Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-19 | 09.02.2018

Všichni hráči mají naši důvěru, říká trenér U19 Pavel Němeček

Jako první vstoupí do mistrovských bojů v roce 2018 dorostenecký celek U19, který už za dva týdny čeká první "ostrý" zápas jarní části dorostenecké ligy. Mladí hráči mají za sebou sérii přípravných zápasů, ve kterých jsou velmi úspěšní. Co na průběh přípravy říká hlavní trenér této kategorie Pavel Němeček?


Dorost U19 má za sebou 6 přípravných utkání. S výjimkou jedné remízy jde o samé výhry, budí to ve vás optimismus před blížícím se startem sezóny?

Podle statistiky v přípravných zápasech to vypadá hezky. Ovšem v přípravě je výsledek v utkání někdy až na druhém místě. Pokud se budeme zabývat herní stránkou, tak v některých utkáních nepanovala spokojenost. Je super, že jsme dokázali nastřílet hodně branek a doufám, že si to přeneseme do mistrovských zápasů. Herní kvalita spojená s výsledkem, ta nastala až v utkáním s Brnem. Kvalitních bylo cca 60 minut a bude potřeba ve dvou zbývajících přípravných utkáních tento časový úsek prodloužit. Ve zmíněném utkání jsme ukázali, že dokážeme navázat na herní výkony a výsledky z podzimní části.

 

Zajímavá je bilance vaší defenzivy. Poprvé jste inkasovali až minulý víkend v utkání proti Zbrojovce. Defenzivní činnost tedy funguje podle vašich představ?

To, že jsme obdrželi málo branek je jenom dobře. Musíme ale brát v potaz, proti komu hrajeme. Nejsem si jistý, že v některých utkáních byla naše obranná činnost dostatečně prověřená. Ale pokud soupeř šanci měl, tak jsme ve finální obranné činnosti obstáli. Je to všechno o dobré organizaci.

 

Když zmiňujeme výhru 4:2 v přípravě se Zbrojovkou - vnímáte výsledek i z toho pohledu, že je to váš první soupeř na úvod jarní části sezóny?

Takhle jsem tento výsledek vůbec nevnímal. Jsem rád, že jsme toto utkání zvládli, protože jde i o psychiku hráčů. Musíme si uvědomit, že jsme s Brnem hráli pouze přípravné utkání, které jsme vyhráli. Teď nás čekají dvě mistrovská utkání, takže doufám, že je zvládneme také. Nemáme se čeho bát.

 

O víkendu vás čeká domácí příprava proti Vítkovicím a liga startuje již za dva týdny. Bude úvodní sestava už hodně podobná té, se kterou počítáte pro úvod "jara"?

Sestava se asi trochu lišit bude. Pořád je to pouze příprava a je potřeba si ještě vyzkoušet nějaké varianty. Jsou zde nějaké zranění či nemoci, takže se necháme překvapit, jak nám vše vykrystalizuje. Všichni hráči v kádru mají naší důvěru.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 09.02.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více