i na další kola. „V sezóně nás čeká několik derby, třeba na ta proti Chrudimi se těšíme, s řadou hráčů v dresu soupeře se dobře známe. Rivalita je velká a na hřišti to bude na ostří nože.“


(Autor: FK Pardubice | Datum: 20.07.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více