Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 16.05.2018

Výhru nad Budějovicemi jsme si doslova vystříleli!

Sedm gólů pod Vinicí? Tak to diváci od našeho postupu do druhé nejvyšší soutěže v roce 2012 ještě neviděli! Až středeční souboj s budějovickým Dynamem přinesl nevídané gólové hody, navíc se šťastným koncem pro domácí tým.


28. kolo FNL

 

FK Pardubice - SK Dynamo České Budějovice 4:3 (2:2)

 

Pardubice začaly aktivně a brzy je mohl poslat do vedení Petráň, který ale "samostatný nájezd" na brankáře Staňka nezakončil. Nicméně už v 9. minutě poslal Pardubice do vedení Fousek, který si naskočil na Řezníčkův roh a otevřel skóre - 1:0. Radost domácích fanoušků však neměla dlouhé trvání, protože v 17. minutě vyrovnal F. Hašek - 1:1. A aby byli domácí ještě smutnější, tak Dynamo využilo po půlhodině hry díky Peškovi hezkou kombinační akci - 1:2.

 

Nicméně domácí to nepoložilo. Neutuchající aktivitu domácích zúročil, byť s trochou štěstí, ve 34. minutě Čelůstka, který po Jeřábkově přihrávce pálil levačkou a s pomocí teči obránce Havla skončil míč v síti - 2:2. Tímto výsledkem skončila i první půle, která přinesla zajímavé střelecké dostihy.

 

Do druhé půle vstoupili aktivně hosté, kteří se na několik minut nastěhovali před pardubickou branku, jenže vytoužené vedení na svou stranu nedokázali strhnout. A tak udeřily Pardubice. V 56. minutě si aktéři první branky prohodili role, Fousek nabídl míč Řezníčkovi a ten ho poslal po zemi přesně k tyči - 3:2. Za malou chvíli vystrašil Hašek svého gólmana nebezpečnou malou domů, ten se však stačil vrátit.

 

Od 62. minuty byl na hrací ploše i Roman Kašiar a za devět minut pobytu na trávníku se dokázal zapsat mezi střelce. Velkou zásluhu na tom měl Mužík, který dovedl míč do vápna a vystřelil, u odraženého míče byl nejdříve mladík Kašiar a zvýšil vedení domácích - 4:2.

 

To již vypadalo nadějně, domácí si však ještě museli v závěru projít těžkými minutami, kdy se museli trochu strachovat o výsledek. Nejprve nebyl v 80. minutě uznán hostům gól pro ofsajd a od 86. minuty dokonce hrály Pardubice v oslabení, když viděl přísnou druhou žlutou kartu Látal. A minutu před koncem hrací doby vstřelil třetí gól hostů střídající Táborský - 4:3.

 

Naštěstí to byl poslední gól utkání, i když to tak nemuselo být, ve druhé minutě nastaveného času trefil Sukisa Mashike hlavou tyč a dorážku poslal Ivo Táborský vedle! Pak už ale přišel konec utkání a na straně domácích vypukla zasloužená radost…

 

Fakta - branky: 9. Fousek, 34. Čelůstka, 56. Řezníček, 71. Kašiar - 17. Hašek, 31. Pešek, 89. Táborský. ČK: 1:0 (86. Látal). ŽK: 3:2 (Látal, Fousek, Knobloch) - Javorek, Havel. Rozhodčí: Adámková - Kubec, Boček. Delegáti: Filípek a Kořínek. Diváci: 566.

 

Sestavy - FK PCE: Knobloch - Látal, Prosek, Šejvl, Čelůstka - Mužík, Řezníček, Jeřábek (C), Fousek (88. Sokol) -  Černý (81. Kovář), Petráň (62. Kašiar).
Č. Budějovice: Staněk - Nitrianský (79. Řezáč), Havel, P. Novák, Kladrubský (C) - Čavoš, Javorek - Švantner (67. Táborský), Hašek, Pešek - Mashike Sukisa.

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 16.05.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více