Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 30.05.2018

Černý: Vše se sečetlo. Sezona předčila má očekávání

Když před rokem končil v Hradci Králové, tak Pardubice neváhaly a domluvily se s Pavlem Černým na spolupráci. Třiatřicetiletý fotbalista se Pod Vinicí rychle zabydlel, obsadil místo v pardubické sestavě a v právě uplynulém ročníku vstřelil sedm gólů. „Když jsem je dal, tak většinou ve vítězných zápasech. Jsem rád, že jsem alespoň takhle přispěl,“ říká Černý po úspěšné sezoně.


K pojištění třetího místa jste potřebovali vyhrát nad Olympií. Jak těžký byl tento poslední krok?
Od začátku zápasu jsme si šli za svým cílem. Bohužel jsem v prvním poločase neproměnil asi tři šance, měli jsme tam ještě spoustu závarů. Jestli Olympia vystřelila jednou na bránu, tak to bylo moc. Měli jsme zápas pevně v rukou a nedali soupeři žádnou šanci.

 

Jak hodnotíte svou první sezonu v pardubickém dresu?
Odehrál jsem až na úvod všechny zápasy v základní sestavě. Jsem se svým vytížením spokojený, vstřelil jsem pár branek, mohlo jich být i více. Důležité je především to, že se dařilo celému mužstvu a předváděli jsme výborný fotbal, na který se dalo dívat. K tomu výborná atmosféra v kabině a na hřišti, to se všechno sečetlo. Je z toho pro Pardubice suprové třetí místo. Teď si to chvíli užijeme, potom začne nová sezona a pojede se od nuly.

 

Když vstupujete do nového prostředí, máte určitá očekávání. Dá se říct, že se naplnila?
Myslím, že to ještě mnohokrát předčilo to, co jsem očekával. Věděl jsem, že tady jsou kvalitní hráči, kádr se vždy vhodně doplnil. Osa týmu je silná a věřím, že bude i v příští sezoně. Věděl jsem, že nebude problém hrát klidný střed tabulky, ale když se nám povedl začátek, tak jsme najeli na vítěznou vlnu a dá se říct, že se na ni drželi celou sezonu. Nepropadli jsme se nikam do suterénu a hráli od začátku v horní polovině. To bylo hodně důležité i pro psychiku mužstva.

 

Po podzimní části ovšem několik hráčů ukončilo hostování a odešlo…
Někteří hráči odešli, ale právě ta osa se držela. Více šancí dostali další hráči a vytvořili konkurenci. Sami viděli, že když budou pracovat, tak šanci dostanou a bude na nich, jak s tím naloží.

 

Společně jste s Janem Jeřábkem nejzkušenější hráči. Musíte právě mladé parťáky hodně usměrňovat?
Tady je takový rodinný tým, není potřeba na nikoho extra dohlížet. Mladí kluci jsou ve většině případů rozumní a vědí, co je jejich práce. Když se týmu daří, tak navíc nejsou problémy. Jestli jsme s Jeřábem a Honzou Řezníčkem dvakrát za sezonu zvedli hlas, že se nám něco nelíbilo, tak to je možná moc.

 

Zůstáváte v Pardubicích i pro příští sezonu?
Prodloužil jsem o rok smlouvu, jsem tady spokojený. Pan Zavřel za mnou přišel a jako v létě jsme byli prakticky během dvou minut domluvení. Co bude zase za další rok, to se uvidí.

 

A co spoluhráči? Už v kabině víte, jak moc se kádr může proměnit?
Pokud by se podařilo udržet alespoň z osmdesáti procent současný kádr, tak by to bylo super. A uvidíme jak to bude s jeho doplněním. Jestli by se mělo hrát o špičku, tak by musel ještě někdo do základní sestavy přijít. To je věc vedení klubu, my to neovlivníme. Taky věřím, že někteří kluci můžou dostat nabídku z ligy, ale doufám, že se tady se všemi na startu letní přípravy sejdu.

 

Jak nyní budete po sezoně odpočívat?
Myslím, že na dva týdny musí člověk zcela vypnout od fotbalu. A odpočinout si nebo zkusit i jiné sporty. V týdnu před startem přípravy už si člověk musí jít zaběhat, aby nepřišel zanedbaný a nezačínal od nuly. Teď si v klidu odpočinu s rodinou, vyrazíme po Čechách na kole. Pak už se začnu připravovat.

 

Cerny Pavel

 


(Autor: Tomáš Rais, Pardubický deník | Datum: 30.05.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více